За Цифровите апарати - фото кът...
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
За тези пари спокойно си взимаш DSLR Canon EOS 450D с китов обектив, че и пари за едно фрапенце ще останат.
Щом имаш желание да се развиваш скачай в дълбокото. 
- PeshoVW
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: EZ
- Контакти:
Здравейте приятели и колеги. Събирам информация какъв точно фотоапарат да си купя и по точно какъв DSLR. Не съм професионален фотограф, както става ясно, но ми е голямо хоби да ходя и да снимам разни неща, в повечето случаи простотии, като цяло да се занимавам с фотография, разпускам чрез фотоапарата. В момента разполагам с един турбо сапунер, както ги наричат всички, а именно Canon PowerShot SX120 IS закупен от мен през далечната 2010, няколко месеца след като излезе, от който съм страшно доволен, а защо точно него ли? Имах наблюдения от предната серия SX 110IS, а и се допитах до нашия познайник Краси (madcap).
От миналата година насам съм се замислил да си взема DSLR-че, но не бях готов да отделя толкова пари, е сега май вече съм..
Допитвам се до Вас, защото тук има много хора които са по-навътре в нещата и ще могат да изкажат компетентно мнение по въпроса. Не разбирам много от DSLR-ри, имам много лек допир до тях. Като цяло и не знам много много кое какво е фотографските термини и т.н. Общо взето си падам по експериментите и като искам да заснема нещо, чак тогава сядам да чета кое как.
Като бюджет мога да кажа примерно да речем 1500 камъка.
По принцип съм се насочил към Канон, но ... Както и предпочитам да е ново, но пък не е ли по добре, втора ръка, по добър апарат на същата цена отколкото "по-слаб" , но по нов като модел? Ясно, че новото с е ново, но напрактика ?
Не съм тръгнал веднага да го купувам, проучвам нещата да имам някаква представа. Може пък да изчакам някой друг месец евентуално да поевтинее нещо? Или има и друго което ми се върти в главата но... ще видим.
Очаквам Вашите отговори, Поздрави
От миналата година насам съм се замислил да си взема DSLR-че, но не бях готов да отделя толкова пари, е сега май вече съм..
Допитвам се до Вас, защото тук има много хора които са по-навътре в нещата и ще могат да изкажат компетентно мнение по въпроса. Не разбирам много от DSLR-ри, имам много лек допир до тях. Като цяло и не знам много много кое какво е фотографските термини и т.н. Общо взето си падам по експериментите и като искам да заснема нещо, чак тогава сядам да чета кое как.
Като бюджет мога да кажа примерно да речем 1500 камъка.
По принцип съм се насочил към Канон, но ... Както и предпочитам да е ново, но пък не е ли по добре, втора ръка, по добър апарат на същата цена отколкото "по-слаб" , но по нов като модел? Ясно, че новото с е ново, но напрактика ?
Не съм тръгнал веднага да го купувам, проучвам нещата да имам някаква представа. Може пък да изчакам някой друг месец евентуално да поевтинее нещо? Или има и друго което ми се върти в главата но... ще видим.
Очаквам Вашите отговори, Поздрави
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
PeshoVW написа:...
Канонско - 600D kit + 18-55mm IS II - 1460лв. на промоция в момента.
Никонско - Nikon D5100 kit + 18-55mm VR - 1200лв. на промоция в момента.
Втора употреба:
Никонско - D300 - 1300-1500, само тяло. 2008-2009 модел, но се води от професионалната серия. Снимал съм с такова животно...тези двете новичките ще ги направи смешни
Канонско - 60D - 1400-1600, само тяло. Модел 2011. Midrange, след него вече са моделите, които се водят професионални и са едноцифрени - 7D, 5D, 1D.
За любителско снимане, ама наистина снимане, демек без видео, аз бих си взел 40D(800лв. втора ръка) и с останалите пари двата китака - 18-55 и 55-300.
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Ако си харесал никон, най добре е нов, че нямат сервиз в БГ
А ако искаш втора ръка Канон е перфектното решение.
Както каза колегата по горе Канон 60д е мноо добър, даже мноо за първи, а ако ти идва скъп може 600д, много ми харесва също, и също двата китака 18-55 и 55-300
и мисля че ще влезнеш в тази сума
А ако искаш втора ръка Канон е перфектното решение.
Както каза колегата по горе Канон 60д е мноо добър, даже мноо за първи, а ако ти идва скъп може 600д, много ми харесва също, и също двата китака 18-55 и 55-300
и мисля че ще влезнеш в тази сума
Втора ръка си е риск за човек който нищо не разбира!
При апарата има доста механика,която може да е амортизирана и да си дадеш парите!
Аз бих погледнал и компактен със сменяема оптика - Олимпус или Сони имат отлични модели тук.Те освен,че правят снимки със сходно качество като това на някой огледално-рефлексните,са компактни,записват неограничено видео и може да ги ползваш там където не разрешават свободно снимане с DSLR
При апарата има доста механика,която може да е амортизирана и да си дадеш парите!
Аз бих погледнал и компактен със сменяема оптика - Олимпус или Сони имат отлични модели тук.Те освен,че правят снимки със сходно качество като това на някой огледално-рефлексните,са компактни,записват неограничено видео и може да ги ползваш там където не разрешават свободно снимане с DSLR

- PeshoVW
- Контакти:
Понеже имам симпатии към Канон и почти само него гледам, дано е за хубаво. Нямам наблюдения от другите марки фотоапарати и за това. Чувал съм че и Канон и Никон са едни от най-добрите, като доказали се марки, чел съм и историята на Никон и мисля, че беше по стара марка и от Канон-а, ако има някакво значение и ако правилно си спомням.
Ясно е, че всеки има симпатии и наблюдения към дадена марка, но коя е по добрата напрактика или са еднакво добри имат си своите силни и слаби страни?
И от моите симпатии към марката и от по-горе написаното отново се хвърлям на Канон. За съжаление може би 60Д нов ще ми е скъпичък, толкова пари сякаш за сега не ми се дават (все пак не работя като фотограф.. хоби си ми е с наченки за развитие.) Но ще се оглеждам за него. Както и за 600Д за който споменахте и мисля, че е моя фотоапарат като за начало и че ми е по лесно достъпен като цена на този етап. Обшо взето за тези двата модела ще се оглеждам за сега, харесаха ми.
А за това дали ново или втора ръка, иска ми се да е ново, а това което е написал колегата горе, че няма да разбера колко е износен фотоапарата, малко и ме спира.
Не знам какво е Вашето мнение, ако греша кажете и ме поправете, а ако има и други предложения споделете.
Благодаря за отговорите Ви, оценявам го.
Поздрави
Ясно е, че всеки има симпатии и наблюдения към дадена марка, но коя е по добрата напрактика или са еднакво добри имат си своите силни и слаби страни?
И от моите симпатии към марката и от по-горе написаното отново се хвърлям на Канон. За съжаление може би 60Д нов ще ми е скъпичък, толкова пари сякаш за сега не ми се дават (все пак не работя като фотограф.. хоби си ми е с наченки за развитие.) Но ще се оглеждам за него. Както и за 600Д за който споменахте и мисля, че е моя фотоапарат като за начало и че ми е по лесно достъпен като цена на този етап. Обшо взето за тези двата модела ще се оглеждам за сега, харесаха ми.
А за това дали ново или втора ръка, иска ми се да е ново, а това което е написал колегата горе, че няма да разбера колко е износен фотоапарата, малко и ме спира.
Не знам какво е Вашето мнение, ако греша кажете и ме поправете, а ако има и други предложения споделете.
Благодаря за отговорите Ви, оценявам го.
Поздрави

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Доскоро ползвах 550D. На практика е същия като 600D, без въртящия дисплей. Много бях доволен от него, продадох го на приятел, който също е много доволен. Нямах намерение да се разделям с него, но изкочи оферта да съкратя цифрите в означението и ми стана излишен
. Заедно с обектив EF-S 18-135 е много добра комбинация като за първи апарат, аз така започнах и не съжалявам. Намират се и двете неща на много добри цени.
- PeshoVW
- Контакти:
След като обсъдих някои работи с Краси и като чета коментари за 550Д, се замислям, че той би бил най-подходящия ми избор за вмомента. Видях една оферта, ще продължавам да гледам, дано си харесам. Благодаря Ви 

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
В интерес на истината каква е разликата между моделите 550D, 600D и 60D. Защото според спецификации не е нещо кой знае колко. Ако някой се е сблъсквал и с трите може да изкаже мнение.
Едит моя грешка просто от известно време ми минаха много модели и аз гледам за фото...
Последна промяна от vwfena на Чет 26 юли 2012 21:48, променено общо 2 пъти.
- PeshoVW
- Контакти:
Макар, че е ясно за какво става въпрос нека да поясним, моделите с D отпред са на Никон. А на Канон-а цифрата и след това D И аз бих искал да чуя някакво изказване по този въпрос, но по скоро за 500Д и 550Д или пък относно 450Д спрямо 550Д
- madcap
- Кенанския лъв
- Контакти:
Не съм им чел характеристиките, но би трябвало от мойте наблюдения на тези който съм имал, че всеки по нов е с-по добра матрица (зависи от модела) по добра динамика, по добро използваемо ИСО, работи вие който няма да ги хванете в началото, избирате си някой, най добре е като си харесате някой, отивате в някой магазин и го взимате в ръка да усетите как ще ви пасне на ръката, аз оня ден хванах един Д300 направо ми заспа, а моя ми малее
, и после се вхърляте в големия сериал фотография, като понаучите кое за какво се ползва и малко практика със снимането, сами ще разберете коя фотография (макро, пейзажна, портрети, сватбена и т.н.) ви харесва, и каква техника ви трябва 
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
бе и на мене ми малее, ама то не е от апарата... мноу са ни големи лопатите...
помисли за грип. Д300 не ме кефи чак толкова вече.
ама то всичко тежи-моя и сега ми понатежава чат-пат, а ако го океса и с грип и с още 1000 такъми ще получа гръбначно изкривяване...

помисли за грип. Д300 не ме кефи чак толкова вече.ама то всичко тежи-моя и сега ми понатежава чат-пат, а ако го океса и с грип и с още 1000 такъми ще получа гръбначно изкривяване...

- theraven
- Контакти:
550D-то съм го сравнявал с 450D и дава задоволителна картинка при два стопа по-високо ИСО, което не е малко. Честно казано единствено ИСО-то в момента ми липсва с тоя кокал, който ползвам в момента, бат Краси може да потвърди. А за теглото - едно време не съм оценявал какво значи лекия апарат... сега мъкна буквално 2 кила бай дефолт, само апарат и всекидневен зуум и след цял ден обикаляне на врата си се усеща гравитацията, нейнуту мами 

- madcap
- Кенанския лъв
- Контакти:
vaskoto1 написа: а ако го океса и с грип и с още 1000 такъми ще получа гръбначно изкривяване...![]()
Ни мъ размивай ве, иначе само а ергонимия го казах, ясно че на моя ша плясна един грипец, ама нз кога ши да е ха хаха, Митак снимай с един зумер ве 18-200 и кво само даваш излиш парици за буркани ха х
- theraven
- Контакти:
ааа джама си е джам 
Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”