И така с Пасатора продължаваме напред леко по леко.След мъките с температурата реших проблема кардинално с допълнително уредче ,а не можеше да седи само та си намерих руски за волтажа и от москвич за налягането на маслото(който претърпя преправяне че дори не беше кръгъл).Намерих му една капачка от фенер и пасна като "Песница на нос" :

Ето ги и двата за водата и маслото:

Понеже имах някаква метална снадка на единя маркуч мислех че датчика ще пасне там ама....ТЦ та си взех един такъв след голямо търсене :

След това се почна с поставката ,мислех да си купя готова за гредата ,но след няколко отзива от рода"Строшиха ми стъклото за да ми вземат уредите " се отказах и се захванах.Два дена мъки с разане лепене китосване (пробвах с една тънка пластмаса която се оказа не подходяща та се наложи всичко от начало ) стигнах до тук :

И всяко е индивидуалист

:

Но преди да стигна до тук имах премеждия и с кабели ,и с моята склероза в начален стадии която щеше да ми изяде главата.Махнах тапата над масления филтър дето ТРЯБВАШЕ

да завъртя датчика но ми трябваше преход (руска резба

),свързах волтметъра и температурния и реших да запаля и пробвам дали работят. И сега се връщаме на ТРЯБВАШЕ .. е запалих и след 10 секунди замига лампата на маслото и ми светна ,изгасих колата и минах бавно към вдигнатия капак - е масло нямаше само по въздушния филтър и това става с събота 14-15 часа...в околията на Перник(Мърчаево)..

.Звуннах на бащата казах му какво стана каза че има масло ,но е 10W40 .От там веднага на човека дето си взимам маслото от него ..е оказа се много отзивчив и се сдобих с 6 литра 15-40 .Оправих това с маслото и всичко заработи идеално.А преди това имах ходене до село където с маркуч за вода изведох картерните газове да се стелят по асфалта (спря и да пипа толкова много маслото). И ето малко мАтрял по връзването :

Не ги знам от завода колко инсталация са сложили ама и аз стабилно си добавям

.Не съм снимал коша че и там е грозна история.След тези истории последва и довършването на музиката(усилвател,буфер,пищялки) и сега вече е на едно прилично ниво.А след днешното ходене до битака вече сме една крачка по близо до родината на пасата :

За сега толкова по натам съм му замислил едни блиц светлинки пак правени от мен да му интегрирам,на пролет живи и здрави Жанти, заигравка със салона и ще видя какво друго ще ме удари като гръм .