Здравейте приятели и колеги. Събирам информация какъв точно фотоапарат да си купя и по точно какъв
DSLR. Не съм професионален фотограф, както става ясно, но ми е голямо хоби да ходя и да снимам разни неща, в повечето случаи простотии, като цяло да се занимавам с фотография, разпускам чрез фотоапарата. В момента разполагам с един турбо сапунер, както ги наричат всички, а именно
Canon PowerShot SX120 IS закупен от мен през далечната 2010, няколко месеца след като излезе, от който съм страшно доволен, а защо точно него ли? Имах наблюдения от предната серия SX 110IS, а и се допитах до нашия познайник Краси
(madcap).
От миналата година насам съм се замислил да си взема DSLR-че, но не бях готов да отделя толкова пари, е сега май вече съм..

Допитвам се до Вас, защото тук има много хора които са по-навътре в нещата и ще могат да изкажат компетентно мнение по въпроса. Не разбирам много от DSLR-ри, имам много лек допир до тях. Като цяло и не знам много много кое какво е фотографските термини и т.н. Общо взето си падам по експериментите и като искам да заснема нещо, чак тогава сядам да чета кое как.
Като бюджет мога да кажа примерно да речем
1500 камъка.
По принцип съм се насочил към Канон, но ... Както и предпочитам да е ново, но пък не е ли по добре, втора ръка, по добър апарат на същата цена отколкото "по-слаб" , но по нов като модел? Ясно, че новото с е ново, но напрактика ?
Не съм тръгнал веднага да го купувам, проучвам нещата да имам някаква представа. Може пък да изчакам някой друг месец евентуално да поевтинее нещо? Или има и друго което ми се върти в главата но... ще видим.
Очаквам Вашите отговори, Поздрави