Поло 97 АЕХ горивен филтър инфо....

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Поло 97 АЕХ горивен филтър инфо....

Мнениеот Scout » Сря 09 апр 2008 13:30

Колеги купих си вчера горивен филтър Бош за 20 лв., а за слагането му на 3 места ми искаха по 20 лв....
моля ви ако някой знае къде стой(аз горе долу имам идея) и как се сменя... моля помогнете ми.няма да дам 20 лв....
Мерси Предварително

Последна промяна от Scout на Чет 10 апр 2008 9:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Чет 10 апр 2008 13:49

колеги моля за малко помощ :oops:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 10 апр 2008 13:52

Погледни тази тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=61636
При поло е същото.
Също така пробвай с търсачката: горивен + филтър + смяна
в Технически форум за Голф, купи си семки и сядай да четеш.
Информацията я има, трябва да я намериш.
А смяната е елементарна, като легнеш отдолу и го видиш ще разбереш, две скоби са.

jabeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jabeto » Чет 10 апр 2008 15:12

КОлега действай смело няма от какво да се плашиш дигаш колата на крик и го сменяваш за нула време.Само трябва да свалиш скобите и да го издърпаш от маркучетата :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 10 апр 2008 15:21

Преди време бях писал на един колега който се интересуваше :

Anbuch написа:Изображение

Изображение

Бензиновият филтър представлява един цилиндър с 2 тръбички от двата си края. На новият филтър ще имаш пластмасови тапички с които са запушяни тръбичките. Ако имаш канал работата ще е доста по лесно ,но аз и без канал се справям. Само повдигам колата на крик от единият грай и поставям 2 резервни гуми с джантите под колата ,ако случайно стане гаф с крика, да не ме смачка колата (това едва ли ще се случи ,ама за по-сигурно). Трябва ти само една кръстата отверка! Пъро развиваш единият болт на пластмасовата скоба с която се държи филтъра за купето и изваждаш филтъра от скобата му. Псле вземаш едната тапичка от новият филтър. Развиваш болтчето на едната от металните скоби за да се освоботи мъркуча и го вадиш. Запушваш освободеният край на старият филтър с тапичката от новият. От другата страна на мъркуча ще изтече към 300 мл бенз и после ще започне да капе само.Слагаш новият филтър ,на вече освободеният маркуч и го стягаш със скобата му, като от дугият край новият филтър си е с тапичката. Остава да развиеш другата метална скоба на маркуча на който е закрепен старият филтър и на негово място да сложиш новият и това е. После като запалиш първият път колата може и да загасне докато излезе въздуха ,но от вторият път ще запали от раз.
ВАЖНО: Обърни внимание ,че на филтъра има една стрелка която показва посоката на движение на бензина. Трябва да спазиш тази посока. Затова първо почисти с парцал старият филтър за да видиш стрелката. И без стрелката ще се ориентираш защото от единият си край филтъра има пръстенче (ръб като на консервена кутия- на снимката се вижда отляво),а от другият няма!
По принцип се води ,че бенз.филтър се сменя ,на 20 000 км и издържа преди да се запуши около 60 000 км. Но това е за коли с метални резервоари. Нашите са пластмасови и тези километри могат да бъдат повече. На старото ми поло дето беше с метален резервоар след смяната на бензиновият филтър, разхода ми падна с 1.5 литра на 100 км,а на новото поло ,нямах промяна с разхода , но си личеше ,че беше скоро сменян - имаше дата на производство 2004г на него

adrenalin4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adrenalin4o » Чет 10 апр 2008 16:47

колега ситуацията е точно като на снимките,така че действай смело! най-лесно ще ти е на канал,но и с крика става :wink:
само трябва да внимаваш със следните неща:
1.пази се като го свалиш,защото ще потече малко бензинец (нормално е споко).
2.внимавай с посоката,защото бензиновият филтър има посока,внимавай да не я обърнеш.
та това е общо взето,иначе много лесно се сменя, първо разхлабваш пластмасовата скоба,след това го издърпваш от двете страни (хванат е на щипки) и после слагаш новия,като внимаваш с посоката и гледай да щракнат хубаво щипките!
П.С.: доколкото зная при някои модели филтъра не е на щипки,така че трябва да погледнеш преди това, за да знаеш какъв филтър да вземеш,или като го взимаш да кажеш номер на двигателя и/или рама.
Успех :wink:

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Чет 10 апр 2008 17:46

Колеги освен едно огромно мерси друго не мога да кажа :)
Както винаги изчерпателни.... Какво ли ще правя без Вас :)
Мерси за подробното обяснение на всичко

kolevst
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 97 АЕХ горивен филтър инфо....

Мнениеот kolevst » Пет 08 ное 2013 21:32

Здравейте, искам да попитам - на бензиновия филтър кое се гледа стрелките, или този ръб, където е на самия филтър.Купих си на BOSCH филтър и се оказа, че стрелките са в другата посока,и трябваше да завъртя филтърът спрямо другия за да могат да съвпаднат стрелките.Утре ще сложа и снимки за да стана по ясно.Според вас дали съм объркал посоката на филтъра. :confused
Прикачени файлове
fultur originalen.jpg
Този филтър беше на колата
noviq filtur.jpg
А този е новия,сменен от мен

Последна промяна от kolevst на Чет 14 ное 2013 10:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Поло 97 АЕХ горивен филтър инфо....

Мнениеот stefan4o » Пет 08 ное 2013 21:34

Едва ли. Производителят си е написал със стрелки кое и как трябва да е. Ако следваш инструкциите му няма как да объркаш.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”