малко проблемче със задните гуми
-
- Автомобил:
- Двигател:
малко проблемче със задните гуми
Колеги, тия дни забелязах че когато натисна с крак задните гуми се усеща лек луфт.Някой има ли идея от какво може да е , и как да го оправя? Днес ходих до Витоша и ако до преди това луфт имаше само едното колело сега го има и на другото, което ме на вежда на мисълта за нещо лошо. Приемам всякакви съвети.
- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вдигаш колата на крик сваляш едната задна гума .Точно в средата на барабана има една капачка жълтеникава на цвят ,защото е мисля от бронз но не съм сигорен.Та тази капачка я сваляш чрез избиване обаче внимателно за да не я повредиш.След като я махнеш ще видиш контра шаиба(на такова ми прилича ) сваляш щифта които я застопорява и стигаш до гайка с която регулираш луфта. Притягаш я съвсем леко и внимателно колкото да убереш луфта след което слагаш контра шайбата застопоряваш я със щифта и след това набиваш капачката внимателно слагаш гумата и повтаряш същото и с другата гума 

- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
точно там където свършва капачката и започва барабана слагаш една отверка м/у тях и с чук (КОЛКОТО И ДА ИЗГЛЕЖДА ГРУБО)УДРЯш ДОКАТО КАПАчКАТА СЕ ОТЛЕПИ ОТ БАРАБАНА И ПОСЛЕ С ОТВЕРКАТА И чУКА Я ИСБИВАш НАСТРАНИ КАТО Я ОБИКАЛЯш ОТ ВСИчКИ СТРАНИ .Деистваи смело аз така оправих луфта ,ако при теб не се оправи поне като махнеш капачката можеш сам да си смениш лагерите без да даваш пари за майстори
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, щом не си го правил - недей. Малкият луфт не е проблем, а ако го обереш може лагерът ти да почне да вие и после да замине. Иначе, ако луфта е голям, трябва да смениш лагери /задължително се сменят и двата/. Аз не се осмелих да го направя сам - деликатна работа е, а и нямам винтова преса за прецизното им набиване. Иначе цената за двата беше 50лв /френски от Ауто+/ и дадох още 30 в сервиз, да да ми ги сменят.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”