Сбъдна ми се тинейджърската мечта да съм собственик на Голф 3-та генерация с легендарния двигател на вр6. Както казах отново съм в отбора като преди 4 години размених тогавашното ми Ауди А3 за голф 4 4х4 с 2.8 вр6. Насладата беше голяма, макар и да го изтезавах по неописуеми и разнообразни начини. Така историята на голф-а започна с това, че докато бях на работа на 23.09. в сряда, мой близък приятел и главен виновник, според жената (Марио Цветанов
 с много познатия си черен голф 2 с абф във фолксваген средата) ми се обади и ми каза за него 
 (след като му бях надул главата с тези голфове и вр6-ци)  
 Като думите му бяха "иди го виж и ще си говорим пак", за мен беше ясно, че ще си говорим, но вече като собственик на такъв  
 Веднага се свързах с вече бившия собственик като се уговорихме за място и час за следващия ден. Чувството когато го видях не може да се опише, но когато го зърнах още отдалече на влизане в улицата грейнах с усмивка догоре. Трябва да си призная, че при огледа повечето неща, които ми ги каза човека не успях да ги чуя от вълнение, но си мисля, че всеки е бил така
 Това са снимки на колата, които получих когато се уговорихме да се срещнем. И така колата е произведена през далечната 1992 година, като 1вата ѝ регистрация е била чак през 1998 година.
 В момента на огледа решетката беше сменена с нова, колата е с дълбоко рекаро салон, който е от двуврата кола и явно е бил добавян, кутията на филтъра беше сменена с конусовиден K&N... за щастие бившия собственик е запазил и оригиналната филтърна кутията, която взех и предстои да бъде монтирана. Добавяна е ел. водна помпа от ауди с4, поради по-големия дебит, нови предни дискове zimmerman двойно вентилирани, нови лагери отзад, обслужена е от към ремъци, ролки, масла и филтри (които ще бъдат сменени следващите седмици, защото колата е била седяла в гараж повече от година и половина). Имаше тиксо на люка, защото има нужда от ревизия, който също не се отваря поради заминали водачи, леко вдлъбнат картер, не знайно поради каква причина. За картер веднага започнах да се оглеждам, поради това, че вдлъбнат. Бившият собственик го е свалял за преглед на маслената помпа и цедката, като ме увери, че са замервани и работели.. При смяната на картера се чудя дали профилактично да не подменя и маслената помпа с цедката (според вас как е по-редно да направя  
 ) При огледа на колата, имах късмета да не мога да я покарам, поради липсата на спирачки (за което ще разкажа по-надолу). И така в неделята на 28ми отново с огромната помощ предоставена от Марио (за което съм му адски благодарен) успяхме да го превозим до Плевен и да си го прибера вкъщи. При свалянето на колата от платформата Марио беше загънал отново ръкави и започна със смяната на задните апарати с работещи такива, които предварително беше взел от негов стар заден мост. (също за което не знам как ще му се отблагодаря + всичко друго
 ). Със смяната на задните апарати и обезвъздушаването им, колата беше готова за минаване на ГТП.След успешно преминатия технически преглед трябваше и леко "неприятни" моменти да ни се случат с голфа, като първия е да се счупи дръжката на шофьорската врата и да се спука маркуч на водата, което изобщо не ме ядоса, а обратното мотивираме да я оправя, за да може отново да е в пътя и да не спирам да се возя.
 Първия "мод", който направих е да сложа абф километраж, също нещо което съм искал да направя.
Тук е момента отново да питам по-запознатите колеги нормално ли е: При празен ход да показва на обортомера 1000 оборота в минута, като със стария бяха по-ниски, което е и нормалното, разбира се.. Като отчитане на температура вода и гориво уредите работят адекватно.. Ще се радвам за съдействие от ваша страна дали има нужда от някакво калибриране или някоя подобна интервенция, за да заработи както трябва. Друго което ми прави впечатление е, че при 1вото палене за деня и рестартира всички данни от мфа-то и започва всичко на ново.. Една от причините, за да сменя стария километраж е, че пикселите на мфа-то и километрите бяха изгорели, и не идикираха нищо.
И така бързи мина 1 седмица возене с голфчето, което вече е прибрано и ще трябва да изчака 2 седмици отново да се прибера в Плевен, за смяната му на масло и филтри и след това да се повозим.