Моментите с наводнените коли бяха хит преди известно време, когато имаше доста проблеми с водни стихии по страните от ЕС. Помня, че доста лъснати, удавени возила плъзнаха по нашенския пазар. Достъпните цени естествено бяха магнит за нашенския "далавераджия" и "купувач-баламурник"!
Цяла наука си е купуването на кола втора ръка + огромна доза късмет. Все още наблюдавам, че в България хората са или неуки или няма желанието да си намерят хубава кола, защото винаги основна мотивация е цената и. Никога не се замислят каква е причината за ниската цена на даден автомобил. Сервизна история, касови бележки, фактури и доказателства за ясния произход и поддръжката на колата в миналото са рядко срещано явление, докато на "запад" това е must have правило!
Българите обичаме възможно най-ниската цена, най-новата кола, на най-малко километри, с най-много екстри ... е такова животно нема!
Моят съвет е винаги да купувате кола с ясна история, винаги правете обратната сметка - от цената в лв. извадете транспорт, митнически сборове, печалба, за да стигнете до евентуалната пазарна стойност, след което с бърза справка в mobile.de вижте какво се продава навън като километри за същия модел и година на тази цена и се ориентирайте за автомобила, който купувате.
Аз съм фанатик на тема състояние и поддръжка на колата. Пиша всичко, което сменям по колата, пазя фактури, дори понякога старите части. Този, който евентуално купи колата след мен ще има пълната и история и моята дума, че е гледана като цвете в саксия!