:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Никога не съм предполагал, че ще имам Голф :)

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
stanced_out
Автомобил:
Двигател:

Никога не съм предполагал, че ще имам Голф :)

Мнениеот stanced_out » Вто 16 окт 2012 11:05

Здравейте колеги,
от къде да започна?Един приятел ме помоли да му намеря някои части за Голфа МК2.Понеже той не се рови в интернет аз се регистрирах преди известно време във вашия форум за да видя какво се продава на части.Хареса си той едни спортни пружини и още някои дребни работи.Ок нямаше проблеми пиша си аз с колегите от форума, разбрахме се нещо, е да ама той в един прекрасен момент вика "няма да се занимавам с тая кочина и ще я давам за желязо".Тук е момента да се извиня още веднъж на колегата с който говорих за пружините.
Добре ама аз гледам колата здрава ходова част, здрав мотор макар и много слаб 1,3 карбуратор.Иначе не е карана от поне 30 години съдейки по състоянието и :)
И така както си говорим му викам "абе дай да ти дам тия пари и да го взимам д..ба голфа ти и без това имам нужда от евридейка и от втора кола.И така на майтап го взех .....

На следващия ден след като отмина ракията се зачудих много защо го взех, но както и да е, вече е мой и мисля да става кола от него.Ето няколко снимки да добиете представа.
под капака имам чуството, че нещо е живяло и умряло там :)
IMG_20121011_181315.jpg

IMG_20121011_181326.jpg

IMG_20121011_181347.jpg

to be continued ......
Прикачени файлове
IMG_20121011_181347.jpg
IMG_20121011_181354.jpg

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Re: Никога не съм предполагал, че ще имам Голф :)

Мнениеот GTI1.8 » Вто 16 окт 2012 11:48

Първо Добре дошъл сред нас.Второ въобще мен ако питаш не трябва да ти прави впечатление че е 1.3 карбуратор всяко нещо се прави и може да се промени ако искаш да е по силен ако не си го карай,поне с тия цени на горивата няма да ти харчи.Иначе ако вкараш някой лев в голфчето ще стане много прилично,пожелавам ти успех за напред и ще следя темата ти. :beer

stanced_out
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanced_out » Вто 16 окт 2012 12:29

Определено мисля да си го карам да ти кажа честно :)

тъй-като имам и друга кола доста по голяма :twisted: , така да се каже семейна, тази ще се прави от до като разбира се ще има и някои подобрения, но в процес на работата ще се мисли какви точно.По принцип нямам много свободно време да работя по колата но събота и неделя мисля да и отделя нужното внимание.
Ето малко снимки да добиете по обстойна представа за гледката вътре в колата.
Разбира се като една истинска бегачка няма как по таблото да няма боядисвани със син спрей въздоховоди и пламъци лепенки над жабката.
IMG_20121013_171931.jpg

Веднага последва махане на седалките ( или поне това което е останало от тях, особено шофьорската) мокета излетя с 200 и под него о чудо... 70 стотинки, 4 стойки за въдици плюс стари плувни гащета и няколко химикалки.По големия проблем беше, че някой се е вживявал ала "Pimp my Ryde" и е пуснал "нова" инсталация за говорители в багажника, чиито кабели минаваха и през ръчната scare .Както и да е всичко се изхвърли навън.Парното работи само на 3 степен (много "рядко" срещано при мк2 както прочетох в няколко теми)Това доведе до сваляне на перката.И си мисля, така и така съм го свалил него айде цялото табло на земята за да се провери радиатора на парното, да се изчистят въздуховодите и т.н. добри за здравето и комфорта манипулации :)
IMG_20121013_175002.jpg
както виждате в багажника е ужас.Търсят се пластмасите които държат кората в багажника на снимката се вижда в какво състояние са, също така и кора за багажника, но да не е дупчена за говорители.
Почна се с прането, снимки на крайния резултат ще пусна като изсъхнат, понеже тук е мноо кофти времето и не се знае кога ще стане :)
За прането използвах Vanish и Ariel прах за пране и след няколко изтърквания и изплаквания мисля, че се получи задоволителен резултат.
Мислех да взема направо нов мокет, но този е син и се връзва с интериора и цвета на колата и затова остана.
IMG_20121014_120459.jpg
IMG_20121014_122807.jpg
Прикачени файлове
IMG_20121013_171951.jpg

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 16 окт 2012 12:55

stanced_out написа:Търсят се пластмасите които държат кората в багажника на снимката се вижда в какво състояние са
Мисля, че имам такива, но са в клубното помещение в София.

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 16 окт 2012 17:41

Много якоо успех с количката колега :)
Ще я стегнеш :)
А и добре дошъл :) И много късмет с проектааа :))) :drunk

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaB » Сря 17 окт 2012 10:05

:welcome_to_group Честит голф :beer и аз ще следя темата, щом ще е евридейка една газова ако сложиш ще заспи

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 17 окт 2012 10:10

Дам за газ се е утепал...давай направо и двигателя полей с Меглио или Форте да светне. Радвам се, че си го спасил от вторичните :welcome_to_group

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Сря 17 окт 2012 11:34

Чеситито колега! И аз като теб не предполагаш че ше се возя някой ден на тази бясна машина, но ето че такъв ден дойде mhihi Успех с работата и дано стане както си я представяш колата :drunk

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 17 окт 2012 12:37

Честито и от мен колега, ще си имаш занимавка определено с машинката в състоянието в което си я взел, но може да стане и дано да стане супер, успех със стягането! :beer

stanced_out
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanced_out » Сря 17 окт 2012 14:30

Мммм определено ми е забавно да си ровичкам.В събота ще се продължава с обстойното почистване.Имам питане: Лампата на таблото над прибора за температурата постоянно мига, някаква идея от какво може да е?Същото е и с лампата на маслото?!Къде да търся проблема?А иначе не прегрява и маслото си е наред.Мисля някой датчик евентуално но....

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 17 окт 2012 14:35

Хеххехе супер е когато виждам коли които от НИЩО ще станат НЕЩО и в повечето случаи се получава.

Успех от мен и ми е интересно какво ще се получи :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 17 окт 2012 14:40

stanced_out написа:Имам питане: Лампата на таблото над прибора за температурата постоянно мига, някаква идея от какво може да е?Същото е и с лампата на маслото?!....

Виж нивото на охладителната течност.
Това за маслото е по-лошо...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 окт 2012 14:42

Честито. Избрал си доста трънлив път, дано го извървиш докрай mhihi
Относно лампите - тая за антифриза няма как да мига от нивото, понеже ти нямаш датчик за нивото на казанчето - провери връзките от мотора към бушониерата и оттам към таблото. Интересно е, че при мен също премигва понякога, аз имам съмнения в качеството на спойките, които правих, когато минавах от табло с две букси на такова с една mhihi
Относно тоя за маслото мигането придружено ли е с пищене на зумер от таблото и кога се появява.

stanced_out
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanced_out » Сря 17 окт 2012 14:51

stefan4o написа:Честито. Избрал си доста трънлив път, дано го извървиш докрай mhihi
Относно лампите - тая за антифриза няма как да мига от нивото, понеже ти нямаш датчик за нивото на казанчето - провери връзките от мотора към бушониерата и оттам към таблото. Интересно е, че при мен също премигва понякога, аз имам съмнения в качеството на спойките, които правих, когато минавах от табло с две букси на такова с една mhihi
Относно тоя за маслото мигането придружено ли е с пищене на зумер от таблото и кога се появява.

Ох с тези одобрения на постовете, докато напиша нещо и някой вече е пуснал друго мнение :) Мигането е без да пищи зумера.Възможно е и при мен да е от някоя спойка, която също е правена явно от някой разбирач :) пускам доказателство....
някой ако може да ми каже премостването за коя функция на уредите ?Пада се на първото краче на буксата.
IMG_20121017_154714.jpg

И аз мисля да минавам към една букса, но ще е по натам във времето когато имам повече свободно време.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 17 окт 2012 16:04

Навремето и аз не вярвах, че ще си купя Голф 2, но ето че вече девета година още е в мен mhihi Добре дошъл сред нас и успех с Голфчето :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”