BLUE MK7

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
angellangelov
Автомобил: VW Golf MK7
Двигател:
Контакти:

Re: VW GOLF MK7

Мнениеот angellangelov » Пет 26 дек 2014 11:51

Колега всичките са реплики :rolleyes

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 26 дек 2014 11:55

Не съм питал точно за тези, но във VW ще струват от 4000лв нагоре комплекта, като се има предвид че най-евтината 15" струва 740лв/бр. :mhihi

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Пет 26 дек 2014 21:12

http://olx.bg/dazhnti-golf-5-gti-18-112-tsola-detroyt-tuaran-pasat-shkoda-seat-vw-golf-5-folsksvagen-i65616844

Какво като са реплики,повечето китайци са с TUV и с Японския сертификат забравих името му сега КГ са им идентични брутално здрави са

Нова по спомен струва или 1464 бройката или 1644 не се сещам с точност

ivan_venelinov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1Y 1994

Мнениеот ivan_venelinov » Пет 26 дек 2014 21:30

Джантите от GTI 7 са най-добре според мен :th_up

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 26 дек 2014 21:53

Не им разбирам,просто видях джантите,извинявам се :smile

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 26 дек 2014 21:55

Дано колегата не се засегне но моето мнение е такова, че не е нормално на чисто нова кола, да купуваш джанти 2-ра ръка. Все едно на кола 2-ра ръка, нови джанти да сложиш. Да става, но и в двата случая не си струва :c020
Иначе и на мен са ми фаворите 18-ките от МК5. :bowdown

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Пет 26 дек 2014 22:39

Austina е малко грозна джанта прилича на едни италианки и седят малко афтер маркет

Rotora си е за Audi
другите два модела няма ги коментирам щото не е ретро форум
OZ Ultraleggera HLT е друга джанта ,но пак не е за тази кола

За тази кола или Detroit или Glen watkins Ама струват една голяма част от голфа
Не товаря никого с моя мироглед и виждане

Потребителски аватар
angellangelov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angellangelov » Съб 27 дек 2014 5:16

anonym0us написа:Дано колегата не се засегне но моето мнение е такова, че не е нормално на чисто нова кола, да купуваш джанти 2-ра ръка. Все едно на кола 2-ра ръка, нови джанти да сложиш. Да става, но и в двата случая не си струва :c020
Иначе и на мен са ми фаворите 18-ките от МК5. :bowdown

Разбира се, че не се засягам от мнението колега. Приемам го като градивна критика, но ти сам казваш, че новите джанти са доста скъпи. Аз лично съм против репликите и затова предпочитам да взема оригинални джанти дори и втора ръка след което ако е нужна една боя и са като нови. :beer

MAYKI написа:http://olx.bg/dazhnti-golf-5-gti-18-112-tsola-detroyt-tuaran-pasat-shkoda-seat-vw-golf-5-folsksvagen-i65616844

Какво като са реплики,повечето китайци са с TUV и с Японския сертификат забравих името му сега КГ са им идентични брутално здрави са

Нова по спомен струва или 1464 бройката или 1644 не се сещам с точност

Отосно репликите съм против, защото според мен има голяма разлика в здравината спрямо оригиналните. Всичките видове сертификати китайците и турците ги имат на хартия, но дали се правят по тези стандарти силно ме съмнява. Ако са еднакви като здравини, защо тогава единте са по-скъпи другите по-евтини? :gruebel Иначе съм с 2 ръце за модела Glen watkins, но за съжаление в нашата държавица няма от къде да намеря такива :neutral

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 27 дек 2014 12:55

Разбира се ,че сертификата важи и е истински ,ако нямаха поне в Европа нямаше да се продават на 100% гарантирам за това
Еми ще ти дам малко инфо от мен специално за Detroit

Имах и оригинал и реплика репликата съм я купувал нова с всички документи признaва се от DEKRA TUV ISSO и т.н. , оригинала си беше на другата кола бяха с колата демек бяха си с колата
Мерил съм ги като кг имаха 100 150грама разлика
Така Репликата е карана в България основно около година и малко около 10 15 хил км карани от жена ,което си е (нали се сещаш) Гуми сменени 3 комплекта заради балони от дупките резултата е нито едно изкривяване
Оригинала е каран тука доста малко и резултата е виж сам ,дупка не съм усетил просто явно е по мека въпреки ,че оригиналните джанти на VW са не много корави на дупки ,но..... се е случвало и то не само веднъж
А проблема на репликата ,а може и да не е ,че на места на бъбреците се излющи лака ,но не и по полираното и си мисля ,че по скоро е от безконтакното явно е доста агресивно ,което си един лак отгоре и джантите са топ поне за мен
Най меки джанти са MADE IN ITALY в сравнение с други поне според мен и говоря за преди години сега може и да се правят по корави
А относно цената,защо репликата е по евтина или оригинала можеш сам да си отговориш на този въпрос
Снимките ще ги махна само да видиш ,че се кривят и оригинала без да си влизал в изкоп за МОЛ
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
angellangelov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angellangelov » Съб 27 дек 2014 13:58

Тоест да разбирам, че ми препоръчваш китайски и турски, но не италянски? Честно казано съм много скиптичен, но след написаното от теб някак си почвам да се чудя дали да не пробвам пък ако стане, стане. Има един колега от Асеновград който продава китайски, но ще помисля още малко. :dontknow Ти репликите от къде ги купи?

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 27 дек 2014 16:04

Ами от Германия преди около 2 години към 1600 500лв струваха
Турски имах Fondamental ,ако не бъркам преди ха ха май вече над 10 години ,но тогава София беше само кратери и джантите не издържаха много ,но не виждам момент на притеснение купуваш караш все пак става дума 700 800лв
Ако не стават махаш взимаш други сега поне джанти да искаш в 21 век

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Съб 27 дек 2014 17:16

Подкрепям колегата @MAYKI. За съжаление и оригиналните мк5 GTI джанти не са от най-здравите. Днес сменях едната гума с нова, имаше балон :banghead и какво да видя, отвътре джантата е пукната ... :scare3 И в понеделник ще се ходи на пластичен хирург ... :stumm

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 28 дек 2014 11:17

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Нед 28 дек 2014 11:33

Имаме приятели в UK, така че ако решиш нещо за джантите от предния пост, свиркай ще помагаме :th_up

Потребителски аватар
angellangelov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angellangelov » Нед 28 дек 2014 12:57

hosetovw написа:Подкрепям колегата @MAYKI. За съжаление и оригиналните мк5 GTI джанти не са от най-здравите. Днес сменях едната гума с нова, имаше балон :banghead и какво да видя, отвътре джантата е пукната ... :scare3 И в понеделник ще се ходи на пластичен хирург ... :stumm

А аз си мислех, че са по-здрави и щях да дам и повече пари за "мекици"... :icon_lol Иначе ще разгледам джантите които предложи колегата toshara.
А пък междувременно направих малката грешка да си купя въпрсните Ротори на Ауди, които бяха свалени от А1 без да ги меря и гледам. :redface Оказа се, че междуболтовото разстояние на тази въшка е 5х100, а не 5х112. :screwy Сега търся някой жеаещ да ги купи и тогава да гледам за други.

Другото нещо което не разбирам при някои реплики има щампа "OEM" и "NOT OEM". Какво означава това колеги? :yahoo_09

А какво ще кажете за този модел от Голф5, R32?
http://gumi.cars.bg/f142636

Върни се в “Моят Volkswagen”