Здравейте , колеги! Туко-що се прибирам от Еконт и ситуацията с регулируемото окачване е следната : Преди седмица писах на момче от форума с никнейм
AFN_power за окачването.Тогава,той ми каза,че човек от неговия град иска да го купи,но ако се откаже, ще ми пише.Така и не ми писа,но онзи ден видях ,че в тази тема -
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=428995&hilit=редки , все още стои обявата - "ОКАЧВАНЕ койловър та техникс на колата е още нямам снимки- 250лв".Реших да му пиша и го попитах какво е станало с окачването и дали е налично.Момчето ми написа това : (цитирам от ЛС във форума) - "Ami da kolega nalichno e momcheto si prodade golfa i go vzeh pak dai.mi nqkak si da ti pratq snimki da go.vidish ako iskash mi zvunii d ame namerish v face da ti gi.pusna" ... Та,дадох му фейсбука си и ми прати снимки.На снимки наистина окачването изглеждаше почти ново,също така каза,че е перфектно и т.н.Договорихме се да ми свали 20 лева,с които да си платя доставката."Пича" изглеждаше точен и сериозен и му имах пълно доверие. Едва докачах днешния ден,за да ида да взема окачването и да го монтирам.Отивам в Еконт,виждам окачването и вече си го представям на колата ми.Дадоха ми го и беше старателно опаковано в прозрачно фолио и започнах да разопаковам,отне ми по 5 минути на амортисьор,за да го разопаковам.(Явно всичко е било с цел да се откажа да го разопаковам и да се набия с издало багажа окачване).
Разопаковам задните - изглеждат перфектни,резби всичко - ОК.
Разопаковам предните - единият имаше скъсано прахоуловител (маншон)и беше леко омазнено по самата пружина и по маншона.. казах си "Абе нищо му няма,"пича" го е пипал с мазни ръце."
Захващам се да разопаковам другия преден,след 5 минутна борба с фолиото ,гледката беше доста неприятна - скъсан прахоуловител (маншон),много масло по пружината,много масло по шиша на амортисьора ,дори по самото фолио имаше масло.
Без да се замисля казах на момичето от офиса,че го отказам и няма да го взема.Тя му се обади и му каза.Реакцията му беше - "Ама как така го отказа? Не бързайте да ми го връщате искам първо да говоря с него!" Та звъннах му и той ме попита "Какво му има на амортисьора,нито е изпуснал,пък и не съм го усетил да тропа на колата.Измих ги като ги свалих от колата и нямаха проблеми.А колко пари струва ремонта на амортисьора и какво точно се сменя?".Аз му обясних съвсем нормално,че амортисьора тече и то стабилно,че не знам колко пари е ремонта,нито пък как се прави,но и не ме интересува,просто няма да го взема и това е.В крайна сметка "пича" нищо не каза за теча или ремонта и ми предложи 2 варианта : да ми свали от цената (реално в това състояние трябваше да ми го даде за 100 лева) или да му го върна.Не се и замислих и директно му казах,че му го връщам.Платих си доставката до София - 15 лева ,пък щото е тарикат сега ще си плати и той 15 лева,за да си ги вземе.
Яд ме е ,че нямам телефон с камера ,за да снимам и да кача да видите предните два амортисьора в какво състояние са.Щом МОМИЧЕТАТА от Еконт попитаха - "Това май не е нормално да тече така?" , то проблема е бил видим дори и от хора,които не разбират чак толкова.
И така,колата си оставя с моето си окачване,то си е перфектно.Просто исках регулируемо,но явно нямам късмет.
Ако някой не вярва за нещо от написаното,мога направя снимки на съобщенията които сме си писали,но за жалост нямах възможност да снимам амортисьорите.
Имайте едно наум,не се доверявайте на такива хора , независимо дали изглеждат сериозни и точни.