странно вакуумно чудо отпред в дясно!?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
странно вакуумно чудо отпред в дясно!?
Здравейте колеги ... след като ме удариха миналата година Август ... и ми правиха колата супер много време .. започнах да се заслушвам във странно свистене на въздух отпред в дясно .. на границата м/у преден калник и предна врата ... помилих първо разкачено маркуче на Централното ... ама то си работеше ... въпреки всичко разглобих врата да проверя .. всичко ОК. Един ден ми остана време и около двигателя да слушам .. намерих един спукан вакуумен маркуч, който подмених ... но уви .. не беше и от него! Та днес .. най-накрая .. след като си сменях филтъра на купето и реших да изчистя отводнителният канал .. че се беше задръстил и случайно намирам тръбичка, която влиза в този отводнителен канал и е разкачена ... запалих колата и установих че съскането е точно от нея .... така яко засмукваше че не е истина! Свалих подкалника търсейки къде може да ходи това нещо, като даже си мислех че е свързано с кондензатора на пари пред предната гума ... и го няма тръбопровода ... ама не ... и изведнъж виждам на подкалника .. нещо като бутилка .. пластмасова доста дебела и плътна ... една дупшица с гумено уплътнение .. явно маркучето отиваше дотам ... ама за какво служи този вакуум ме интересува с точнот ... защотото след като го пъхнах обратно ... из апалих колата .. и го нямаше съскането ... колата ми стана .. поне с 20-30 коян отгоре .... зашочна да върви изродски във секи диапазон .. особенно над 4000 об/мин? Най интереснотот е че и спирачките стаха малко по-меки и по добре спиращи!! Та .. някой знае ли какв е като цяло идеята на това къде води .. информацийка ми трябва и т.н.?
ОООООООааУУУУУУУУУУУ това не е ли за никога не сам разглабял там такова чудо малииииииии ..... връщaм си думите назад от предните постове и ги затривам.... маааалиииии срааам
Последна промяна от maznia на Вто 24 юни 2008 11:08, променено общо 1 път.
- markovgolf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странно вакуумно чудо отпред в дясно!?
Koksan написа:Здравейте колеги ... след като ме удариха миналата година Август ... и ми правиха колата супер много време .. започнах да се заслушвам във странно свистене на въздух отпред в дясно .. на границата м/у преден калник и предна врата ... помилих първо разкачено маркуче на Централното ... ама то си работеше ... въпреки всичко разглобих врата да проверя .. всичко ОК. Един ден ми остана време и около двигателя да слушам .. намерих един спукан вакуумен маркуч, който подмених ... но уви .. не беше и от него! Та днес .. най-накрая .. след като си сменях филтъра на купето и реших да изчистя отводнителният канал .. че се беше задръстил и случайно намирам тръбичка, която влиза в този отводнителен канал и е разкачена ... запалих колата и установих че съскането е точно от нея .... така яко засмукваше че не е истина! Свалих подкалника търсейки къде може да ходи това нещо, като даже си мислех че е свързано с кондензатора на пари пред предната гума ... и го няма тръбопровода ... ама не ... и изведнъж виждам на подкалника .. нещо като бутилка .. пластмасова доста дебела и плътна ... една дупшица с гумено уплътнение .. явно маркучето отиваше дотам ... ама за какво служи този вакуум ме интересува с точнот ... защотото след като го пъхнах обратно ... из апалих колата .. и го нямаше съскането ... колата ми стана .. поне с 20-30 коян отгоре .... зашочна да върви изродски във секи диапазон .. особенно над 4000 об/мин? Най интереснотот е че и спирачките стаха малко по-меки и по добре спиращи!! Та .. някой знае ли какв е като цяло идеята на това къде води .. информацийка ми трябва и т.н.?
Ето ти инфо от братушките
http://vw.auto-spares.ru/SHA/2004/406/8 ... =081925244
- markovgolf
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”