Моят нов Fresh™ ;)
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Моят нов Fresh :)
Сандо, то хубаво ще им "пуснеш стружка" за да се изглади ръба на джантата, но ако някой ден без да искаш я остържеш в бордюр или някой познат/роднина я вземе и направи същото по невнимание тогава ще е по-кофти ако се нарани, понеже няма да има много мегдан колко още повече да се стърже...
То вярно от марка до марка гуми от една широчина има разлика как стоят, но примерно А3-ката е с 215/45/17 гума Eagle F1 GS-D3 на 8J джанта и не пазят изобщо борда на RH-а и той е в същото състояние като на твоите - та съм взел поне за задните малко по-широки 225/45 гуми поне при паркиране на заден да пазят. То според мен 225 гуми на Г3 не е вариант, понеже ще трябва да са от предимно редките на 35, та не знам как тези гуми, които имаш ще застанат на тази по-широка джанта от тази гледна точка. Поне аз бих "изградил" ръба или запазил колкото се може повече от него. Поздрави и качвай снимки 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ще видя какво ще измисля почивните дни 
Пускай стружка че е много грозно.И просто няма да опираш в бордюри и точка.Аз за 30 години стаж зад волана само два или три пъти си спомням да съм опирал,и то без никакви последствия.
Просто ще си малко по внимателен и ще си даваш по голям толеранс.20-30 сантима от бордюра и така..
Просто ще си малко по внимателен и ще си даваш по голям толеранс.20-30 сантима от бордюра и така..
- Bai Sando
Аз съм свикнал от предишните 17-ки да спирам на 10-тина сантиметра от бордюрите,така че няма да има ядове с това.
- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
Има майстори които запълват осурканото като го наварят това по принцип е най-добрия вариянт 
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Сандо,има кит за алуминий,на поршето ръбовете бяха надрани и ги направих с него,и досега няма никакви проблеми,нито се е пукнал,нито надигнал,само да се нанесе на чиста основа и после шлайфане и шприц 

- Bai Sando
От къде го купи и колко пара е?И аз съм слушал за него,но до сега не съм го ползвал.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Утре ще ти снимам кутийката,в Стара Загора го взимах от магазин Багира,ама няма начин да няма в магазините за автобои и др.,не помня каква цена беше,ще проверя 

-
G60
Кит за алуминий или обикновен все тая, все си е кит и може да падне. Слагай джантата на колата да се върти и с флекса свали ръба,получаяа се доста равномерно и лесно. Аз така свалях ръбовете на едни спирачни дискове оня ден.
- Bai Sando
Защо ли и аз за това си мислех цял ден
Ръба им е малък и все пак е алумин и лесно се сваля,накрая ще ги мина с по-едра шкуркичка и после с другите видове,докато се поучи гладка повърхност.
Хубаво е,че имат забележки само по ръбчетата,докато лъчите са в идеално състояние.Но мен си ме влече да ги пръсна целите с една по-едра перла,както на старите.
Ръба им е малък и все пак е алумин и лесно се сваля,накрая ще ги мина с по-едра шкуркичка и после с другите видове,докато се поучи гладка повърхност.
Хубаво е,че имат забележки само по ръбчетата,докато лъчите са в идеално състояние.Но мен си ме влече да ги пръсна целите с една по-едра перла,както на старите.
- jelevbg
- Контакти:
Имай на предвид, че метала на спирачният на диск е дооста по-твърд от алуминия и с флекса не знам какво ще стане, по принцип като се сваля (при моя случай беше с пила) самия материал увлича и остава по пилата. Тва и от стругар съм го чувал, че самият материал лепне и задръства...
- Bai Sando
Наистина с пила се заплесква един вид,понеже материала е мек.Ще измисля с какво да ги тръкна,ако не се намери по-голям струг.Другото е на колата на крик и по старомодния начин 

- jelevbg
- Контакти:
Bai Sando написа:Другото е на колата на крик и по старомодния начин

- T.C.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не бих рискувал с флекса.Алуминият е мек - ДА и образува замазваща стружка,
но с по-често почистване на пилата с четка с твърд косъм нямаш грижи.
но с по-често почистване на пилата с четка с твърд косъм нямаш грижи.

- jelevbg
- Контакти:
Именно това казвам и аз първо с пила после с по-едри шкурки към по-ситни, но пак казвам най-добрия вариант е да се възстанови липсващата част