Just MK3 GTI-SOLD...now Mondeo MK2 1.8 TD

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Just MK3 GTI-SOLD...now Mondeo MK2 1.8 TD

Мнениеот vucata » Вто 07 авг 2012 20:51

Здравейте. Айде и аз да се похваля с придобивката. Тя е МК3 GTI 2е. Родена далечната 1992ра година, но с достатъчно екстри, че да се влюбя- Климатроник, електрически стъкла 4броя, шибедах, хидравлика, MFA . Достатъчно за предимно градски автомобил който да ми доставя удоволствие. На бензин си лапкаше доста с климатроника, удраше 14ската градско с газене....затова се реших и праснахме с Братята от Левски Г (Данчо и Ванчо) една газова....искам да им благодаря на момчетата за добре свършената работа както на Голф-а така и на Пасат-а !!! Разхода си е нормален, 11-12 като си бичи климатроника и не жаля много. Взех го преди има няма 4-5 месеца, в окаяно състояние така да се каже, огънат преден капак, мръсен салон и още куп дреболии....малко по-малко го стегнах за да придобие що годе външен вид, смених предния капак, пръснах със спрей рефлекторите на фаровете, минах със сешоар за горещ въздух всички лайсни, защото бяха избелели много. Покарах няколко месеца обаче имаше една натрапчива миризма...буквално на крака :shock ...явно мокета е бил мокрен и не е подсушаван...от там миризмата беше неистова...затова се взех в ръце и свалих всичко отвътре за да го изпера....За сега съм доволен, ще си почина 2 седмици на морето и ще се захвана със тавана, че е провиснал малко отпред на сенниците. Обмислях да лепя карти, обаче е спукан на 2 места и ще стане грозно, а нямах време да се заигравам да го лепя, чакам да съхне и други прищявки mhihi
Ето малко снимки на ГТИ-то :

Така го купихме :|

Изображение

Изображение

След минаването със сешуара и спрея плюс смяната на предния капак :

Изображение
Изображение

По време на почистването :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В процес на търкане :horror: ....И пак останаха песачинки дори след като изчаках да изсъхне тупах мокета и пак го прах....ноо май трябваше да играе водоструйката а аз ползвах само маркуч и четка :063: :
Изображение
Държа да отбележа, че не свалях ръчната за да сваля барчето...просто я вдигнах леко и нежно изкарах барчето от към шофьорската страна, огъва се но за щастие не счупих нищо.

Тук вече започвам да сглабям :banana :

Изображение

На тая снимка ясно си личат даже пръстите ми след като за 2ри път беше тупан от скапаните камъчета и пясък :beat_butt2 :banghead:

Изображение

Тук вече наложена и задната част :

Изображение

И малко отвън mhihi

Изображение

Изображение

За сега това, тия дни ще снимам и седалките, но първо ще зашия шофьорската, че я скъсах на едно място с машината за пране на тапицерии :beat_butt2 ... Обмислям в най-скоро време да сложа 4кова визия от към фарове, да закупя халогените и синята хела мигачи за отпред, да си набавя и решетките малките на бронята, че едната липсваше другата или е паднала или някой си я е харесал. Джанти ще мисля зимата за едни 16ски плюс спортни пружини Apex имам едни жълти. Тези джанти скоро ще ги шкуря и боядисам черен пияно лак, плюс червен кант, както и кант на бронята и лайсните, плюс ГТИ емблемките да видя как ще са в червено. Решетката ще си я оставя така, с емблема си ме кефи повече, като ще сложа карбоново фолио на капака и решетката, като боядисам и 4ковите фарове черни....мисля, че ще стане добре. Задната чистачка мисля да я махам, но като вали и задното стъкло става на смрад, затова мисля да си я оставя. Това е за сега, скоро очаквайте и някоя друга снимка :beer

Последна промяна от vucata на Пет 27 ное 2015 23:56, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Re: Just MK3 GTI

Мнениеот PeshoVW » Сря 08 авг 2012 10:43

Всичко добре, но помисли още веднъж за тая работа с "карботовото" фолио... и все пак ти си знаеш. ;)
Тва с картите на тавана, ще се осъществи ли? Интересно ще се получи имаше снимки от чужбина на направени с вестници :screwy :Mr Green Fun

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Сря 08 авг 2012 10:48

Честито love.vw

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 08 авг 2012 18:04

PeshoVW написа:Всичко добре, но помисли още веднъж за тая работа с "карботовото" фолио... и все пак ти си знаеш. ;)
Тва с картите на тавана, ще се осъществи ли? Интересно ще се получи имаше снимки от чужбина на направени с вестници :screwy :Mr Green Fun

Не...защото тавана се оказа, че е спукан на 2 места доста сериозно. Ако ще го правя трябва да взема друг таван със отвор за шибедах който е здрав...но не ми пречи да пробвам на този как ще седят картите. За фолиото ще помисля, или ще играе направо бояджийския пистолет.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 08 авг 2012 18:13

Браво за положения труд. Решетката е една от най-хубавите за мк3, радвам се че няма да я сменяш. Замисли се и джантите дали да ги боядисваш черни или само да си ги освежиш... Черни ще изглеждат като 13-ки :lol: mhihi

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Сря 08 авг 2012 18:48

Колега Управлението на Климатроника е доста интересно явно е от първите.Иначе има хляб в него eusa

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Сря 08 авг 2012 19:14

Климатроника е допълнително слаган, затова е с такова управление :041:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 08 авг 2012 20:19

И според мен е така, не си е оригинален, но пък стои страхотно. Джантите се замислям за пияно лака, защото видях едни 14ски и бяха доста красиви, с гуми на 50. Колата беше астра от старичките, черна и със спортни пружини....въобще не седяха малки....Ще пръсна едан да видя как ще е, ако изглеждат малки, ще са в тъмен графит плюс някоя разцветка перла....варианти имам за сега, но не бързам...а и все пак ще са зимни :) . Както и да е, важното за сега е да оправя всичко отвътре...салона е перфектен за сега . Изчезнаха миризмите и е много свежо с изключение на тавана, но скоро и него. Ааа забравих, че ще боядисам корите черни и евентуално сенниците.
Да питам нещо...ако боядисам стрелките червени ще има ли някакъв гаден ефект в тъмното....Не ми се слага от Юби :beer

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Чет 09 авг 2012 16:06

Честит да ти е, колега и много безаварийни :) Явно е попаднал в добри ръце, ще се грижиш добре за него. :)

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 28 авг 2012 22:57

И такаа....чак до след морето...Варна...градът на скритите дупки и буквално плаващи пясъци :Mr Green Fun ...Беше перфектен ден...15ти Август...денят в който предложих на приятелката си....всичко беше подготвено, станахме сутринта и както обикновено отиваме на плажа до корабът Mr. Baba. Хубаво местенце с готин паркинг с нааай-якия плаващ пясък....паркирах си аз колата и тя взе, че пропадна...ножа се счупи, подкалници, броня...абе меле(варненци знаят за какво говоря...явно там където паркирах, нямаше от тия готини пластмасови плочки за пясък). Та до вечерта преди зарята и предложението за брак ме беше толкова яд, че думи нямам....Не искам да коментирам и за дупките, че 2 джанти са криви, а даже в дясно май нещо съм изкривил...гумата ми седи под наклон :Mr Green Fun ...Видях много колеги...искефи ме най-много двивратата дизелова тройка, тъмнозеленка....много върви това ей :beer :screwy ...Сега по същество...колата в момента е повече от грозна....издирвам си 2 подкалника, широк нож, предна броня( ще се запълва новата, а от старата ще ползвам части :twisted: ) Снимки другата седмица-6-7-8-9 ) :banana

Ааа и понеже се чудя какви мигачи да сложа, ще набутам от мк2...таа ми е интересно какво ми трябва от окабеляването за да светнат двойковите мигачи с тройкова електроника или нямат разлика? Питам за да знам какво да купувам и какво не :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 10 сеп 2012 19:20

Да колега, улиците във Варна са ужасТни... :027:
Точно сега е времето да се заиграеш с новата броня, успех колега :да: .

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 10 сеп 2012 20:27

Отпадна като вариант....ще се поръчват халогенчета, бленди и мигачи....не ми се занимава, а и често ходя за риба....ще вземе да се напука и ще е страшно след това. В други ден си чакам ножа и решетките за бронята. Да видя какви пари ще останат, че мисля да сложа масло, нов ремък, една ролка ми чегърта яко и след това ще напазарувам и халогенчетата. Събота неделя снимки....щеше да е днес, ама не преведоха парите миналата седмица :banghead:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 15 сеп 2012 23:02

Днес валя....обаче си сложих ножа и решетките. Свалих бронята...не знаех, че се сваля толкова лесно mhihi 7-8 болта и долу....обаче разбрах, че гредата зад бронята е леко крива и ми натиска бронята нагоре в дясно...а си мислех, че е крива бронята...скоро ще свалям гредата и ще се изправя, ако ли не нова :mrgreen: ...Тая вечер се занимавам със свалянето на рефлекторите на фаровете, а утре ще направя експеримент да сложа четворкова визия на рефлектора във оригиналния двусекционен фар...само се притеснявам дали регулажа ще съвпадне, както и дали ще има някаква пречка в това, че стъклото на оригиналния фар няма нищо общо със стъклата на тези фарове които купих....утре ще е деня :Mr Green Fun

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Нед 16 сеп 2012 0:16

Успех с 4-ковите неща, в момента съм в преговори за едни "щипки" оригинални алуминиеви mhihi за двусекционен mk3 фар mhihi Ако има развитие, ще информирам, че май е хроничен проблема death

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 16 сеп 2012 0:20

Как ги чупите тия щипки не знам....аз разглобих за 10 минуте 2та четворкови фара без да счупя нито 1 щипка mhihi ...Ако всичко мине гладко ти ги подарявам тия които останат :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”