Преди една година баща ми си купи VW Polo, 95-та година, 75к.с., 1.6 моно-инжекцион. От както е купено с Поло-то са изминати 6000хил. км без никакви проблеми, но в последно време (последната седмица, две) има проблем с захранването. Колата неможе да пали нормално. Когато се включи на контакт недостига достатъчно ток, стрелките на таблото започват да трептят, а под тях светлините за акумулатора, маслото и останалите елементи несвятят, някои сметят, но много слабо. От начало баща ми и чичо предположиха, че проблема може да идва от остатъците на газовата уредба, тъй като под волана си беше оставен ключа за превключване от бензин на газ, но когато откачиха клемата на минуса и след това пак я сложиха колата запали нормално [да спомена само, че преди този проблем алармата беше блокирала (Lаser line)]. Да ама не, след известно време колата пак направи същия проблем и айде пак всичко от начало.
Преди няколко дни отново с баща ми я оглеждахме и той я беше оставил на контакт. Клемата на минуса пак беше махната и когато я сложихме колата запали.
За сега проблема си стои и не е отстранен. Бихте ли дали някакви съвети относно проблема с любимото Поло.