Занималня с Passat B3 1990, GT Look, Hella Lippstadt, Borbet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Re: Занималня с Passat B3 1990 черния, GT Look и Hella Lipps

Мнениеот Johnsword » Нед 19 юли 2015 21:14

Понеже и аз сложих дискове които имат ръжда, изпилиха се тотално дали има около 0,3см.да е останала ръжда от края. Дали е от супортите.. не знам, но аз нямам този проблем.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 19 юли 2015 22:04

Много се извинявам на колегите, че не отговорих преди да кача снимките, ама мерак да ги кача... :bowdown

@ iliankocov - Благодаря, ще видя кое как ще е, единия механизъм на ръчната си работи супер и връща пружината, докато другия след 2 часа раздвижване не е както трябва. Това което ми направи впечатление е, че пружината седи по-хлабава от другата, само нея мога ли да сменя?

@ Jijooshu - като на Е-Класа са сега, още нямат вакум като при С-Класата :mhihi , много благодаря са помощта още веднъж. :bowdown Има време за ABT-то, ще го сложа най-вероятно, стига да намеря читав бояджия, че сегашната след запълването на емблемата не са се справили блестящо и има на едно място стечено.

@ Marto_cafeto - май имаш предвид колега Estoril-а, наистина е много хубава джантата, дори сега си ги ползвам за поставка в коридора :Mr Green Fun, но пък ако бяха малко по-отворени цена нямаше да имат. :th_up

@ К.Одаджийски - така е Ода, да видя утре като сложим медните спирачни тръби как ще са първите няколко километра и дано се позичистят, ако не на стругар да ги тръкне съвсем малко ако позволява дебелината, ако не ще са нови и това е, няма какво да правя. :drunk

@ klimatronik - Сещам се какво имаш предвид колега, тези ламаринки не би ли трябвало да дойдат с новия комплект накладки, че май на А3-като като ги сменяхме дойдоха с тях или съм в грешка? :beer

@ Johnsword - Твоите дискове може да са в по-добро състояние от моите, какви накладки им сложи - по-меки или по-твърди?

Ще видя каква е ситуацията и с ръчната като сложим жилата утре, HukuTyY ми вкарва идеи за спирачни апрати от Б5-ца също и ще го мисля. Поздрави и лека вечер :drunk

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Нед 19 юли 2015 23:07

Накладките са Remsa нови пристигнаха с ремонтния комплект, а дисковете не са ми цвете, но не са и за изхвърляне. Мен 1 супорт ми е от Б4, другия от голф 4. :Mr Green Fun :beer Б4-ковия му скъсах щуцера и не можа да се извади, шпилковадачи други глупости и не става братче, та изпадна един на изгодна цена и го взех, просто му сложих маркуч от Б5 и всичко заспа. По междудругото като сложиш жилата, ще ти удърви съвсем леко педала, поне при мен така стана, много малко, но се усети.

Потребителски аватар
Jijooshu
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1989

Мнениеот Jijooshu » Нед 19 юли 2015 23:18

nokiangage написа:@ Jijooshu - като на Е-Класа са сега, още нямат вакум като при С-Класата :mhihi , много благодаря са помощта още веднъж. :bowdown Има време за ABT-то, ще го сложа най-вероятно, стига да намеря читав бояджия, че сегашната след запълването на емблемата не са се справили блестящо и има на едно място стечено.

Ах защо ли не те блъснах преди малко :mhihi :mhihi Казах ти, хиляди бояджии имам кадърни, само се ослушваш :icon_lol А за апаратите пак си пропуснал да ме чуеш, още преди да купиш тези ти казах да си търсиш от голф 4.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 20 юли 2015 21:35

klimatronik написа:На супортите трябва да има едни тънки и много твърди ламаринки върху които лягат накладките. Обикновено ги няма (както ми се вижда и тук на снимката) и лежат директно върху супорта който се вкопава, става дори ръб понякога и накладката спира да се движи в горния си край. :wink

Няма такива ламаринки на тия супорти, тука се разчита на навитата пружина на накладката за да не дрънка докато караш по паветата. Ламаринки има на предните 239мм и 254 мм плътни дискове, но там и накладките са други

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 20 юли 2015 23:22

Вече е готова, медните тръби са на място, сменена спирачна течност и с обезвъздушаване естествено и педала май омекна като цяло - естествено не съм я пробвал при по-рязко спиране да видя разлика спрямо преди. Почнаха да се поизчистват дисковете и да изглеждат по-равни, ще гледам да я карам по-често тези дни да падне още повърхностна ръжда и ако изглеждат добре, ще слагам нови накладки. :drunk

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 21 юли 2015 8:12

Преди 8 години го играх същия филм на моята барака.А да се изчистят и не ми се получи.И аз така като теб мислих да направя с новите накладки.Та един стругар и стружка и стана работата :wink

Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Мнениеот klimatronik » Вто 21 юли 2015 21:39

К.Одаджийски написа:
klimatronik написа:На супортите трябва да има едни тънки и много твърди ламаринки върху които лягат накладките. Обикновено ги няма (както ми се вижда и тук на снимката) и лежат директно върху супорта който се вкопава, става дори ръб понякога и накладката спира да се движи в горния си край. :wink

Няма такива ламаринки на тия супорти, тука се разчита на навитата пружина на накладката за да не дрънка докато караш по паветата. Ламаринки има на предните 239мм и 254 мм плътни дискове, но там и накладките са други

Няма защото някой не ги слага :mhihi
Ето за какво говоря: http://i.ytimg.com/vi/WVFr07bFCqc/maxresdefault.jpg
Имах Сеат Ибиза '96 та с дискови спирачки отзад и имаше такива.
Виждал съм и супорт с близо милиметър ръб...е как да се движи накладката :gruebel

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 22 юли 2015 9:01

Да бе, разбирам те обаче си в заблуда или аз, ама както и да е. Ето ги ламаринките дето се слагат на фв
Изображение
ама това са ламарини за да не тропат накладките, иначе там е толкова "тясно" положението, че на другите супорти няма място за тия тенекета, дори преди да монтирам нови накладки им минавам контактната повърхност на шмиргела иначе няма начин да се движат изобщо

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 28 юли 2015 20:20

Дисковете почнаха да влизат в час и да стават лъскави и чисти в по-голямата част, дори и в крайната, ще им дам още една две седмици и ще слагам нови накладки. Та днес дойде смс от Еконт - нещо, което никога няма да ми омръзне :Mr Green Fun, та не съм си милил, че толкова ще се зарадвам на железарки, но дойде времето да се сдобия с един модел, който винаги съм искал. Хубавото е, че са 5, бяха леко мръсни и ги измих набързо да махна мръсотията - имат тук там някоя забележка, но съм доволен.

Изображение

Изображение

Сега въпроса е, че пак съм в ситуация с 3 комплекта джанти, а пък има само два сезона :mhihi. Та колкото и Есторил-а да е в перфектно състояние, май ще се разделяме, понеже ми идва малко "по-затворен" като модел и G60 железарките май ще минават за зимни. Също ми се въртят и мисли за разширяването им за да станат с малко по-прилично ЕТ, но ще видим. Поздрави :drunk

Потребителски аватар
Jijooshu
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1989

Мнениеот Jijooshu » Вто 28 юли 2015 20:22

Ти за това ли каза, че ще продаваш джанти... Аз мислех нещо 16, 17, ти железа... Да вземем да ти подарим и едни тасове за тях ли :mhihi

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Чет 30 юли 2015 6:43

Много красива джанта ,Асенски :) Мен лично тези железарки ме кефят много повече от алуминиевите модели 15ки за Пассат Б3 :)

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 01 авг 2015 19:55

И на мен ми допадат, ще ги видя обаче как ще стоят на колата със зимните 195/50/15 гуми и обмислям някакви по-широчки фланци за тях. Днес смених един маншон на дясното каре, понеже имаше мнооого малка дупчица и въпреки размера й пак част от греста беше по джантата и също двете семеринги на кутията, защото след като смених маслото в нея почна да сълзи малко, а пък искам новото масло да си остане вътре.

Изображение

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 07 авг 2015 20:53

Привет отново, понеже ми липсваше нещо да си чопля вкъщи :Mr Green Fun сдобих се с Borbet BS 16x7,5J ET35.

Изображение

След пръв поглед и ужасния цвят в който са боядисани, впечатление ми направи колко невероятно леки са, та не издържах и по време на измиването, хванах едната да видя колко цвята има и учудващо някакво приятно бяло излезе.

Изображение

Ще се позанимавам с тях да махна това приятно зеленото :mhihi изцяло и обмислям в какъв цвят да ги боядисам, сиво или черно, но като си знам слабостта към черното натам вървят нещата - нещо такова:

Изображение

Поздрави и живот и здраве тези дни ще има още новости. :drunk

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Съб 08 авг 2015 0:06

Ти ме уби... :screwy Ти си не играеш с джантите ама изобщо :Mr Green Fun Според мен ще застанат добре на пасата,ако са по светли, например сиви ? Очаквам снимки. :wink

Последна промяна от Johnsword на Съб 08 авг 2015 10:09, променено общо 1 път.

Върни се в “Моят Volkswagen”