VW Golf Mk2 GTI

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
mushmorok
Автомобил:
Двигател:

VW Golf Mk2 GTI

Мнениеот mushmorok » Съб 01 юни 2013 20:03

Здравейте колеги! От доста време се двоумя дали да пусна тема за моята кола и времето дойде. Благодаря предварително за времето, което ще отделите в четене на следващите редове :icon_lol

Всъщност историята е малко дълга и започна с това, че преди 2 години си купих бмв е36 20ка. Карах го около година като през това време доста работи направих по него нооо не беше мойта кола и го продадох. Започна търсене нещо друго и по-точно VW. Пръст в тая работа с Golf-а има колегата donotdisturb, който всеки ден ми повтаряше, че адски много му се правела 2ка (сякаш неговия пасат не му скъсва нервите достатъчно :mhihi ) След около месец ровене във всеки възможен сайт за продажба на коли, форуми и прочие, едно разочароващо ходене до Варна най-накрая се спрях на нещо на пръв поглед не толкова обещаващо. Голф-чето беше с доста избледнял цвят направо розов беше станал но като видях широките брони, газовата уредба, рекарото, ел. джамовете, въздухозаборника на Kamei и Digifiz-a веднага звъннах и на следващия ден газ за София да огледаме колата. При огледа ръжда не се видя абсолютно никъде, а боята се оказа, че не е чак толкова зле и дотук с приятните изненади :neutral Оказа се, че не пали на бензин, оборотите никакви ги нямаше - менеше ги, гаснеше, ел. джамовете бяха мираж - само инсталацията стоеше, а вратите барабар с корите бяха от другаде. В крайна сметка проблемите се оказаха доста лесно отстраними(за това по нататък) и си стиснахме ръцете с пича. Цената беше просто смехотворно ниска при наличието на всички "екстри" и липсата на каквато и да било ръжда.

Първите стъпки по вдигането на Golf-чето на крака не бяха документирани подробно но пък за сметка на това могат да бъдат много добре описани :c020 Започнах с оправянето на инсталацията, защото вярвайте ми не сте виждали толкова скапана инсталация дори стигнах до там, че в движение се запали :cry В крайна сметка изхвърлих една купчина жици като част от тях подмених, проблема с непаленето на бензин също се оказа от жица - от релето до копчето някой просто беше решил да я изкорми :eek . Гасненето и смяната на обороти също се оказа лесна работа - с почистване на тръбите,дросела и стъпковия мотор и смяна на въздушния филтър мотора замърка. Имах и проблеми с охладителната система и след няколко хвърляния на антифриз-а смених разширителния съд и няколко маркуча.

И нека започна с "picture story mode" :mhihi :

Една от първите снимки
Изображение

Стоповете с които беше не бяха хубави и му стояха меко казано зле(някакви кристални с кръгове в тях) изпадна нещо на оферта и веднага го взех
Изображение

След пастирането и на крака(заедно с пасата на колегата donotdisturb по време на подготовка за Expo-то)
Изображение
Изображение

След отстраняването на повечето дребни проблеми и минаването през КАТ най-накрая се сетих да му направя повечко снимки :icon_razz
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Както споменах по-горе вратите заедно с корите са взети явно от друга кола преди да бъде пребоядисана. Освен това и шофьорската седалка беше различна и се наложи да си купя седалки заедно с кори. Поразрових се и изпаднаха седалки с кори в перфектно състояние(имаха нужда само от едно пране)
Изображение
Изображение
Изображение

И корите след пране - чакат само да бъдат монтирани(седалките вече са монтирани но снимки по нататък)
Изображение
Изображение

При мотора положението е "паяжина" в момента но и до него ще стигна скоро :icon_lol
Изображение

В най-близко бъдеще ел. стъклата ще бъдат възстановени като екстра след като копчетата и инсталацията стоят
Изображение

Най-хубавото нещо в тази кола според мен а именно Digifiz-a
Изображение

Тези дни намерих време да свърша някои дреболии по колата.
Свалих спойлера от багажника - беше доста напукан и имаше олющена боя и започнах с търкането му
Изображение

И в завършено състояние
Изображение

Днес се заех със свалянето и почистването на фаровете.Рефлекторите измих с дестилирана вода но стъклата искаха по сериозно изтъркване :icon_lol Докато са свалени тези дни ще експериментирам с визията отпред и ще сложа тъмно фолио и един ксенон. Надявам се да се получи добра визия, а за по нататък планирам да вградя лупи и на четирите фара :mhihi
Изображение
Изображение

Има още доста работа по колата и постоянно нещо се прави, така че темата ще се обновява постоянно :c020 И няколко снимки на моментното състояние.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

:love.vwclub

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR

Re: VW Golf Mk2 GTI

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Съб 01 юни 2013 20:09

Изключително мн.ми хареса историята , голфа е наистина много добър , като се почне от това добър цвят (според мен червения е най-добрия за тея двойки) от там червено-черна хелла , КР гърне , маската с червения кант , Ел.Километраж и куп други екстри за модела , наистина уникат , да те радва много , много безаварийни километри и ще следя темата с интерес :th_up за напред какво си замислил , нека и аз изкажа още 1 мнение според мен една нова боичка ще и дойде супер + кристални фарове + едни джанти ATS CUP или някои ББС :th_up

Потребителски аватар
katila88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katila88 » Съб 01 юни 2013 20:31

Безаварийно и със здраве да си го караш.

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Съб 01 юни 2013 21:28

честито ,на правилния автомобил си се спрял ще следя с интерес :th_up

Потребителски аватар
mushmorok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mushmorok » Съб 01 юни 2013 21:34

chochov_w написа:честито ,на правилния автомобил си се спрял ще следя с интерес :th_up

katila88 написа:Безаварийно и със здраве да си го караш.

Благодаря колеги :icon_lol

Golf2GTISLIVEN написа:Изключително мн.ми хареса историята , голфа е наистина много добър , като се почне от това добър цвят (според мен червения е най-добрия за тея двойки) от там червено-черна хелла , КР гърне , маската с червения кант , Ел.Километраж и куп други екстри за модела , наистина уникат , да те радва много , много безаварийни километри и ще следя темата с интерес :th_up за напред какво си замислил , нека и аз изкажа още 1 мнение според мен една нова боичка ще и дойде супер + кристални фарове + едни джанти ATS CUP или някои ББС :th_up

Като цяло за момента съм се фокусирал в това да приведа колата в прилично състояние и като цяло да я докарам до оригинален вид. Разбира се боята е в плановете но мисля да поизчакам засега и да се фокусирам върху други неща. Относно джантите - преди 1-2 седмици изпуснах едни 15ки BBS с приличен борд и златни среди и реших да посъбера пари и да взема нещо добро. :c020

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 02 юни 2013 16:36

Честито, много хубава кола, със здраве да си я караш и все в правилната посока да я развиваш :beer

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 02 юни 2013 16:39

Супер е,колега,за фаровете - залепи ги с черен силикон,боядисай шапките отвън черни и може и едно фолио и ще си доволен от ефекта - при мен фолиото е почти прозрачно,но заради силикона и шапките фаровете изглеждат много добре.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=258306&start=225
Ето тук може да видиш някоя друга снимка.Съветвам те ако правиш това,да го направиш и с малките фарове,за да е по-цялостна картинката :smile

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 02 юни 2013 16:58

Честито за придобивката, много да те радва и много безаварийни километри ти пожелавам колега :th_up
Да се запища за темата задължително... :beer

Потребителски аватар
mushmorok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mushmorok » Нед 02 юни 2013 19:54

Благодаря за положителните отзиви колеги :beer

Днес помежду другото се заиграх с фаровете..отворих и дългите за да ги почистя въпреки, че нямаха нужда.
Изображение
Изображение

Забелязах и разлика в надписите на стъклата на големите и малките фарове.
Малък фар:
Изображение
Голям фар(ГДР си е ГДР :mhihi ):
Изображение

И вече четирите фара са измити, почистени, лъснати и чакат само тъмното фолио :cool
Изображение
Изображение

Заиграх се със шапките и ги направих черни като междувременно емблемата от решетката получи освежаващо препръскаване
Изображение

И всичко е по местата си готово за следващата стъпка
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

to be continued... :rolleyes

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Нед 02 юни 2013 19:59

Супер,залепи ги с черен силикон както казах по-горе и ги мини с една лента черен изолирбанд по целия диаметър :)

Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Мнениеот tonkogtd » Нед 02 юни 2013 20:03

Колега шапка ти свалям за GTI-ката.Червеният цвят е направо върха за тея голф 2-ки.Като ти гледам снимките които си дал тука,все едно,че гледам моята 2-ка 1.6 GTD.Да си я караш със здраве и без никакви проблеми.

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Нед 02 юни 2013 23:06

Охоо още едно PF - че, супер. Ще следя темата с интерес. Може да кажеш как се свалят стъклата на тези фарове, че мен ми предстои подобно нещо. Поздрави!

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 03 юни 2013 6:35

iliankocov написа:Охоо още едно PF - че, супер. Ще следя темата с интерес. Може да кажеш как се свалят стъклата на тези фарове, че мен ми предстои подобно нещо. Поздрави!

С аадски много нерви и зор!Счупих 3 стъкла докато успея да отворя 2 фара :icon_lol И то защото единия ми беше вече отварян и се отвори без проблем.Лепилото е като пластмаса,и да се нагрява почти не омеква,трябва много да внимаваш...Аз ги слагах в голяма тенджера с вряла вода за по 15-20минути и така ги мъчех,Пробвах да ги слагам и на ел.печка ама от много високата температура едното се пръсна.

Потребителски аватар
mushmorok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mushmorok » Чет 06 юни 2013 20:08

iliankocov написа:Охоо още едно PF - че, супер. Ще следя темата с интерес. Може да кажеш как се свалят стъклата на тези фарове, че мен ми предстои подобно нещо. Поздрави!

Не ми беше особено трудно да ги сваля моите..но трябва малко да се постараеш :c020 С инструмент като този внимателно изчегъртах колкото можах от ръба и след това с друг плосък и много тънък инструмент подпъхнах и започна да се отлепва :)
Изображение

Колеги тези дни бяха доста ползотворни във всяко отношение - взех си първия изпит за тази сесия и приключих с фаровете!!! :11 Още не съм качил всичко на колата но резултата е толкова добър, че просто няма как да не споделя на момента.

След като ги отворих веднага отидох до едно рекламно студио да си поръчам фолио. Тъй като вече бях приключил с миенето на рефлекторите и стъклата, премахването на ръждата от всички болтове и винтчета служещи за захващане на фаровете и решетката се заех с другия трън в очите ми, а именно стойките на фаровете. Понеже съм човек, който обръща внимание дори на най-дребните детайли нямаше как да ги пропусна :icon_lol

А ето и няколко снимки в началното им състояние - мръсни, ръждясали...абе нямам думи.
Изображение
Изображение
Изображение

Започна свалянето на "кир-та" с медни телени четки
Изображение
Изображение

След старателното изжулване последва и третиране с препарат против ръжда и боичка
Изображение
Изображение
Изображение

Завършеното състояние + монтирани рефлектори
Изображение
Изображение

Това всичко се случи вчера,а днес вече се добавиха и довършителните щрихи.
Стъклата след интервенцията
Изображение

И вече всичко монтирано, залепено и готово за да отиде на колата
Изображение
Изображение
Изображение

Утре всичко си отива по местата и сме готови за Калояново :drive :love.vwclub

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти: