здравейте колеги,имам проблем с abs-а и незнам какъв точно е.баща ми провери датчиците и помпичката и не откри проблема там...когато махнахме "копчето"(по скоро индикатора),което е под аварийните,се установи че отвътре е залепено с изолирбан...бихте ли дали препоръки или съвети каква може да е причината,ако изключим датчиците на колелата и помпичката...забравих да спомена че така е купено и чак сега разбрах че не работи abs-а(досега мислех че щом спира перфектно няма проблем,но очевидно трябва да чука педала при рязко натискане и да не влачи)
благодаря предварително...
проблем abs
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: проблем abs
Не махай нищо - няма смисъл!
Ако нещо по системата на АБС-а неработи започва да свети постоянно лампата му и просто той неработи - но това не се отразява на спирачките на колата по-никакъв начин (естествено без когато АБС-а трябва да се включи а, той не се включва при поднасяне на колелата) и толкова. Слава Богу при полото си има отделен сервоусилвател и каквото и да стане с АБС-а си пак си имаш безотказни спирачки (не е както при първите АБС-и -нещо стане ли с помпата и край ,няма спиране!
Ако искаш да ти работи АБС-а отидете на диагностика да видят каква грешка е записана в компа и от там вече ще се знае къде е проблема - вариантите са 8 или 10 на брой (непомня)
Ако нещо по системата на АБС-а неработи започва да свети постоянно лампата му и просто той неработи - но това не се отразява на спирачките на колата по-никакъв начин (естествено без когато АБС-а трябва да се включи а, той не се включва при поднасяне на колелата) и толкова. Слава Богу при полото си има отделен сервоусилвател и каквото и да стане с АБС-а си пак си имаш безотказни спирачки (не е както при първите АБС-и -нещо стане ли с помпата и край ,няма спиране!
Ако искаш да ти работи АБС-а отидете на диагностика да видят каква грешка е записана в компа и от там вече ще се знае къде е проблема - вариантите са 8 или 10 на брой (непомня)
-
- Автомобил:
- Двигател:
ктеста показа че помпата не работи
ако някой има блъснато поло или си е намерил ABS помпа на улицата
да пише..

- Soyer
- Автомобил:
- Двигател:
погледни в раздел "Продава" там има цели системи. може пък да имаш късмет и някоя помпа да ти пасне. виж си номерацията
-
- Автомобил:
- Двигател:
гледах ама не видях..имаше и няколко блъснати ма те без ABS.нямам време понеже съм от понеделник до петък на работа иначе да съм преръшнал моргите отдавна
ако все пак някой знае къде има със сигурност да пише...ще съм му много 

- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега един колега от форума знам че имам помпа за 1.4 16V ако и твоето е такова я отнасяй.Ако не е с този мотор качи една снимка на твоята помпа да вида как излгежда и ще ти кажа дали е същата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ми не съм я свалял понеже нямам идея дали ще имам спирачки ако я махна..иначе полото е 97-а,1.9 дизел....ако някой има представа дали са съвместими да пише и вярно ще я отнасям 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги 1 J0 614 117 A e номера..ако има някой да свирка..мерси предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
кажете поне дали някой знае дали може да се оправи тая помпа...очевидно проблема не е в ходравличната част,а в електронната...дали може да е реле или нагар на спойка...моля ако някой е поправял или знае нещо по темата да пише...няма начин да не може да се оправи(няма такова нещо като не може
)...иначе имам едно предложение за работеща помпа за 300лв.
...а пича който ми установи проблема с диагностика ми каза че вървели от 100 до 150(200 макс)...ще съм благодарен ако някой сподели реалната цена,която е актуална по моргите...Мерси предварително за всяка информация.. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ПИЧОВЕ ОПРАВИХ СИ ABS-А
намерих майстор който ми оправи abs-помпата...ако някой има проблеми с неговата да пише или на 0887077850...излиза 3 пъти по евтино от работеща втора ръка и 10 пъти по евтино от нова 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”