Горд собственик на Passat B6

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Горд собственик на Passat B6

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 12 май 2016 15:54

зизу написа:Така е,затова си взех Пасат,а не Порше и т.н.

Викаш на Поршето му скъпи гумите и горивото,а?
Очи гледали,очи плакали...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 12 май 2016 17:20

Е,нормално е,има няма 5% от цената на колата,какво да кажат хората с дизели за по 5000 ако трябва да сменят маховик за 1000 или турбо за 1500 /ако искат да са качествени/ :mhihi А колко хора има платили колите си още веднъж след покупката.....стискай палци това да и е последния кусур :wink

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Чет 12 май 2016 20:14

зизу написа:Ами какво да ви кажа...пореден проблем...компресора на климатроника се оказва,че е за смяна! От контролния клапан е най-вероятно,но смяната му не решавала проблема и затова,ако искам да имам климатроник,трябва нов компресор.....който струва майка си и баща си! Тука вече ми дойде нагорно и се чудя какво да правя...

Какво значи от клапана е, но смяната не решава проблема? Това е нонсенс! Ако наистина е от клапана, смяната му ще реши проблема. Ако е от компресора това е друг въпрос. Какъв всъщност е проблема и кой ти даде тази велика диагноза?
А повреден компесор на климатик може да има на всяка кола - от най-евтината до най-скъпата. И понеже компресорите са долу-горе на еднакви цени, реално колкото по-евтина е колата, толкова по-чувствителна е смяната :banghead

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 12 май 2016 20:24

без да плаша или отчайвам колегата,но в разни чужди форуми разискват проблем с масления привод и при комън-рейл двг

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 12 май 2016 21:55

tdi fen написа:без да плаша или отчайвам колегата,но в разни чужди форуми разискват проблем с масления привод и при комън-рейл двг

Я дай линкове.

Потребителски аватар
зизу
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот зизу » Чет 12 май 2016 23:49

inspektora написа:
зизу написа:Ами какво да ви кажа...пореден проблем...компресора на климатроника се оказва,че е за смяна! От контролния клапан е най-вероятно,но смяната му не решавала проблема и затова,ако искам да имам климатроник,трябва нов компресор.....който струва майка си и баща си! Тука вече ми дойде нагорно и се чудя какво да правя...

Какво значи от клапана е, но смяната не решава проблема? Това е нонсенс! Ако наистина е от клапана, смяната му ще реши проблема. Ако е от компресора това е друг въпрос. Какъв всъщност е проблема и кой ти даде тази велика диагноза?
А повреден компесор на климатик може да има на всяка кола - от най-евтината до най-скъпата. И понеже компресорите са долу-горе на еднакви цени, реално колкото по-евтина е колата, толкова по-чувствителна е смяната :banghead

Това,което точно ми обясни майстора е че предполага,че е от клапана,но иска да си го купя и да го сложим,след което ако не е от него аз съм прецакания.... а иначе смисъла в предположението му е,че си е от компресора,но проблема избивал в клапана и затова не е сигурно,че като се смени няма пак да го търся след месец...както и да е,аз разпитах на още няколко места..

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 13 май 2016 6:15

w_smith написа:Защо бе Радо, Шкода Фобия е с ел. рейка и има казанче? Е верно, че трябва да свалиш акумулатора, за да стигнеш до него.

Точно. Имоята е с ел. рейка, един път бях махнал акумулатора и гледам- на супер смотано място- казанче....с на капачката - воланче :eek

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 13 май 2016 7:53

Zdravko Zankov написа:Я дай линкове.
http://www.briskoda.net/forums/topic/20 ... mmon-rail/

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 13 май 2016 8:11

Хм прегледах набързо линка,не е добре...
:banghead

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Пет 13 май 2016 9:20

зизу написа:Това,което точно ми обясни майстора е че предполага,че е от клапана,но иска да си го купя и да го сложим,след което ако не е от него аз съм прецакания.... а иначе смисъла в предположението му е,че си е от компресора,но проблема избивал в клапана и затова не е сигурно,че като се смени няма пак да го търся след месец...както и да е,аз разпитах на още няколко места..

А ако си купиш компресор и се окаже, че е от клапана кой ще е прецакания :banghead Имай предвид, че компресора като нов се продава без клапана. Логично е ако сменяш без да си сигурен, да започнеш от по-евтините части.
Въобще ли не работи климатроника? При мен също има проблем - тръгва да охлажда с малко закъснение, но винаги тръгва.

Потребителски аватар
зизу
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот зизу » Пет 13 май 2016 11:41

Ами не,точно обратното ми казват навсякъде - само клапан официално не се продава.Продава се компресора заедно с клапана,а само клапан се произвеждал от тайландци ли тайванци ли казаха,не помня. В сервизите на WV същото казаха. А иначе,като взимах колата си охлаждаше докато се прибирах с нея,после беше студено времето и не бях пускал климатроник,а последните дни като го пусна не охлажда...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 13 май 2016 12:46

аз бих си намерил втора употреба компресор

nikolas3
Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
Двигател:

Мнениеот nikolas3 » Пет 13 май 2016 12:51

Компресорите на 2,0 ТДИ са всеизвестни с трошливостта си. И на шкодите, и на пасатите, и на голфовете-до 5 година ги подменят гаранционно и до 150 000 км болшинството се предават. Започват със симптоми: все по-бавно охлаждане, невключване винаги.
Аз лично на 3 ВАГинови ПД мотори/и не само/ съм сменял компресори.
В Порше може и да ти дадат диагноза, но тя ще е "сменяй". 80% съм убеден.
Та и моя съвет е сменяй компресора да не се потиш лятоска.

Няма нови дизелови МПСта, в които да не трябва да се инвестират левчета и жълтици след 100ци хил. км.
На едни марки едно, на други друго....

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 май 2016 13:55

nikolas3 написа:Няма нови дизелови МПСта, в които да не трябва да се инвестират левчета и жълтици след 100ци хил. км.
На едни марки едно, на други друго....

Сега ако кажеш че на бензиновите нищо не се пипа /какво ли е различното в компресорите при дизел и бензин?/ след същите километри ще взема да ги забравя тия печки дето ги карам цял живот и минавам на бензин :wink

nikolas3
Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
Двигател:

Мнениеот nikolas3 » Пет 13 май 2016 14:12

Просто горчив опит. Мисля, че конкретно компресорите са различни . А иначе всеки да си шофира и поддържа каквото си му е кеф: бензин, дизел, газ, електричка, хибрид...

Върни се в “Моят Volkswagen”