Има ли такава опция, да се бръкне например в компира на Поло-то и да се разбере дали са пипани километрите. Не намерих нищо в търсачката освен едно писано от BoJleH: http://www.vwclub.bg/articles.php?id=11 Wink Би трябвало и при поло да е така.
p.s. Голяма е вероятността да не стане номера ако е бутано в компира (да се "подмлади" колата)
Как да разбера дали е пипано по реалните километри?
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да разбера дали е пипано по реалните километри?
apchih написа:Има ли такава опция, да се бръкне например в компира на Поло-то и да се разбере дали са пипани километрите. Не намерих нищо в търсачката освен едно писано от BoJleH: http://www.vwclub.bg/articles.php?id=11 Wink Би трябвало и при поло да е така.
p.s. Голяма е вероятността да не стане номера ако е бутано в компира (да се "подмлади" колата)
Така така. Кратък отговор : Може! 2лв на някоя врачка и ще ти каже

Ся по-дългия отговор :
Този ликн, който си дал при изпълнението му няма да ти каже реалните километри на автомобила. И да това написаното там става за поло ако полото ти е 94-98г където са със таблото на Голф 3.
Няма как да разбереш реалните километри на колата можеш само да гадаеш. Те някой работи си подсказват примерно си взел поло на 90к км. и тръгнеш да сменящ съединител, значи полото най-вероятно е около 130-140к км.
Бе то иаз мног ги мислех едни такива даже катализатора свалих да видя, че си е здрав (деее*а) ама файда нема. Няма значение на колко км е важното е да върви. Все пак не е Ф1 дето един двигател максимум 2 състезания издържа.
Тъй че моя съвет е пии една чаша студена вода или водка ся както си решиш и просто да не ти пука за проблега. Важен е само за да знаеш кога да си сменяш косомативите...

-
- Автомобил:
- Двигател:
във всеки един комп остава информация кога какво е пипано
реалните километри няма да разбереш,но може да се разбере,че е пипано.
просто ти трябва някой,който да знае точно какво да търси.
аз съм карал един ситроен С3 в автомотор корпорация,точно за това.
при ситроените хакват самия одометър и променят показанието,но компа не могат и като се закачи на диагностика(трябва определен софтуер)показва,че има разлика между показанията,но го дава само като грешка и реални км не могат да се разберат.
не знам при полото дали е същото,но със сигурност трябва да има софтуер който да го хваща.
сигурно тези които връщат километражи са най-запознати
реалните километри няма да разбереш,но може да се разбере,че е пипано.
просто ти трябва някой,който да знае точно какво да търси.
аз съм карал един ситроен С3 в автомотор корпорация,точно за това.
при ситроените хакват самия одометър и променят показанието,но компа не могат и като се закачи на диагностика(трябва определен софтуер)показва,че има разлика между показанията,но го дава само като грешка и реални км не могат да се разберат.
не знам при полото дали е същото,но със сигурност трябва да има софтуер който да го хваща.
сигурно тези които връщат километражи са най-запознати
- Silvester
- Автомобил:
- Двигател:
Един познат има вектра 98г,сумняваше се че километража му не отчита правилно,и затова отиде и купи от морга един километраж.След пставянето мукилометрите на колата ско4иха със 100 000.
Обяснението беше,че продавачите са замаскирали реалните километри с някакъв модул...Но дали е така един господ знае.
В крайна сметка къде се запаметяват километрите:на километража или на компа?
Обяснението беше,че продавачите са замаскирали реалните километри с някакъв модул...Но дали е така един господ знае.

В крайна сметка къде се запаметяват километрите:на километража или на компа?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="Bahama man"]По тази логига при смяната на километража щом са се качили с 100 000км следователно трябва да са в компа
[/quote
И според мен трябва да е така. Един колега смята да си купувя джип КИА и сега се чудим как да излъжем компа, защото казват, че като стане на 100х. се блокирало подаването на нафтата, докато не се сменят дюзите /600евро броя/

И според мен трябва да е така. Един колега смята да си купувя джип КИА и сега се чудим как да излъжем компа, защото казват, че като стане на 100х. се блокирало подаването на нафтата, докато не се сменят дюзите /600евро броя/
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
maslinkov написа:Bahama man написа:По тази логига при смяната на километража щом са се качили с 100 000км следователно трябва да са в компа[/quote
Това са глупости според мен

maslinkov написа:Един колега смята да си купувя джип КИА и сега се чудим как да излъжем компа, защото казват, че като стане на 100х. се блокирало подаването на нафтата, докато не се сменят дюзите /600евро броя/

Според мен трябва да те интересува реалното състояние на двигателя.Ако няма разход на масло и работи добре си супер.Аз лично свалих мойто Поло от автовоза 2007г. на реални 198000 тъй като го купих от прятел търговец без да е замазвано нищо.За 8000км. не е пипнало грам .Една кола карана на много къси разстояния може да скапе сигменти и на 100000 ,както и ако е прегрявана или неподдържана.Така ,че ако всичко е наред се чувствай късметлия и си свиркай.
- speka
- Автомобил:
- Двигател:
vv
според мен ако не пише тотал ма километража значи е бутан но сколко е върнат не се знае!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”