В началото на 2010 се роди четвъртият ми наследник и изведнъж семейната, тогава кола - Фолксваген Тоуран умаля, уж имаше 7-места, но на последните 2 седалки нямаше възможност да се поставят детски столчета, а на 2-рия ред се събираха само 2. Та трябваше за възможно най-кратко време да купя нова семейна кола, която да е достатъчно голяма да събира 6-членното ни семейство и огромния багаж, съпровождащ ни при всяко пътуване.
Първо се отправих при местния дилър на Фолксваген в Прага, огледах Шаран, но ми се стори малък, почти като Тоурана, предложиха ми да огледам и Мултиван, но отказах, защото ми се струваше огромен и изглеждаше като бус. Огледах всички възможни варианти, всички ванове на конкуренцията и се спрях на Форд Галакси, но не ми се струваше подходящата семейна кола, вярно предлагаше достатъчно място и отговаряше на всички изисквания, но от опита ми със другата кола, бях убеден че трябва да е 4х4, защото поведението на пътя е по-сигурно, а при една семейна кола сигурността е най-важното нещо. Бях решил че ще се мине и без 4х4(при Галакси не се предлагаше), но точно тогава гледах автомобилно предаване, което тестваше сигурността при удар отзад и останах шашнат, какво се случваше на 3-тият ред седалки с куклите, седящи там. Та, започнаха едни размисли и страсти, как ще си возя най-скъпото - семейството в такава кола и как съм имал такъв автомобил досега. След всичко това започнах отново обикаляне по дилъри на различни марки с ролетка в ръка, мерейки разстоянието от вратата на багажника до най-близката точка от 3-тият ред седалки. Бях твърдо решен че, ще се купува SUV, но уви и там беше тясно и задните седалки не предлагаха достатъчно пасивна безопасност според мен. След което, крайното ми решение беше че ще търся бус, с достатъчно място отзад, между вратата на багажника, и седалката отзад. Имах два варианта - Мерцедес Виано и Мултивана, от който по-рано се отказах. Естествено, че не изневерих на любимата марка отново, и цял ден киснах в шоу рум-а на фолксваген, като исках да си купя модела с 3,2-литров бензинов двигател, но той се предлагал за старият модел, преди фейслифта, а аз не исках новия 2-литров турбо-бензинов двигател, който според мен е много добър, но във лек автомобил. И ето как стигнах до Мултивана, който току що беше пристигнал във шоу-рума, с най-добрата възможна комплектация - най-мощният дизел - 180к.с. с DSG и 4motion.
Ето, вече 115 000км и един чип по-късно, съм убеден, че съм направил най-добрият избор за семейна кола - Огромно пространство за децата отзад, лесен достъп до всички места за сядане отзад, благодарение на плъзгащите се врати, много място за багаж, добър и еластичен двигател, макар и малко слаб за това голямо купе, но след чип-тунинга нещата си дойдоха на мястото, много добра скоростна кутия, отлично поведение на пътя, вдъхващо доверие, особено през зимата. През тези две години на съвместен "живот" с Мултивана, направо си починах, от трудния достъп преди до най-задните седалки и теснотията, заради която преди теглехме чоп при всяко пътуване, какво ще вземем и какво ще оставим. Този семеен автомобил не бих го сменил за друга марка или модел, само за по-нов. Вървежа, сравнен с Мултиван 2.0ТСИ 4х4, е по-добър след чип-тунинга, разхода си остана същия, а скоростната кутия се държи перфектно въпреки допълнителните 60Нм. Коженият салон е много практичен, изработен от здрава кожа, която се почиства изключително лесно след опустошението на 4 малчугана. Вече спокойно мога да изпреварвам Пасати и Супърби с 170коньовия дизел по магистралите, а най-учудени изглеждат шофьорите на БМВ-та, когато една движеща се кутия ги изпревари все едно са спрели.
Мулти-функционалния-ван (T5 BiTDI)
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Re: Мулти-функционалния-ван (T5 BiTDI)
Чуден чуден чуден ван! Не си падам по ванове, да не кажа изобщо, но на тази машина няма как да и спестиш суперлативите. Изглежда перфектно, а според твоите думи не само външният й вид е на ниво.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Страхотия

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Количката е чудесна , да са ти живи и здрави дечицата
!

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
с една дума уникален
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Колега вана е страхотен и много ми харесва, но тези приказки за 170 коньовите пасати и BMW-та ги изтрий че ще ти се смеят хората 

MK4 написа:Колега вана е страхотен и много ми харесва, но тези приказки за 170 коньовите пасати и BMW-та ги изтрий че ще ти се смеят хората
Нека се смеят, не задължавам никой да ми вярва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Quottzot написа:...огледах Шаран, но ми се стори малък, почти като Тоурана, ... и се спрях на Форд Галакси, но не ми се струваше подходящата семейна кола, вярно предлагаше достатъчно място и отговаряше на всички изисквания, но от опита ми със другата кола, бях убеден че трябва да е 4х4, защото поведението на пътя е по-сигурно, а при една семейна кола сигурността е най-важното нещо. Бях решил че ще се мине и без 4х4(при Галакси не се предлагаше), но точно тогава гледах автомобилно предаване, което тестваше сигурността при удар отзад и останах шашнат, какво се случваше на 3-тият ред седалки с куклите, седящи там. ...
Ето, вече 115 000км и един чип по-късно, съм убеден, че съм направил най-добрият избор за семейна кола - Огромно пространство за децата отзад, лесен достъп до всички места за сядане отзад, благодарение на плъзгащите се врати, много място за багаж, добър и еластичен двигател, макар и малко слаб за това голямо купе, но след чип-тунинга нещата си дойдоха на мястото, много добра скоростна кутия, отлично поведение на пътя, вдъхващо доверие, особено през зимата. През тези две години на съвместен "живот" с Мултивана, направо си починах, от трудния достъп преди до най-задните седалки и теснотията, заради която преди теглехме чоп при всяко пътуване, какво ще вземем и какво ще оставим. Този семеен автомобил не бих го сменил за друга марка или модел, само за по-нов. Вървежа, сравнен с Мултиван 2.0ТСИ 4х4, е по-добър след чип-тунинга, разхода си остана същия, а скоростната кутия се държи перфектно въпреки допълнителните 60Нм. Коженият салон е много практичен, изработен от здрава кожа, която се почиства изключително лесно след опустошението на 4 малчугана. Вече спокойно мога да изпреварвам Пасати и Супърби с 170коньовия дизел по магистралите, а най-учудени изглеждат шофьорите на БМВ-та, когато една движеща се кутия ги изпревари все едно са спрели.
Само на мен ли всичко това ми звучи несериозно? Като започнем от това, че Шаран е по-малък от Галакси, после изтъкването на липсата на 4х4 при Галакси и лошите резултати от краш-теста ... после рекламно описание на колата като от автомобилно списание ... как след чип-тунинг "малко слаб"-ият двигател вече е чудесен ... още малко реклама на кожения салон ... и за десерт изпреварването по магистралите все едно другите са спрели ...
А и снимките са ... като от реклама.

Quottzot написа:MK4 написа:Колега вана е страхотен и много ми харесва, но тези приказки за 170 коньовите пасати и BMW-та ги изтрий че ще ти се смеят хората
Нека се смеят, не задължавам никой да ми вярва.
Добре, че не е задължително, защото щеше да е доста трудно.

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
На мен вана ми харесва, много удобен и практичен, но съм забелязал че масово собствениците на ванове и SUV-ове по 2 тона, 4х4, автомат, аеродинамика на хладилник и около 200 коня си мислят че карат бързи коли, че даже си и вярват и се напъват по магистралите в левите ленти....
Не ме разбирай погрешно колега, Мултивана е страхотен за голямо семейство, но е много далече от вървяща кола, в най-добрия случай върви колкото Голф МК3 115 коня...
Не ме разбирай погрешно колега, Мултивана е страхотен за голямо семейство, но е много далече от вървяща кола, в най-добрия случай върви колкото Голф МК3 115 коня...
Който не е карал, не знае какво е, а на Мултивана стихията му е между 120 и 160км/ч. При ускорение от 100-140км/ч или от 120-160км/ч, всяко БМВ х20i или х23i, които тук се срещат често, ускорява по-зле и не може да ме изпревари.
Снимки като от реклама - ми много ясно, че няма да си снимам колите кални, прашасали на улицата. Щом не си ходил на автомивка в подземен паркинг, в някой голям град в чужбина, отиди и се увери сам. Като съм описал впечатленията от колата си като в списание, както ти не можеш, по-добре си трай!
Аман от такива като теб, които само завиждат и търсят кусури! (отнася се за myrshavija)
Снимки като от реклама - ми много ясно, че няма да си снимам колите кални, прашасали на улицата. Щом не си ходил на автомивка в подземен паркинг, в някой голям град в чужбина, отиди и се увери сам. Като съм описал впечатленията от колата си като в списание, както ти не можеш, по-добре си трай!
Аман от такива като теб, които само завиждат и търсят кусури! (отнася се за myrshavija)
Не му се сърди.... той по default си е такъв
.
Корабът майка радва
. Тея с БМВ-та 320ci, 323ci май който ги хване на магистралата ги шамари 

Корабът майка радва

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма нужда от пререкания. Нека спазваме добрия тон. Безаварийни на автора на темата.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Евала колега, страхотен автомобил. Дай малко повече инфо за озвучаването.
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
евала--готин е буса
Последна промяна от GAZARA на Пон 30 дек 2013 18:06, променено общо 1 път.