Питането ми е изобщо могат ли да се разменят рамената на чистачките?
Питане за чистачки :)
-
craghackBG
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за чистачки :)
Извинявайте за глупавия въпрос, но съм лаик
. Имам Поло 97 година 1.4 бензин. Та при последния студ лявата чистачка започна да играе в основата си - там където е гайката, с която е хваната. Един пишман майстор роднина взе та размени двете рамена на чистачките и дясното дойде от ляво и обратното. Обаче ми се струва, че нещо не е наред. Сега лявата чистачка отива много по-наляво при движението си и горният й край стига до самият край на предното стъкло, а преди размяната оставаха около 2 сантиметра. Също така ми се струва, че двете пера са прекалено близо едно до друго в крайното си долно положение.
-
craghackBG
- Автомобил:
- Двигател:
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
craghackBG написа:Мерси. Честно казано и на мен ми се струва, че има. Просто няма иначе откъде да дойде разликата
. Моля ако някой знае със сигурност да ми каже, за да върна нещата в нормалното им положение, ако трябва.
чакай сега ще слезна долу до колата и до 5мин ще ти кажа има ли разлика в дължината и при мен
-
craghackBG
- Автомобил:
- Двигател:
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
- _HighVoltage_
- Автомобил:
- Двигател:
Оригинално двете чистачки са по 48 см. Направи ми впечатление обаче, че чистачката пред шофьора може да бъде и по-дълга - стъклото го позволява. Ето и моя опит:
Две години карах с шофьорска чистачка 53 см и тази пред пасажера 48; Имайте пред вид обаче, че по-дългата чистачка не означава само повече почистена площ, това се постига за сметка на по-малкото усилие върху стъклото. Резултатът е, че пасажера вижда по-добре от шофьора (след като чистачките леко остареят).
Преди седмица си купих от Bosch Aero Twin - според техния каталог шофорската трябва да е 53 см, а пасажерската 45. Удивен съм от резултата - разбрах че досега съм карал практически без чистачки (имам пред вид скърцането и остатъчните непочистени линии по предното стъкло) Ще се радвам ако някой друг сподели опита си.
Две години карах с шофьорска чистачка 53 см и тази пред пасажера 48; Имайте пред вид обаче, че по-дългата чистачка не означава само повече почистена площ, това се постига за сметка на по-малкото усилие върху стъклото. Резултатът е, че пасажера вижда по-добре от шофьора (след като чистачките леко остареят).
Преди седмица си купих от Bosch Aero Twin - според техния каталог шофорската трябва да е 53 см, а пасажерската 45. Удивен съм от резултата - разбрах че досега съм карал практически без чистачки (имам пред вид скърцането и остатъчните непочистени линии по предното стъкло) Ще се радвам ако някой друг сподели опита си.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”