аз бях си купувал бушони за резервни от Лук Ойл и 4 пъти сменям бушони и всичките се стопиха...
п.с. за ксеноните , ако са монтирани от китайските комплекти , като караш нощно време ще видиш две черти по протежение на светлинния сноп, като сенки получаващи се от външния електрод на крушката. Може да го оправиш като завъртиш крушката на 180 градуса , като предварително махнеш малка част от периферията защото има фиксиращо зъбче, в което се опира.
Моя vw passat b5.5 1.8T
Re: "новият" ми vw
TiL написа:хмммм... не ми се струва нормално да се стопи... Колата е с монтирани ксенони. Ще сменя бушона и ще го наблюдавам. Когато мога ще проверя връзките, а и мисля да замеря на дългите волтажа достигащ до буксите. Мерси колега
и при мен така точно предпазителя на десен къс фар се бе стопил,но го осъзнах когато десния ксенон не тръгна.
Сложих от тия където са в твоята бушониера (тия от лукойл) и пак изгоря предпазителя.
Като проверих баласта се бе подул малко....т.е. взел-дал беше.
...та в тоя ред на мисли я си провери баластите да не са се надули като моите преди

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: "новият" ми vw passat b5.5 1.8T (Пасан)
Изглежда ми адски голямо разстоянието между електрода.Според мен по-добре ги смени 

- Mirqn
- Автомобил: Vento
- Двигател: AEY 1.9 SDI 1996
Страхотен Пасат колега.Със здраве да си я караш.

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
кво гедоре взе?
-
diqn_bs
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Честито колега много да те радва пасатеца супер е ,много безаварийни километри само масло и гуми да сменяш
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Само да те радва......
- TUISTERa
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: AZM 2001
Re: Моя vw passat b5.5 1.8T
Това със смяната на свещи не го разбирам... Свещите на толедото ми караха 100к на газ и ги смених 'щото трябвало. На 10к да сменяш свещи без да имат проблем... Някак си рисково ми се струва да търсиш толкова често дефектната в магазина... Свещите се проверяват и ако имат разни нагари и оцветявания и проблеми се търси причината...Не съм спец не съм рязбирач, но проблеми със свещите никога не съм имал..
- TUISTERa
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: AZM 2001
Ако имаш проблеми с нагари и бензини по свещите ще товариш бубините :) Това не е проблем на свещите... Средата ни е такава, че когато нещо работи то не трябва да се пипа , понеже шанса да го смениш с нещо което няма да работи е прекалено голям. И колкото и гаранции да слагат на частите труда никой друг няма да го плати...
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защо продаваш колата толкова рано след покупката ? 
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ухаааа бая е наваляло
Не се коркай....4х4 са грозни, не са като пасата
Не се коркай....4х4 са грозни, не са като пасата

- ridebos
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 2.0 16v 1992
Здравей,записвам се за темата голям убавец е пасата!Сподели какво му мислиш за бъдеще 

- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
И сега и сега си ми харесват тия джанти, и сега като видя някой в града с тях пак ми трепва нещо. Колата е много красива.
- ridebos
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 2.0 16v 1992
Щом ти слабее удряй смело един чип тунинг. 

- tranceaddict
- Автомобил: VW Passat 1.8T
- Двигател: AWT 2001
TiL написа::mhihi чип+спотрен филтър+ иьзкорубен катализатор са направените досега интервенции. Малее ми когато тръгна извънградско.
Здравей колега, със същия мотор съм и с чип + спортен + махнат катализатор ...и газ :) Мога да ти споделя че колата много върви на газ определено повече от на бензин. Сам си настройвах газовата и наистина има разлика след 4000-5000 оборота на бензин леко омеква, но на газ продължава докато не "омекне" турбината:). Не знам какво търсиш повече , но има. Или си приготви най-малко 2000 за турбина(китайска) кулер челен (китайски ) евентуално инжектори( по скоро някои оригинални но търкаляни) и най вече генерация(там можеш и да намериш някой да ти я направи за прилична сума). Всичко това пиша защото аз съм се запътил на там :).
За да не размивам темата - аз имам същия от 2012 и 70000 км съм сменил свещи 2 пъти и нито веднъж масло на хидравлика. Давам ти съвет не защото си го поискал лично от мен, а защото тази кола за мен е най-балансирания вариант комфорт-качество-поддръжка.
Много неща научих покрай този турбо мотор и определено продължавам да търся. Като я взех моята се наложи доста неща да подменя( интериор и екстериор) но първото беше чиптунинга - Брезел :) Просто кеф голям беше.
Понеже пишеш извънградско ти малее - какво имаш предвид? Слаба ти е ?