странно вакуумно чудо отпред в дясно!?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

странно вакуумно чудо отпред в дясно!?

Мнениеот Koksan » Нед 15 юни 2008 13:40

Здравейте колеги ... след като ме удариха миналата година Август ... и ми правиха колата супер много време .. започнах да се заслушвам във странно свистене на въздух отпред в дясно .. на границата м/у преден калник и предна врата ... помилих първо разкачено маркуче на Централното ... ама то си работеше ... въпреки всичко разглобих врата да проверя .. всичко ОК. Един ден ми остана време и около двигателя да слушам .. намерих един спукан вакуумен маркуч, който подмених ... но уви .. не беше и от него! Та днес .. най-накрая .. след като си сменях филтъра на купето и реших да изчистя отводнителният канал .. че се беше задръстил и случайно намирам тръбичка, която влиза в този отводнителен канал и е разкачена ... запалих колата и установих че съскането е точно от нея .... така яко засмукваше че не е истина! Свалих подкалника търсейки къде може да ходи това нещо, като даже си мислех че е свързано с кондензатора на пари пред предната гума ... и го няма тръбопровода ... ама не ... и изведнъж виждам на подкалника .. нещо като бутилка .. пластмасова доста дебела и плътна ... една дупшица с гумено уплътнение .. явно маркучето отиваше дотам ... ама за какво служи този вакуум ме интересува с точнот ... защотото след като го пъхнах обратно ... из апалих колата .. и го нямаше съскането ... колата ми стана .. поне с 20-30 коян отгоре .... зашочна да върви изродски във секи диапазон .. особенно над 4000 об/мин? Най интереснотот е че и спирачките стаха малко по-меки и по добре спиращи!! Та .. някой знае ли какв е като цяло идеята на това къде води .. информацийка ми трябва и т.н.?

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
Двигател: 2025 DXDB

Мнениеот airjohn » Нед 15 юни 2008 14:02

Най вероятно това ти е вакуумната камера на спирачките която служи да осигури нормално функциониране на спирачките известно време след спиране на двигателя(например в движение) с цел допълнителна сигурност.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 15 юни 2008 14:14

не е това ... тва е пластмасово .... и е доста делече от спирачната помпа!
Нещо играе роля май с общият вакуум на мотора ... ама каква точно незнам!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 16 юни 2008 0:05

:? :oops:

Последна промяна от maznia на Вто 17 юни 2008 19:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 16 юни 2008 21:19

ЦЦЦЦ
Не е това колега ... само да сваля снимките ... това чудо се намира зад гумата точно пред предна дясна врата!

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Пон 16 юни 2008 22:54

коксан дай снимките насам да видим как изглежда това чудо, чи ми стана много интересно :?: е

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Пон 16 юни 2008 23:21

И на мен ми стана много интересно, защото от както съм си я купил колата дочувам странно съскане от дясно, но никога до сега не съм се замислял какво е, защото всичко си бачка перфекно :? Ако качиш и снимков матерял ще е супер.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 16 юни 2008 23:42

:039:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 17 юни 2008 15:58

:? :oops:

Последна промяна от maznia на Вто 17 юни 2008 19:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 17 юни 2008 19:31

Е те това е чудото! Ще сложа и една снимка къде се намира горе долу!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 17 юни 2008 19:36

ОООООООааУУУУУУУУУУУ това не е ли за никога не сам разглабял там такова чудо малииииииии ..... връщaм си думите назад от предните постове и ги затривам.... маааалиииии срааам

Последна промяна от maznia на Вто 24 юни 2008 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Re: странно вакуумно чудо отпред в дясно!?

Мнениеот markovgolf » Вто 17 юни 2008 19:56

Koksan написа:Здравейте колеги ... след като ме удариха миналата година Август ... и ми правиха колата супер много време .. започнах да се заслушвам във странно свистене на въздух отпред в дясно .. на границата м/у преден калник и предна врата ... помилих първо разкачено маркуче на Централното ... ама то си работеше ... въпреки всичко разглобих врата да проверя .. всичко ОК. Един ден ми остана време и около двигателя да слушам .. намерих един спукан вакуумен маркуч, който подмених ... но уви .. не беше и от него! Та днес .. най-накрая .. след като си сменях филтъра на купето и реших да изчистя отводнителният канал .. че се беше задръстил и случайно намирам тръбичка, която влиза в този отводнителен канал и е разкачена ... запалих колата и установих че съскането е точно от нея .... така яко засмукваше че не е истина! Свалих подкалника търсейки къде може да ходи това нещо, като даже си мислех че е свързано с кондензатора на пари пред предната гума ... и го няма тръбопровода ... ама не ... и изведнъж виждам на подкалника .. нещо като бутилка .. пластмасова доста дебела и плътна ... една дупшица с гумено уплътнение .. явно маркучето отиваше дотам ... ама за какво служи този вакуум ме интересува с точнот ... защотото след като го пъхнах обратно ... из апалих колата .. и го нямаше съскането ... колата ми стана .. поне с 20-30 коян отгоре .... зашочна да върви изродски във секи диапазон .. особенно над 4000 об/мин? Най интереснотот е че и спирачките стаха малко по-меки и по добре спиращи!! Та .. някой знае ли какв е като цяло идеята на това къде води .. информацийка ми трябва и т.н.?

Ето ти инфо от братушките

http://vw.auto-spares.ru/SHA/2004/406/8 ... =081925244

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 17 юни 2008 21:03

Вакуумные шланги
для а/м с автономным
отопителем
някакъв резервоар за коли с автоматично подгряване, ма за печка ли говорят, за подгряване на антифриза ли..... :roll:

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Вто 17 юни 2008 21:23

lrlmodo написа:Вакуумные шланги
для а/м с автономным
отопителем
някакъв резервоар за коли с автоматично подгряване, ма за печка ли говорят, за подгряване на антифриза ли..... :roll:

отработените газове

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 17 юни 2008 21:33

Това за газовете е друго! То е отпред пред предната гума пак вдясно долу ниско! От това чудо маркучът отива до един тройник .. и след него в спирачната помпа и в двигателя!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”