polo1.0AER 50к.с като му дам гас припушва бял пушак мирише
polo1.0AER 50к.с като му дам гас припушва бял пушак мирише
polo1.0AER 50к.с като му дам гас припушва бял пушак мирише на бензин МАЙЧЕ .какво е да не са гумички на клапаните колата е нов внос маслото не сам го засекал засега
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Uneek написа:maslinkov каква връзка има горивния филтър и белия пушек???
Не заради пушека, а заради миризмата на бензин - може да замирише малко, но само при студен старт в студено време То тогава и си пуши доста от парите, а ако е подпушен филтъра, може да дави Освен това съм убеден, че от как е станало кола, филтъра не е сменян - 10-20лв разход
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: polo1.0AER 50к.с като му дам гас припушва бял пушак мири
nako82 написа:polo1.0AER 50к.с като му дам гас припушва бял пушак мирише на бензин МАЙЧЕ .какво е да не са гумички на клапаните колата е нов внос маслото не сам го засекал засега
антифриза в казанчето там ли си е?
нещо цветовете с миризмите (които си описал) не се навръзват!
Ако мирише на бензин - пушека е черен, ако гори масло - пушека е синкав и мирише отврат

Парата която излиза си е в нормите. Като го загрееш на место така си пуши после се оправя надупи се и помириши парата. Не е на бенз а на завряла тенджера и като му дадеш гас и падат черни сасиреци сажди. Споко така са си повечето изправни полута. Това се получава след рестарт на компа и докато се адаптира така пуфка пара на место и аз се очудвах в началото ама то много пара --- оооо конденза у маслото как е сабира ли ти много каша дано нее пробила гарнитура нейде остави я да и истине матора. Изкарай, и разгледаи свещите как са, и кажи да ти фърля един пасианс на свещи ако нямат нагар си ОК-температурен датчик също може да е вариант.
Последна промяна от maznia на Чет 01 май 2008 23:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
на мене ми го правеше същия номер като ми се беше прецакал температурния датчик. Отзад излизаше бял пушек и миришеше на бензин. Оказа се, че датчика има две крачета и едната жица подава данни за температурата на водата към таблото и другата към компа. На диагностиката се оказа, че едното краче /това към компа/ подава, че температурата на водата е 17 градуса а тя реално е 90 и така помпата подава повече бензин защото си мисли, че колата е студена - дави се и мирише на бензин. Когато смених датчика /около 10 лв./ всичко се оправи и разхода ми падна с 30 процента.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stoyanov113 написа:на мене ми го правеше същия номер като ми се беше прецакал температурния датчик. Отзад излизаше бял пушек и миришеше на бензин. Оказа се, че датчика има две крачета и едната жица подава данни за температурата на водата към таблото и другата към компа. На диагностиката се оказа, че едното краче /това към компа/ подава, че температурата на водата е 17 градуса а тя реално е 90 и така помпата подава повече бензин защото си мисли, че колата е студена - дави се и мирише на бензин. Когато смених датчика /около 10 лв./ всичко се оправи и разхода ми падна с 30 процента.
Да, ама в реда на тази логика компа не би трябвало да ти включва перката и колата ти ще прегрее. Пък и не би трябвало да ти дави, щото компа увеличава и притока на въздух при съответно по - високите обороти на студен двг. Май и ти си пострадал от "майстори", според мен.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Айде и аз да споделя моя проблем, пък дано някой даде едно мненийце...
Става въпрос за колата от гаража
Значи от около 3 седмици смърди на изгорели газове в купето, ама направо ми се насълзяват очите...
Най-интересното е, че мирише само при отворени прозорци... (дори и да са отворени 2 см.)
Затворя ли джамовете, дори да ръгам скоростите само в лютеницата - усещам миризмата единствено от ароматизатора
Обаче иде лято, а както знаете, половера нема клима.
Та мислех си че, проблема е някъде отпреде, при първото гърне, обаче вчера душих и установих, че проблема май иде или от средното, или от задното гърне
Лошото е, че в движение не може да се усети откъде иде смрадта, щото в цялото купе смърди еднакво... При работа на място зад колата, дори и на 2 метра направо не се седи (може да припаднеш)
Причините, според мен... (само да не се смеете много):
1. Наскоро сменях горивен филтър, но всичко както си требе (сваляне на стария, новия си заспа направо, посоката не съм я сбъркал, хубаво притягане, абе всичко)
2. Удари ме рейс 64 отзаде, покриви ми багажната врата (не ми се затваря багажника) , престилката под десния стоп, стопа и той изхвръкна навън... Абе ева му мамата на половера, ама здраве да е!
Та като ходих на оглед за щетата в "Булстрад" я гледаха и отдолу и нямаше криви греди или нещо от сорта... Обаче ме съмнява дали не е отворило дупка някъде по изпускателната система
Поне си мисля, че да мирише на изгорели газове може да е само и единствено от гърнетата... Пак повтарям - смрадта се усеща единствено при отворен джам, дори при спряло положение и нормални обороти на колата. Tечове нямам, както и увеличен разход на бензин, маслото не съм го гледал, но мисля, че няма връзка...
Миризмата на чист бензин не е толкоз остра, докато от тая направо ми сълзят очите и ме упоява, ама свирепо

Значи от около 3 седмици смърди на изгорели газове в купето, ама направо ми се насълзяват очите...

Обаче иде лято, а както знаете, половера нема клима.
Та мислех си че, проблема е някъде отпреде, при първото гърне, обаче вчера душих и установих, че проблема май иде или от средното, или от задното гърне

Причините, според мен... (само да не се смеете много):
1. Наскоро сменях горивен филтър, но всичко както си требе (сваляне на стария, новия си заспа направо, посоката не съм я сбъркал, хубаво притягане, абе всичко)
2. Удари ме рейс 64 отзаде, покриви ми багажната врата (не ми се затваря багажника) , престилката под десния стоп, стопа и той изхвръкна навън... Абе ева му мамата на половера, ама здраве да е!
Та като ходих на оглед за щетата в "Булстрад" я гледаха и отдолу и нямаше криви греди или нещо от сорта... Обаче ме съмнява дали не е отворило дупка някъде по изпускателната система

Поне си мисля, че да мирише на изгорели газове може да е само и единствено от гърнетата... Пак повтарям - смрадта се усеща единствено при отворен джам, дори при спряло положение и нормални обороти на колата. Tечове нямам, както и увеличен разход на бензин, маслото не съм го гледал, но мисля, че няма връзка...

Миризмата на чист бензин не е толкоз остра, докато от тая направо ми сълзят очите и ме упоява, ама свирепо

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
maslinkov написа:Ами теоретично при удара са ти изсипали някоя от преградите в гърне, или ако имаш катализатор. Удари ги на канал отдолу с длан и там където хлопа е за смяна. И го оправяй спешно, ако не искаш да ходиш в Пирогов.
Значи колега, според теб проблема е от изпускателната система

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nosex написа:Да де, то в момента багажника ми зее, ама защо при затворени джамци го няма това нещо, а само при отворениНякакво завихряне май се получава... Незнам на диагностика ли да ходя, на гърнета ли
Каква диагностика бе колега? Да не би да имаш датчик за миризми в купето? Всичко е от изпускателната система. Аз си бях купил накрайник за ауспуха и не исках да си режа бронята, а мислех само да се подава малко отдолу, ама моя приятел от гаража ме разубеди, като каза, че ако ми изправи кривката, която в момента сочи надолу, ще почне да ми мирише на изгорели газове в купето. Явно се е случвало, така че оправяй си ауспуха, че тези газове са много опасни - може дори да припаднеш и да катастрофираш.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”