Сега колеги искам да поразсъждавам малко на глас, след двудневни премеждия и борба с турбината и след като съм 99% сигурен, че геометрията дори и да е била зацапана вече не е се наложи да седна и да помисля.След като турбото пренадува значи лопатките стигат крайно затворено положение, след като преместя вакума за управление на геометрията от Н75 на Н18 (мисля беше) турбината става много мудна в ниските обороти което означава, че геометрията е в крайно отворено положение.Това според мен следва да покаже, че геометрията не е запекла и си стига от единия краен диапазон до другия.От всичко това ще излезе, че проблема ми е в клапана за управление.След като закачих уреда към него в движение се държи по следния начин: вакумът и при работа на място и в движение е един и същ единствено при смяна на скоростите намалява за секунда дори и при по високи обороти на двигателя не се прояви никаква промяна.
Всякакви идеи ще са ми от полза и да попитам има ли вариант да проверя дали въпросният клапан работи без да го сменям, защото няма от къде да намеря за проба.
Новото е, че свалих Н75 и замерих бобината показа 17.3 ома, до клапана при подаване на контакт ходят 5. и нещо си волта. Н18 дава същите стойности при замерване на бобината. Четох, че трябва да дава 25 ома та или уреда ми не е читав или и двата клапана не работят

????????? Клапана е Pierburg нормални ли са тези стойности??????
П.П. Да допълня, че всеки който иска да си провери геометрията може да го направи минавайки през аптеката и купувайки си спринцовка поне 60 кубика и закачайки я към маркуча след Н75. При изтегляне и връщане на буталото вилката трябва да прави ход близо 1-1.5 см. при мен се движи безпроблемно дори при връщането се чува чукване на метал.