The Green,Low MK3

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
n1ky
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател:

Re: Нисичко,зеленичко що е то? Първата ми количка VW GOLF 3

Мнениеот n1ky » Сря 08 окт 2014 12:58

Здравейте , колеги! Ето малко по-новички снимки на колата.
Изображение
И още една. :th_up
Изображение
Все още не мога да намеря решетка и нож и направо почвам да се ядосвам.Също така и плитко рекаро си търся. :beer

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Съб 11 окт 2014 0:44

Здравейте! В понеделник ATS-ките заминават и ще се търсят нови джанти.Все още се чудя какви да взема 15ки или 16ки. Сега с 15ките бях много доволен,като вървеж,разход на гориво и тегло на самата джанта.С 16ките май няма да е така,защото все пак е по-голяма джанта,по-тежка,по-висок разход предполагам.
Вие какво ще кажете , кои според Вас ще стоят най-добре на голфчето?
15ки Dezent C ,16ки Borbet T 7,5J или тези 16ки :
Изображение
:11 :11 :11

Потребителски аватар
MiTe
Автомобил: VW Golf
Двигател: 2.0 16v ABF

Мнениеот MiTe » Съб 11 окт 2014 7:39

Колега аз тази кола я виждам с едни 16-ки Еленов рог мисля че много ще я отворят,а на този цвят като на твоята кола стоят уникално.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 11 окт 2014 14:43

Според мен, на Голф 3 джанта без борд, не и ходи въобще. Но това си е мое виждане. Предишните АТС повече ми харесват от тези на снимката. Но колата ще си я караш ти, и я прави на теб както ти харесва.
Относно разхода, това ти е най-малкия проблем. Проблема идва с гумите, нови са цифра а да купуваш 2-ра ръка, престъпление. Няма да споменавам товара на рейката и т.н. Но както казват колегите тук във форума "Кеф цена няма" Колата ти е супер, но щом си решил да сменяш джантите прави го :c020

Потребителски аватар
icotoooo
Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
Двигател:

Мнениеот icotoooo » Съб 11 окт 2014 19:23

Аз последно карах Голфа с Borbet T графитено сиви с полирани бордове и гуми 195/45/16 на 7.5J и стоеше доста добре.Слагаш едни такива,смъкваш още,че има нужда и вече с подходящите фланци си оправяш ЕТ-то :wink :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Съб 11 окт 2014 20:23

anonym0us написа:Според мен, на Голф 3 джанта без борд, не и ходи въобще. Но това си е мое виждане. Предишните АТС повече ми харесват от тези на снимката. Но колата ще си я караш ти, и я прави на теб както ти харесва.
Относно разхода, това ти е най-малкия проблем. Проблема идва с гумите, нови са цифра а да купуваш 2-ра ръка, престъпление. Няма да споменавам товара на рейката и т.н. Но както казват колегите тук във форума "Кеф цена няма" Колата ти е супер, но щом си решил да сменяш джантите прави го :c020

Колега,според мен ATS-ките не са за тази кола,а за Голф 2. В началото колата ми харесваше,но сега въобще не ми харесва. Искам нещо по-атрактивно. :beer

Аз последно карах Голфа с Borbet T графитено сиви с полирани бордове и гуми 195/45/16 на 7.5J и стоеше доста добре.Слагаш едни такива,смъкваш още,че има нужда и вече с подходящите фланци си оправяш ЕТ-то :wink :th_up

Колега и на мен много ми харесват Борбет Т и с фланците отзад ще стане доста добре.Ако колата е още в мен до лятото,ще слезе и още надолу.
Ще помисля и ще гледам оферти още няколко дни и след това ще скачам на джантетата ,които ми харесват най-много. :th_up :beer

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Нед 12 окт 2014 13:35

Днес продадох ATS-ките и съм много доволен. В момента съм с временни 14ки BBS PININFARINA и страшно много ми харесва как стоят петолъчките на колата. Замислям се дали да не търся петолъчки..каквито са точно Borbet T. :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Пон 03 ное 2014 19:25

Здравейте колеги! Преди няколко дни взех ново казанче за антифриз,че старото сълзеше на едно място и днес го смених.Счупих предния нож и мисля,че вече е наистина е време да си взема нов,но широк. Също така си направих и предния капак с амортисьорче.
В момента търся джанти и регулируемо окачване. Чакам най-добрата оферта за джанти и не бързам за никъде.Искам да взема нещо ,което наистина да ми харесва,а не след месец пак да се чудя как да ги продам,защото са ми писнали. Ако не успея да взема друго окачване ,пролетта колата ще слезе още надолу с по-къси пружини. :beer

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пон 03 ное 2014 20:22

17" е решението на проблема ти :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Пон 03 ное 2014 21:56

Да се похваля ,дано обаче да не е напразно - днес поръчах регулируемо окачване (coilover) ТА Technix - предни и задни. Когато пристигне ще има снимки на цялата кола. За сега джантите остават на заден план.. :neutral
Все си мисля,че 17ката ще спъне доста колата?? Все пак харесам ли си 17ки, няма да се замисля и ще ги взема. Съгласен съм на 15ки,16ки и 17ки стига да ми харесват като визия,качество и цена.

Потребителски аватар
Simo88
Автомобил: Vw Golf
Двигател: 1z

Мнениеот Simo88 » Вто 04 ное 2014 16:30

Трябват ти оси,дискове,апрарати,а жилото се удължава малко.

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Сря 05 ное 2014 14:52

Здравейте , колеги! Туко-що се прибирам от Еконт и ситуацията с регулируемото окачване е следната : Преди седмица писах на момче от форума с никнейм AFN_power за окачването.Тогава,той ми каза,че човек от неговия град иска да го купи,но ако се откаже, ще ми пише.Така и не ми писа,но онзи ден видях ,че в тази тема - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=428995&hilit=редки , все още стои обявата - "ОКАЧВАНЕ койловър та техникс на колата е още нямам снимки- 250лв".Реших да му пиша и го попитах какво е станало с окачването и дали е налично.Момчето ми написа това : (цитирам от ЛС във форума) - "Ami da kolega nalichno e momcheto si prodade golfa i go vzeh pak dai.mi nqkak si da ti pratq snimki da go.vidish ako iskash mi zvunii d ame namerish v face da ti gi.pusna" ... Та,дадох му фейсбука си и ми прати снимки.На снимки наистина окачването изглеждаше почти ново,също така каза,че е перфектно и т.н.Договорихме се да ми свали 20 лева,с които да си платя доставката."Пича" изглеждаше точен и сериозен и му имах пълно доверие. Едва докачах днешния ден,за да ида да взема окачването и да го монтирам.Отивам в Еконт,виждам окачването и вече си го представям на колата ми.Дадоха ми го и беше старателно опаковано в прозрачно фолио и започнах да разопаковам,отне ми по 5 минути на амортисьор,за да го разопаковам.(Явно всичко е било с цел да се откажа да го разопаковам и да се набия с издало багажа окачване).
Разопаковам задните - изглеждат перфектни,резби всичко - ОК.
Разопаковам предните - единият имаше скъсано прахоуловител (маншон)и беше леко омазнено по самата пружина и по маншона.. казах си "Абе нищо му няма,"пича" го е пипал с мазни ръце."
Захващам се да разопаковам другия преден,след 5 минутна борба с фолиото ,гледката беше доста неприятна - скъсан прахоуловител (маншон),много масло по пружината,много масло по шиша на амортисьора ,дори по самото фолио имаше масло.
Без да се замисля казах на момичето от офиса,че го отказам и няма да го взема.Тя му се обади и му каза.Реакцията му беше - "Ама как така го отказа? Не бързайте да ми го връщате искам първо да говоря с него!" Та звъннах му и той ме попита "Какво му има на амортисьора,нито е изпуснал,пък и не съм го усетил да тропа на колата.Измих ги като ги свалих от колата и нямаха проблеми.А колко пари струва ремонта на амортисьора и какво точно се сменя?".Аз му обясних съвсем нормално,че амортисьора тече и то стабилно,че не знам колко пари е ремонта,нито пък как се прави,но и не ме интересува,просто няма да го взема и това е.В крайна сметка "пича" нищо не каза за теча или ремонта и ми предложи 2 варианта : да ми свали от цената (реално в това състояние трябваше да ми го даде за 100 лева) или да му го върна.Не се и замислих и директно му казах,че му го връщам.Платих си доставката до София - 15 лева ,пък щото е тарикат сега ще си плати и той 15 лева,за да си ги вземе.
Яд ме е ,че нямам телефон с камера ,за да снимам и да кача да видите предните два амортисьора в какво състояние са.Щом МОМИЧЕТАТА от Еконт попитаха - "Това май не е нормално да тече така?" , то проблема е бил видим дори и от хора,които не разбират чак толкова.
И така,колата си оставя с моето си окачване,то си е перфектно.Просто исках регулируемо,но явно нямам късмет. :thumb_down
Ако някой не вярва за нещо от написаното,мога направя снимки на съобщенията които сме си писали,но за жалост нямах възможност да снимам амортисьорите.

Имайте едно наум,не се доверявайте на такива хора , независимо дали изглеждат сериозни и точни.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 05 ное 2014 16:44

Просто си вземи ново и няма да имаш проблеми icon_idea

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Сря 05 ное 2014 17:17

Или направо нова кола.Голф 4 1.9TDI ,замислям за новия сезон, ако всичко е наред. :th_up

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 05 ное 2014 17:22

Имам в предвид по-добре ново и евтино отколкото марково втора употреба на същата цена :wink

Върни се в “Моят Volkswagen”