Занималня с Passat B3 1990, GT Look, Hella Lippstadt, Borbet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Занималня с Б3 1990, GT Look

Мнениеот nokiangage » Сря 21 мар 2012 15:56

Привет, при мен нещата с колата се развиват, но за съжаление в една друга посока... mhihi
Подмених по окачването няколко неща, че задните ми амортисьори както бях споделил по-рано замръзваха и колата клякаше сериозно. Положението там откъм противоударни тампони и прахоуловители беше покъртително, та фабричните амортисьори и тампони излязоха от служба. :Mr Green Fun

Изображение

Спрях се на маслени Bilstein - е няма такава возия, сериозно... :bowdown

Изображение

Изображение

Казанчето на охладителната течност беше много зле - от тъпа добавка от едно време, абе всякакви разни мизерии, свалих го и го почистих и вече си е друга работа да се вижда колко е нивото без проблем. (нямам го изцяло изчистено на снимка, само на среден етап)

Изображение

Изображение

Изображение

Малко преди 177,777 километра хванах колата, че беше почнала да вкарва вода в маслото. death Пак добре, че я хванах много рано и естествено беше наложително да я оправя веднага. Гарнитури на главата, на капака на клапаните, на колекторите, шлайф, гумички и полиране на клапаните, скоби на генрацията, ново масло, маслен филтър и други както си му е реда:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Естествено не можех да я гледам със сцепената броня и сложих нова. Старата ми беше в много лошо състояние, изпочупени елементи в основата - вече няма свински опашки :mrgreen: :

Изображение

Изображение

Паднаха ми едни тънички фланци евтино и тези дни трябва като сменям джантите да ги сложа и тях, но първо ще минат леко освежаване.

Изображение

Малко по нанагорнище ми дойде всичко, като добавя, че сега ще купувам и летни гуми за Себринг-а, но живи и здрави да сме, сега вече имам възможност да реализирам още 1-2 неща на този етап по външния вид благодарение на колеги, за тях малко по-нататък. Поздрави :beer

Потребителски аватар
dubstep_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dubstep_ » Сря 21 мар 2012 16:00

Най-накрая да ни зарадваш :Mr Green Fun

Потребителски аватар
BasS_m_BasS
Автомобил: Golf mk3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот BasS_m_BasS » Вто 05 юни 2012 22:33

Леле изчетох цялата тема от началото до края на един дъх :mrgreen: Колега ако има новости давай, че ми се чете още :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 12 юли 2012 21:37

BasS_m_BasS написа:Леле изчетох цялата тема от началото до края на един дъх :mrgreen: Колега ако има новости давай, че ми се чете още :beer

За съжаление няма много новости покрай колата, а покрай мен :Mr Green Fun .
Ето една снимка на колата полирана през последните ми дни в Свищов, с Michelin Pilot 195/55/15, уж моята гума (после ще се разбере развитието на тема гуми...):
Изображение

За съжаление се докопах само до фланците от 5мм, което на "гъза" прави ЕТ30 при сегашното положение:
Изображение

Естествено не можах да пропусна и Крушуна, дори и за 10 минути, искам да благодаря за Плевенските колеги - винаги точни и готини хора!!!
Изображение

Изображение

Та, преместих се в друг град и вече пострадах от "приятни съседи" претендиращи за собствено място, без да са плащали данък за такова :banghead: - спукаха ми няколко гуми заради престой от една нощ, да са живи и здрави mhihi - купих си 205/50/15 Uniroyal Rainsport
Изображение

И една снимка, която си я харесвам много, правена от мой приятел...
Изображение
За съжаление сега съм с 195/50/15 Kumho Ecsta отпред и не ми харесва как стои, но нещата засега ме устройват.

И понеже сме "морски" една снимка с подобна семантика: :Mr Green Fun
Изображение

ПС. Сега имам задачата да видя какво мога да купя от този екземпляр :lol: :
Изображение

Поздави на всички, които кретаме още с удоволствие тези коли и не ги пускаме... :beer

Последна промяна от nokiangage на Чет 12 юли 2012 22:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Чет 12 юли 2012 21:43

Аз оттук виждам едни фарове, който задължително трябва да свалиш от "донора" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Чет 12 юли 2012 21:44

Weezy написа:Аз оттук виждам едни фарове, който задължително трябва да свалиш от "донора" :Mr Green Fun

1+ много ще и отиват :twisted: :twisted: .

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 12 юли 2012 21:46

Първата ми цел са те :да: , после бронята, но за съжаление не се вижда от размазаната ми снимка от служебната в движение... :drunk

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Чет 12 юли 2012 23:27

Здравей колега.Поздравление за труда,времето и кинтите които отделяш за подръжката на Пасата.Много добре го развиваш :да: .За фарчета за мъгла на предната броня мислил ли си,защото като ти гледам Пасата само те липсват отпред зада бъде завършена визията отпред на колата ти.Поздрави и успех с развитието на Пасата ти :да:

Потребителски аватар
ангелчо77
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1990

Мнениеот ангелчо77 » Чет 30 авг 2012 21:08

Определено ти се занимава с Пасата.Нямаш спиране.Следя занималнята от близо 1 година и меко казано съм впечатлен.Много добра ежедневка(да не се обидиш за това определение),много приятна за окото като интериор и екстериор.Целта ти ,поне според мен,е колата да се харесва най вече на собственика-тоест на теб.Продължавай все така. :wink:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 31 авг 2012 18:27

jamie1 написа:За фарчета за мъгла на предната броня мислил ли си,защото като ти гледам Пасата само те липсват отпред зада бъде завършена визията отпред на колата ти.Поздрави и успех с развитието на Пасата ти :да:

Честно, без да искам да обиждам никой - тези фарове за мъгла не ми харесват как седят - малко на подарени ми бият. :roll: Живот и здраве ще го играем друга броня там, и без това сегашната не ми харесва... :drunk

ангелчо77 написа:Определено ти се занимава с Пасата.Нямаш спиране.Следя занималнята от близо 1 година и меко казано съм впечатлен.Много добра ежедневка(да не се обидиш за това определение),много приятна за окото като интериор и екстериор.Целта ти ,поне според мен,е колата да се харесва най вече на собственика-тоест на теб.Продължавай все така. :wink:

:да: Така е колега, благодаря и поздрави! :да: Аз си го правя "стареца" наистина на мен да ми харесва, лошото е, че парите за глезотии са кът. Обичам я тази кола и не искам да я пускам, живот и здраве ще се гледаме колкото повече време можем един друг. love.vw

Та да внеса малко нова информация от днес, че не съм писал отдавна - ATS Cup (модел, който винаги съм искал да имам), 7J, ET 20, с малките ми фланци отзад ще бъде ЕТ 15 и нямам търпение да ги слагам, но чак Неделя, че съм на работа и в Събота... :banghead: На снимките са малко мръсни и сега им предстои полиране и естествено премахване на балансиращите тежести от борда :Mr Green Fun .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Обаче вече събрах 4-ри комплекта джанти и 2 трябва да си заминат - ще мисля кои, но не ми се разделя със Sebring-а, май 2-та комплекта 14-ки ще заминават, че жената няма да ме търпи много много в този дух на събирачество... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Re: Занималня с Б3 1990, GT Look, ATS, Black On Black

Мнениеот nokiangage » Съб 01 сеп 2012 20:49

Днес имах малко време да се занимавам с тях: 7,1 кг. е тежестта на едната джанта - лекички ми се струват май :roll: , захванах се с почистването им от вътрешната страна, че много ме дразни да имат един такъв гаден слой утаен с времето от немърливост... :Mr Green Fun

Преди почистване :banghead: :

Изображение

Изображение

След първа фаза на почистването:

Изображение

Изображение

Изображение

Утре преди поставянето по-сериозно ще ги третирам с хубави препарати за почистване и полиране, че сега не ми останаха пръсти от търкане... :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 02 сеп 2012 12:16

205-ца гума седи по-цивилизовано на 7J джанта, определено... mhihi

Изображение

Изображение

Изображение

:banana

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 02 сеп 2012 12:49

Асенчо, боядисвай ги сребърни...или нещо друго СВЕТЛО.
Така няма джанта.
Губи се всичко, що е джанта.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 02 сеп 2012 14:31

И аз съм на това мнение :да:

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT