За Цифровите апарати - фото кът...
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
Ми да, то Hasselblad копират от 1.9TD на VW, ония откога са се светнали да му сложат интеркулер да бега повече и да му е 'ладно 

- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
То пък да имаш Хасел, пак е хуй, не стига че стъклата са има майка си и баща си, ами и апаратите почват от 20 бона нагоре, това е най ефтиния, а стъкло под 4 000 лв нема. Отделно ти трябва софтуер за снимките и да не казвам че после ти трябва и адски силен комп да имаш със 10 външни харда, че снимка под 50мб нема, и тя стана апартамент в центъра на София хи хи
Сега да ви кажа една далаверка, то все пак зависи какво се снима, взимаш си по силен фенер и пак рисуваш
Данни за снимката:
Shutter speed - 1385 s = 23.08 min
F- 9
ISO 400
Canon 5D + 24-105/4L IS

Сега да ви кажа една далаверка, то все пак зависи какво се снима, взимаш си по силен фенер и пак рисуваш
Данни за снимката:
Shutter speed - 1385 s = 23.08 min
F- 9
ISO 400
Canon 5D + 24-105/4L IS

- theraven
- Контакти:
Са ако ше рисуваме - да рисуваме

Canon 550D + 18-135IS
30sec@35mm/3.5 ISO400
нЕма 'а спамим повече

Canon 550D + 18-135IS
30sec@35mm/3.5 ISO400
нЕма 'а спамим повече

-
- Автомобил:
- Двигател:
А за този какво мислите
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=8616&show=additional
Мисля че за начинаещ е добре.
Но искам да чуя и вашите мнения.
Главно ще се използва за снимане на пейзащи и.т.
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=8616&show=additional
Мисля че за начинаещ е добре.
Но искам да чуя и вашите мнения.
Главно ще се използва за снимане на пейзащи и.т.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Тая светлосила от f/3.4 и минималното ISO от 160 ме спират моментално.
Ако държиш да е апарат с несменяема оптика ей това Fuji e без аналог в класа си:
Fujifilm FinePix HS20EXR. На видео е далече от идеален, но са снимки няма superzoom апарат под 1000лв, който да му се опре.
Този пък е с най-добрите видео възможности в класа Lumix DMC-FZ100 - аз снимам с такъв.
За съжаление и 2-те машинки са много хубави играчки и ако сега аз трябваше да избирам бих събрал още някой лев и бих взел това Nikon D3100 kit (18-55mm VR).
Ако държиш да е апарат с несменяема оптика ей това Fuji e без аналог в класа си:
Fujifilm FinePix HS20EXR. На видео е далече от идеален, но са снимки няма superzoom апарат под 1000лв, който да му се опре.
Този пък е с най-добрите видео възможности в класа Lumix DMC-FZ100 - аз снимам с такъв.
За съжаление и 2-те машинки са много хубави играчки и ако сега аз трябваше да избирам бих събрал още някой лев и бих взел това Nikon D3100 kit (18-55mm VR).
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз да продължа темата за нощни снимки от по-горе :

Panasonic FZ 38
време на експ - 6 сек
ISO 200
напълно отворена бленда
от статив
снимката е от тая вечер , от морето , много на юг
Имам цветен шум
, можеше да пробвам с по-голяма чувствителост и по-малко време , дали щеше да стане по-добре .

Panasonic FZ 38
време на експ - 6 сек
ISO 200
напълно отворена бленда
от статив
снимката е от тая вечер , от морето , много на юг

Имам цветен шум

theraven написа: Наскоро четох как се правят ето такива звездни снимки
и интересното беше, че се препоръчва да се снима на серии от по половин час с 15 минути пауза и после изображенията да се насложат, отколкото да оставиш апарата да снима цяла нощ, точно поради образуването на топлинен шум в кадрите от загряващата матрица.
Искам малко повече инфо за подобен род снимки. Или поне ако си имат характерно име по което да търся и да чета чалъм за правенето им. Благодаря предварително

- theraven
- Контакти:
Ето примерен линк със синтезирана информация:
http://adcuz.co.uk/2009/06/25/how-to-star-trails-stacking-with-startrailsexe/
иначе ако напишеш в google star trail photography информацията е мнооооого.
можеш да погледнеш и във форума на http://www.photo-forum.net, там гаранция ще е коментирано нашироко по този въпрос.
http://adcuz.co.uk/2009/06/25/how-to-star-trails-stacking-with-startrailsexe/
иначе ако напишеш в google star trail photography информацията е мнооооого.
можеш да погледнеш и във форума на http://www.photo-forum.net, там гаранция ще е коментирано нашироко по този въпрос.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Как успявате да рисувате така без да попаднете в кадър бе....иначе ето малко мой проби 
От сапунерки без никакви странни настройки освен експозиция за нощни снимки.
Една без нищо,но ме кефи идеята:

Ето и другите:

п.п. Извинявам се ,че зацапах темата
ЕДИТ: Може ли вие като по-напреднали да ми обясните или дадете полезно и най-вече разбираемо четиво как да преценя какво ISO да използвам и разните други похвати.Сапунерката която имам е Canon IXUS 80 IS

От сапунерки без никакви странни настройки освен експозиция за нощни снимки.
Една без нищо,но ме кефи идеята:

Ето и другите:

п.п. Извинявам се ,че зацапах темата

ЕДИТ: Може ли вие като по-напреднали да ми обясните или дадете полезно и най-вече разбираемо четиво как да преценя какво ISO да използвам и разните други похвати.Сапунерката която имам е Canon IXUS 80 IS
- theraven
- Контакти:
Няма универсално ИСО. По-ниско ИСО - по-чисти изображения, но и по-голяма нужда от светлина, следователно по дълго време, необходимо за експонация. По-високо ИСО - по-бързи скорости, но и повече шум. Ако снимаш със статив ИСО-то можеш и да го оставиш на ниски стойности. Но ако снимаш при слабо осветление от ръка без светкавица, ще трябва да го вдигнеш, няма как.
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Колеги хайде като по-напреднали да ми помогнете малко. Имам проблем с цифровия фотоапарат. Той е абсолютна "сапунерка" - Praktica Luxmedia 8303. Докато бях извън страната сестра ми каза, че апаратчето има някакъв проблем. Прибирам се аз, правя снимка и още на дисплея снимката става супер осветена и почти нищо не се вижда. Мой близък предположи, че има проблем с блендата. Не разбирам много от тази техника, затова ще съм благодарен да дадете предположения какъв може да е проблема и евентуално за какви цени на ремонта си говорим, защото ако е скъпичко по-добре да си взема нова сапунерка
Снимките на дисплея са супер осветени, а като ги сваля на лаптопа си за преглед излизат на някакви линии.
Ето и какви снимки излизат на режим макро, не знам дали ще се забележат линиите:

Ето и какви снимки излизат на режим макро, не знам дали ще се забележат линиите:
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Може някой да е ровил в менюто и да е дал компенсацията на експозицията (exposure compensation) на максимум. Ако я върнеш на 0 ще се оправи осветеността, но това с линиите е проблем.
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
radi_nrj написа:Може някой да е ровил в менюто и да е дал компенсацията на експозицията (exposure compensation) на максимум. Ако я върнеш на 0 ще се оправи осветеността, но това с линиите е проблем.
EV Compensation : 0.0 - проблема не изчезва

Като пояснение - правя видеоклип с фотоапарата и после клипа си излиза нормално. Не знам дали въобще има нещо общо, но реших да спомена.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
един канон сапунер умря по същия начин...
търси си нов.
търси си нов.

Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”