Как да намеря такава антика......и може ли въобще?

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да намеря такава антика......и може ли въобще?

Мнениеот Brezel » Вто 18 апр 2006 17:11

Здравейте на всички. Предварително се изеинявам на всички на които им е писнало да гледат такива теми ама.......несе здържах :oops:
Значи имам си 2 мечти.
Една та е да направя околосветско пътешествие
а другата е това пътешествие да е със някой стар VW Käfer......щото друга кола се съмнявам да издържи.
Страстта ми е Käfer със овалния прозорец отзад.(като на аватара ми) На splitwindow ще се радвам повече ама не храня празни надежди че такова чудо не се намира май вече :evil: Тук в Германия splitwindow го наричат Brezel (а от там ми идва и НИК-а) Проверих тук как са цените ама тия немци са откачили.....много пара искат. Та се чудих дали не можете вие да ми помогнте.
До колкото разбрах с овален прозорц се произвеждат до 57ма година. А сплит-а е до 53-та. Имате ли информация къде и дали изобщо може да се намери в БГ дори да е за реставрация? Бих се радвал на всякакъв вид помощ.

Благодаря предварително.

Поздрави Brezel

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 18 апр 2006 20:20

Красива мечта имаш и правилна кола си избрал, точно Овала е, щото Сплита няма триъгалните стъкалца дето аз им викам климатици, които - като отвориш и насочиш напред могат да те издухат от колата :lol:, кофтито е че се пообраха, едни отидоха на скрап, други се продадоха навън, трети се реставрират и не се продават, знам един, който е реставриран не изцяло(не разделиха купе и шаси, което може и да е за добро), с не оригинален мотор, малки липси, но много красив, инвестирани са части поне за около 5-6000 и се продаваше за 10000лв. :wink:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 18 апр 2006 20:37

Да не е един жълт Käfer в Русе. Продаваха го в мобиле.бг ? Кофти че мотора не му е оригиналния на този дето казваш. Абе ако знаеш как ме е яд......преди 3 години си споням че в АВТО ПАЗАР имаше обяви за ОВАЛ и цените беха между 1500 и 3000 лева. Кофти че тогава мислех ХУБАВА КОЛА=Мощня кола. Ама ко да се прай... толко ми е акъла :evil:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 18 апр 2006 20:41

Следи ибей все още изпадат.

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Вто 18 апр 2006 22:27

Колега добра мечта имаш :applause: Аз такъв изпуснах буквално за едната броика преди месец в едно село до Търново - седяла си колицата в един гараж цели 9-10 години небутана от човек. Съвсем случайно научавам и отидох да я видя-спаднали гуми-напомпихме ги, , изпуснали спирачки и толкова - всичко друго - много добър 5 :) ръжда имаше тук там но по скоро козметична, салона чист, радиото пее, боята беше оригиналната доколкото ми каза човека - колата била на дядо му, той починал и внука влязъл във владение на имота и я открил в гаража.. Бутнахме я тя взе че запали .. е доста покиха и покашля. Гледам километража 74000 км, Викам колко пари да давам и да идвам с платформата да я вземам и да ходим при нотариус.. човека не знаеше цената явно на колата , но от моето ахкане и ентусиазъм сигурно се досето малко и ми вика: момче мисля да ти искам 1000 лева - аз съгласен отвсякъде (викам си ти и повече да искаш - за това запазеното костенурче - имаш ги) . Разбрахме се да я взема сутринта и да го водя при нотариус. И отивам на сутринта в 8 и гладам грозна картинка - тоз селянин (всички сме от село ама някои ще си останат за цял живот такива) да вземе моля ти се да разхвърля през нощта колата ама буквално на части, рязал с флекса ама като за вторични - жена му каза напил се и го ударила съчмата нещо и още махмурилия ми вади брадва насреща и вика : е на ти кола, е на ти кола и удря ли с брадвата де що свари по тенекиите, нотариус ти се е приискал ми вика........ леле умрях , не отзад се захапах от яд. Жена му ми се извинява, вика той като пиине и става неуправляем ..... ... та така ....

Пожелавам ти да намериш и със здраве да я караш

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 19 апр 2006 10:15

Ей колега, ми то твойто на нищо не прилича, открил си истинско съкровище, а какво е станало после... :shock :shock :shock, поне що не отиде като отрезнее, някоя част да посъбереш, поне моя Овал нещо да намаже? :idea: :wink:

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Сря 19 апр 2006 10:55

Колега, отидох след 2 дена с надеждата да взема това-онова - то от купето нищо читаво не беше останало - онази тиква измърмори нещо от рода : бе аз ко съм напрайл оня ден .... - взех 5-те джанти, седалки, задното стъкло заедно с околната тенекия, ключалките, и двигателя за 150 лева - останалото отиде на вторични. Аз с кола не се сдобих, поне частите влязоха в работа на братовчеда - неговото VW вече 3-та година е в бокса ....

Съдба.. не било писано... бе всяко зло - за добро...

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 19 апр 2006 13:03

колега имам 1 овал, но е в трагично състояние ....няма и регистрация ... няма и заден капак ..... та така ще хвърлиш доста нерви и пари

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 19 апр 2006 14:26

asentm написа:колега имам 1 овал, но е в трагично състояние ....няма и регистрация ... няма и заден капак ..... та така ще хвърлиш доста нерви и пари

Aбе не бързам а нерви имам (нощо че малко ги посъсипах с тия чипове :lol: ) Ама се чудя колко е окаяно това състояние.... и колко пари ще се хвърлят (грубо сметнато) пък и колко пари струва колицата. Ама наистина ли е овал или всичко е сменяно от по нови модели та само задното стъкло да остане :wink: (шегувам се) интересно ми е какев е овала......пък и требва света да се обикаля с нещо надежно че са ми казвали че пустинятa или c Камила или с Käfer се прекосява ! :wink: Прати некоя снимчица ако имаш. Предварително ти благодаря. Аз в началото заради въздухарите се записах в тоя форум....много печени хора сте

Поздрави Brezel

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 19 апр 2006 15:51

ще я снемам тия дни и ще я кача

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 20 апр 2006 0:44

KokoBoxer написа:И отивам на сутринта в 8 и гладам грозна картинка - тоз селянин (всички сме от село ама някои ще си останат за цял живот такива) да вземе моля ти се да разхвърля през нощта колата ама буквално на части, рязал с флекса ама като за вторични - жена му каза напил се и го ударила съчмата нещо и още махмурилия ми вади брадва насреща и вика : е на ти кола, е на ти кола и удря ли с брадвата де що свари по тенекиите, нотариус ти се е приискал ми вика........ леле умрях , не отзад се захапах от яд. Жена му ми се извинява, вика той като пиине и става неуправляем ..... ... та така ....

Човече ти ми скъса сърцето, абе имали още такива хора :evil: :evil:

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Чет 20 апр 2006 0:54

има за жалост ... представи си аз какво изпитах - вечерта се прибирам ухилен до уши и щастлив от бъдещата сделка и на сутринта - изненада :shock .... по принцип като ми падне пердето доста бурно реагирам ама тогава толкова бях шокиран че си глътнах езика..седя, гледам и не вярвам (... а и се пазех да не ме халоса с нещо господина :evil: )

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 20 апр 2006 1:29

KokoBoxer написа:Колега добра мечта имаш :applause: Аз такъв изпуснах буквално за едната броика преди месец в едно село до Търново - седяла си колицата в един гараж цели 9-10 години небутана от човек. Съвсем случайно научавам и отидох да я видя-спаднали гуми-напомпихме ги, , изпуснали спирачки и толкова - всичко друго - много добър 5 :) ръжда имаше тук там но по скоро козметична, салона чист, радиото пее, боята беше оригиналната доколкото ми каза човека - колата била на дядо му, той починал и внука влязъл във владение на имота и я открил в гаража.. Бутнахме я тя взе че запали .. е доста покиха и покашля. Гледам километража 74000 км, Викам колко пари да давам и да идвам с платформата да я вземам и да ходим при нотариус.. човека не знаеше цената явно на колата , но от моето ахкане и ентусиазъм сигурно се досето малко и ми вика: момче мисля да ти искам 1000 лева - аз съгласен отвсякъде (викам си ти и повече да искаш - за това запазеното костенурче - имаш ги) . Разбрахме се да я взема сутринта и да го водя при нотариус. И отивам на сутринта в 8 и гладам грозна картинка - тоз селянин (всички сме от село ама някои ще си останат за цял живот такива) да вземе моля ти се да разхвърля през нощта колата ама буквално на части, рязал с флекса ама като за вторични - жена му каза напил се и го ударила съчмата нещо и още махмурилия ми вади брадва насреща и вика : е на ти кола, е на ти кола и удря ли с брадвата де що свари по тенекиите, нотариус ти се е приискал ми вика........ леле умрях , не отзад се захапах от яд. Жена му ми се извинява, вика той като пиине и става неуправляем ..... ... та така ....

Пожелавам ти да намериш и със здраве да я караш

Тоя кат те слушам къв е убитак требваше да му кажеш че си колекционер и си щчл да му дадеш 15000 лева (той ще ти повярва споко) за да си опасе топк*те от яд!!!

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Чет 20 апр 2006 9:11

Brezel написа:Да не е един жълт Käfer в Русе. Продаваха го в мобиле.бг ? Кофти че мотора не му е оригиналния на този дето казваш.

На тоя му искаха 10 000 лв. После явно им е попреминал слънчевия удар и сложиха цена "по договаряне". Тая кола е пълна скръб: почти нищо оригинално не е останало: заден капак, огледала, калници... абе трагедия - сигурно отвътре е още по-зле. Ама никой не им пречи да си ги искат тия пари... стига някой да се намери да им ги даде.

Иначе се приготви за едни 10-20 000 лв. за реставрация и поне 2-5 години, в зависимост от колко евтино намериш колата, в какво състояние е, до какво състояние искаш да я докараш и колко личен труд и нерви ще вложиш.

Желая ти успех и ще помагам с каквото мога.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 20 апр 2006 15:03

коко, то така не се ходи за пазърлък ...а с пачката у джобето ... и въжето в багажника .... аз ако знаеш съм обиколил половин БГ за карман ...в едно диво село дето и сега не мога да го намеря ходих ... то не било карман , а ТЛ и като отрузали ореха в двора ... ги мързяло да разчистят та му счупили предно и задно стъкло и оттам си подават съчките изродите ...абе ужас
та така отидох за кармана дето сега го купих и човека иска 5 бинки ... аз му казах че много ми харесва но повече от 2500 недавам/е човека разбира и знае за какви цени става дума за този моде/ чеса се малко ...но навсякъде и стиснахме ръцете за 3000 и в брой веднага
ако бе някой, който не разбира повече от 1000 нямаше да дам
и с костенурите е така ...мах 200-300 или до 600 за овал, за купчина ламарина, е да имат стойност ама след като ги направиш и хвърлиш маса пари
та такивати ми работи

Върни се в “Air Cooled & Boxer”