Моят Пасат(ор) home-made edition В3 1.9 тд AAZ Rust in peace

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Моят Пасат(ор) home-made edition В3 1.9 тд AAZ +олио+..

Мнениеот nokiangage » Пон 30 мар 2015 20:12

Добре изглеждат фаровете колега :th_up , какво фолио като проценти и на кои прозорци мислиш да слагаш, че аз от бая време го мъдря дали да го правя и какви проценти да избера... :drunk

Потребителски аватар
brazy
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.9TD AAZ 1993
Контакти:

Мнениеот brazy » Пон 30 мар 2015 21:24

5% пропускливост на задните врати и на багажника ,а за задния джам нещо по малко че да мога да си виждам :Д

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Чет 14 май 2015 22:13

И да подхвана пак темата както приятелката ми казва с думите " Мило дневниче " :redface посвършихме малко работа с един приятел по пасата та ще го давам по хронология :mhihi .
Първо 5-тата врата ме дразнеше, че има малко ръжди тук там и един ден чашата преля :
Изображение

Изображение

Изображение

с малко сол и вода
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След това дойде Крушуна и жената каза че ше спи в пасата само ако нищо не се вижда та за 2 дена с колегата спретнахме това
Изображение
На багажника 1%, на вратите 3% :mhihi
На феста получих няколко лепенки подарък:
Изображение

После се поразходихме из поляните
Изображение
Изображение
Изображение

След това беше само каране до днес. Пак подарък от приятелката ми стикер бомб лепенка и се получи това:
Изображение
Преди това капачката беше и тя рат :Mr Green Fun

Изображение
Изображение
Изображение

За сега толкоз. Следващите идей са да се пооправи малко маската, да се монтира полицейски блиц (който е готов ама трябва да се доизпипа), вътре да се монтират лед светлини,и някой други дреболийки като шегрен на праговете и на вратите до под лайсните и май е това . Това е от мен за момента :beer :love.vwclub

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Пет 15 май 2015 8:12

Ръжда, стикери...забравяш най-важното нещо, което променя и определя визията на един автомобил- джанти. :wink

Потребителски аватар
Johnsword
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пет 15 май 2015 11:39

Един различен пасат, харесва ми. :beer

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Пет 15 май 2015 12:15

джанти ще му се сложат ама няма $,€,£,¥ ако ме разбираш :Д за сега с железарките пък живот и здраве когато събера за джанти .
Радвам се колега :)

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Съб 18 юли 2015 16:48

Малко да събудя темата :mrgreen . След като минахме и през VAG събора успешно се почна една серия от каръщини :censored2 . Първо се прецака таблото ,както си карах стрелката на водата се изстреля....в космоса.Спрях веднага проверих маркучите и долния беше студен. Бащата ходи и взе и термодатчик и термостат .Сменихме само термодатчика, запалихме и о чудо стрелката се спря на 125 след 1 мин работа на място :screwy .Мислех че съм го прегрял понеже почна да чука някак странно ,но още не съм отварял главата (предстои и това някой хубав ден). Смених стабилизатора в километража и пак същото. Тамън да се наканя да купя нов и станах свидетел на следната картинка:
Изображение , Изображение
Съседа го завари и отидох на реглаж да видя да не е мръднало нещо . Влязох в сервиза качихме колата и след като погледна го цитирам: - Брачет на тва немоа му направа реглаж, няма смисъл просто ела да видиш. Влизам под колата и :horror

Изображение Изображение

Изображение

Последва смяна на външни и вътрешни накрайници, шарнири,тампони на носачите,биалетки, амортисьорите.Не всичко беше тотал щета но се смени поне да знам че е ново. Завърши края на ниския ми период :wavecry
Изображение
Направих реглажа и сега само се кара ,таблото още си светка ще му дойде и на него ред. Днес се захванах да пръдна с шегрен прагове,врати и арките на калниците. Един флакон Body 950 ми стигна за ...едната половина на колата :banghead .
Изображение ,,,, Изображение

Изображение
Ще ми трябват поне още два но ще е другата седмица. За сега е това решил съм да си намеря и аз някаква плюшка за покровител над колата и дано да и приключи каръшкия период :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Съб 22 авг 2015 10:11

Ще приключи, всяко зло за добро са казали хората. :wink Днес гледаш пасата ти ръждив, тук там избило по калници, прагове.. но един ден ще го гледаш лъскав и не може да му се нарадваш. :mhihi Просто не се предавай. :beer

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Съб 22 авг 2015 14:50

аа не съм и тръгнал да се предавам ,само се чудя какво още да му направя :Д Набора ще държи до последно няма избор .А за лъскав едва ли ще доживее да го видя ама нищо не се знае

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Съб 17 окт 2015 18:45

И така с Пасатора продължаваме напред леко по леко.След мъките с температурата реших проблема кардинално с допълнително уредче ,а не можеше да седи само та си намерих руски за волтажа и от москвич за налягането на маслото(който претърпя преправяне че дори не беше кръгъл).Намерих му една капачка от фенер и пасна като "Песница на нос" :
Изображение

Изображение

Изображение

Ето ги и двата за водата и маслото:

Изображение

Понеже имах някаква метална снадка на единя маркуч мислех че датчика ще пасне там ама....ТЦ та си взех един такъв след голямо търсене :
Изображение

След това се почна с поставката ,мислех да си купя готова за гредата ,но след няколко отзива от рода"Строшиха ми стъклото за да ми вземат уредите " се отказах и се захванах.Два дена мъки с разане лепене китосване (пробвах с една тънка пластмаса която се оказа не подходяща та се наложи всичко от начало ) стигнах до тук :
Изображение

Изображение

И всяко е индивидуалист :Mr Green Fun :

Изображение

Но преди да стигна до тук имах премеждия и с кабели ,и с моята склероза в начален стадии която щеше да ми изяде главата.Махнах тапата над масления филтър дето ТРЯБВАШЕ icon_idea да завъртя датчика но ми трябваше преход (руска резба :dontknow ),свързах волтметъра и температурния и реших да запаля и пробвам дали работят. И сега се връщаме на ТРЯБВАШЕ .. е запалих и след 10 секунди замига лампата на маслото и ми светна ,изгасих колата и минах бавно към вдигнатия капак - е масло нямаше само по въздушния филтър и това става с събота 14-15 часа...в околията на Перник(Мърчаево).. :banghead :censored2 .Звуннах на бащата казах му какво стана каза че има масло ,но е 10W40 .От там веднага на човека дето си взимам маслото от него ..е оказа се много отзивчив и се сдобих с 6 литра 15-40 .Оправих това с маслото и всичко заработи идеално.А преди това имах ходене до село където с маркуч за вода изведох картерните газове да се стелят по асфалта (спря и да пипа толкова много маслото). И ето малко мАтрял по връзването :

Изображение

Изображение

Не ги знам от завода колко инсталация са сложили ама и аз стабилно си добавям :Mr Green Fun .Не съм снимал коша че и там е грозна история.След тези истории последва и довършването на музиката(усилвател,буфер,пищялки) и сега вече е на едно прилично ниво.А след днешното ходене до битака вече сме една крачка по близо до родината на пасата :

Изображение

За сега толкова по натам съм му замислил едни блиц светлинки пак правени от мен да му интегрирам,на пролет живи и здрави Жанти, заигравка със салона и ще видя какво друго ще ме удари като гръм . :love.vwclub :beer

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Съб 17 окт 2015 20:18

Сегментите ли са отишли та е пипало масло през картерните ?!

Последна промяна от Johnsword на Нед 18 окт 2015 6:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Съб 17 окт 2015 21:39

Честно да ти кажа Саше идея си нямам,все не ми остава време да ходя да отворят двигателя .Иначе смених тоя PCV-клапан оправи се за кратко и после пак почна да омаслява и турбото и маркучите. Пък и почна сега от 1 седмица да трака една идея повечко ми се струва и скоро ще я водя на доктор да и предпише и сегменти и гумички на клапани и бог знае още какво :gruebel .

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Нед 18 окт 2015 7:00

Извади пръчката на маслото и я запали, ако пуши значи сегментите са отишли..

Потребителски аватар
brazy
Контакти:

Мнениеот brazy » Съб 31 окт 2015 17:50

Благодарности на колегата Johnsword за стикерчето (надявам се сега тея дето се лепят да са една идея по нащрек) Изображение

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Съб 31 окт 2015 22:42

Добро добро, радвам се, че ти харесва.:)

Върни се в “Моят Volkswagen”