Има и друг момент. Човекът хубаво няма да кара на газ, но бутилката му трябва да е не по- стара от 10 години. Тоест, колата която вземе трябва да и се смени бутилката в скоро време. Това си е известен разход и е излишен, ако няма да ползва газта.
Дано не бъркам, но си мисля, че и фабрична да е- бутилката има срок 10 години (според новия ни закон)
Голф 6 1.6 бензин с фабрично монтирана газова - демонтаж?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 6 1.6 бензин с фабрично монтирана газова - демонтаж?
Ако не е някаква специална вградена бутилка или за метан, не мисля, че е голяма драма като цена. Може да вземе най-малката и евтина за да отбие номера.
Не може, защото гърловините са на различни места в зависимост кой я е поръчвал. По това може да се разбере фабрична ли е или не. Т.е. вместо да ти е 200лв бутилката може да е 400-500 и нагоре. Защото няма да има типово одобрение за стандартната бутилка и реално колата е нередовна.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Я ми посочи бутилка за 500лв.
Ти си виждал АГУ само на снимка лаесе...
Колега
На длъж и на шир се предлагат бутилки (тороидални) с вътрешни и външни гърловини(най-често долу), както и такива за външен монтаж. Оригиналната фабрична е с гърловината в горната част изнесена. Такава бутилка няма кой да ти продаде. Нито от Колос, нито от ТВ Газ, нито от МСМ Газ, турски абсурд. Има типово одобрение, което определя какво може и какво не може. Това, че половината сервизи не го спазват, а има и хора си слагат сами АГУ-тата не означава:
1. Че са "реално" легални.
2. Че са с правилен монтаж
3. Че са безопасни
Упоменато е да се направи водна проба на 10г и след това да се преценя, дали да се заменя.
Ето ти цени на немски сервиз за монтаж на АГУ - https://barmalgas.de/auto/umrusten-auf-autogas/ Нали не мислиш, че разликата в цената за монтаж е само за труда там. Цени започващи от 1800 Евро за нормален 4 цил MPI двг, стигащи до 3500 как ти звучи ??? В Белите държави институциите си вършат работата и общо взето своеволия трудно има.
Очевидно оригинална бутилка освен от дилъра не виждам от къде може да си намери. При положение, че базова класическа тороидална е 150 лв грубо казано в неговия литраж, като нищо да му искат толкова, ако е с цялата карантия.
Следващия път не с хейт, а с градивна критика ! Поздрави и хубава вечер.
, вместо да говориш наизуст, запознай се с SSP 427, както и с UNECE R67.Zdravko Zankov написа:Я ми посочи бутилка за 500лв.
На длъж и на шир се предлагат бутилки (тороидални) с вътрешни и външни гърловини(най-често долу), както и такива за външен монтаж. Оригиналната фабрична е с гърловината в горната част изнесена. Такава бутилка няма кой да ти продаде. Нито от Колос, нито от ТВ Газ, нито от МСМ Газ, турски абсурд. Има типово одобрение, което определя какво може и какво не може. Това, че половината сервизи не го спазват, а има и хора си слагат сами АГУ-тата не означава:
1. Че са "реално" легални.
2. Че са с правилен монтаж
3. Че са безопасни
Упоменато е да се направи водна проба на 10г и след това да се преценя, дали да се заменя.
Ето ти цени на немски сервиз за монтаж на АГУ - https://barmalgas.de/auto/umrusten-auf-autogas/ Нали не мислиш, че разликата в цената за монтаж е само за труда там. Цени започващи от 1800 Евро за нормален 4 цил MPI двг, стигащи до 3500 как ти звучи ??? В Белите държави институциите си вършат работата и общо взето своеволия трудно има.
Очевидно оригинална бутилка освен от дилъра не виждам от къде може да си намери. При положение, че базова класическа тороидална е 150 лв грубо казано в неговия литраж, като нищо да му искат толкова, ако е с цялата карантия.
Следващия път не с хейт, а с градивна критика ! Поздрави и хубава вечер.
Колеги, благодарности за мненията. Дадохте ми достатъчно съвети и информация да се убедя, че при моите км на година, 99% градско на много къси разстояния бензина си е правилното решение, а каране на бензин с АГУ в колата ми звучи нелогично. Миналата седмица намерих това, което търся, чудесен Голф 6, 1.6 бензин (никога не е била монтирана АГУ), колата е супер, много ме кефи. За сега Голф-а печели по всички точки пред моята Бора, която си е Голф 4. Честно казано, не очаквах такава очевидна разлика в комфорта, мотора на празен ход не се чува в купето (буквално) а при ускорение приятно мърка, а и ускорението е несравнимо по-добро от Бората макар, тя е 105к.с. а Голфа 102к.с. Не съм гледал въртящия момент, но явно технологията върви напред. Сори за лиричното отклонение, но съм още под емоцията 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не го гледай. Няма да има разлика. Просто при старата някои коне са поизмрели с годините. Емоция от покупката. И аз бях така миналия месец, като си купих Фокусчето. После разбрах, че върви, колкото всяка кола 95к.с. Но това не ме бърка да си изпреварвам като пич с него
Хубавото на по-новата кола е, че жената почва да мрънка и да зяпа спидометъра чак след 160 кмч 
Честита придобивка!!!
Та, ще ти мине, не бой се. Особено, ако някое изрядно голфче двойка 1.8 моно те начеше на някой светофар

Честита придобивка!!!
Та, ще ти мине, не бой се. Особено, ако някое изрядно голфче двойка 1.8 моно те начеше на някой светофар

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Чудесен автомобил за слагане на газ.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Взе ми думите от под пръстите.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”