Проблем с двигателя
- Lukas
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с двигателя
Значи двигателя работеше много добре но миналата зима колата стоеше в гараж и я бях палил няколко пъти и от тогава започна да прекъсва, губи цилиндър и не работи равномерно. Смених свещи, дистрибуторна капачка, палец, нов въздушен филтър но никаква разлика. Ходих и при майстори, бутаха центровката, регулираха карбуратора, никаква разлика. Каква може да е причината да не работи добре
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с двигателя
ами потърсиси цилиндъра някаде из гаража

- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
чукчето на каква хлабина ти е ...да не е много?
кабелите също може да са ...аз сложих нови ..и после пак нови

кабелите също може да са ...аз сложих нови ..и после пак нови

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
извади 30 лева и ходи на диагности да ти кажат какво и е несе трепи
- Lukas
- Автомобил:
- Двигател:
кабелите ги смених, мериха хлабината на чукчето и казаха че е добре, ако трябва ще го сменя. Утре ще го гледа още един "майстор" А ходих и до два сервиза в които не ми казаха нищо. Не знам в нашия град в кой сервиз разбират от въздухари иначе до сега да съм я закарл
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lukas написа:кабелите ги смених, мериха хлабината на чукчето и казаха че е добре, ако трябва ще го сменя. Утре ще го гледа още един "майстор" А ходих и до два сервиза в които не ми казаха нищо. Не знам в нашия град в кой сервиз разбират от въздухари иначе до сега да съм я закарл
ей тези майстори бре отивай на диагности само ще ти вземат парите и ще ти направят по голяма беля
- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
човече, ти гледал ли си как правят диагностика на боксер от 60-те ... ?
тук се иска мислене и предположения, няма компютри и тем подобни неща ...стига си бъзикал човека
виж бубината и кондензатора , провери хлабината на чукчето трябва да е 0.4. ако има струбоскоп вижте центровката пробвай я на 6 гр. изпреварване и после виж колко идва на 3300 оборота, трябва да е 34-36 градуса изпреварването

тук се иска мислене и предположения, няма компютри и тем подобни неща ...стига си бъзикал човека

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе това има ли живи набори бре asentm аз от каде да знам че е от 60-та бре да не съм ясновидката Светлина
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Пич преди да даваш някакви мнения по проблема да си беше направил труда да видиш за какво се отнася този раздел,понеже се съмнявам че знаеш 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sastezatelya написа:Пич преди да даваш някакви мнения по проблема да си беше направил труда да видиш за какво се отнася този раздел,понеже се съмнявам че знаеш
ми не незнам не съм правил ремонт на субаро леоне 1.8 боксер
- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
явно тук ще се чустваш, като чалгаджия на концерт на AC/DC .... но явно ти е интересно щом си влязал повече от 1 път тук ...затова ти предлагам да прочетеш това
viewtopic.php?f=1&t=29947
... научи нещо полезно, може и да ти хареса

- Lukas
- Автомобил:
- Двигател:
Значи бубината не съм я гледал но утре ще направя това. Иначе кондензаторчето също е ново. И задължително ще я закарам да направят центровката със струбоскоп за да е както трябва. Благодаря за информацията Асене, дано се оправи машинката.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
asentm написа:явно тук ще се чустваш, като чалгаджия на концерт на AC/DC .... но явно ти е интересно щом си влязал повече от 1 път тук ...затова ти предлагам да прочетеш товаviewtopic.php?f=1&t=29947
не слушам нито чалга ното AC/DC

Колега, аз мога да ти помогна със следното: 1.Виж дали ти е отпушен тръбопровода на горивото. Може да не е запушен изцяло и да няма дебит. Обикновенно се запушва кривата тъбичка на изхода под резервоара и тази вътре в купето. 2. Провери двата или единия, зависи колко имаш, жигльора отстрани на карбуратора. Със шпрей за карбуратори през тръбичката към него, почисти житльора вътре в карбуратора от горната страна. И въобще насякъе докъдето можеш да достигнеш. Не се притеснявай и не давай много да ти ровят по колата защото по често "майсторите" по скоро правят бели, отколкото оправят проблеми. След всичко изчетено дотук и направено от теб съм почти сигурен, че с тези процедури проблема ти ще се реши! успех и пиши за резултата! 

- Lukas
- Автомобил:
- Двигател:
Днес сложих нови кабели на свещите, после разглобихме карбуратора, изчистихме жигльорите и ускорителната помпичка, проверих хлабината на чукчето 0,4 е но пак никаква промяна
. Утре ще направиме центровката със стробоскоп и ще проверя тръбичките за бензина. И остана само бобината но не знам как да разбера дали работи добре.

Върни се в “Air Cooled & Boxer”