Голф 6 1.6 бензин с фабрично монтирана газова - демонтаж?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kamaza11
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 6 1.6 бензин с фабрично монтирана газова - демонтаж?

Мнениеот kamaza11 » Пон 19 юли 2021 15:24

Има и друг момент. Човекът хубаво няма да кара на газ, но бутилката му трябва да е не по- стара от 10 години. Тоест, колата която вземе трябва да и се смени бутилката в скоро време. Това си е известен разход и е излишен, ако няма да ползва газта.
Дано не бъркам, но си мисля, че и фабрична да е- бутилката има срок 10 години (според новия ни закон)

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 19 юли 2021 15:31

Ако не е някаква специална вградена бутилка или за метан, не мисля, че е голяма драма като цена. Може да вземе най-малката и евтина за да отбие номера.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 19 юли 2021 16:25

Не може, защото гърловините са на различни места в зависимост кой я е поръчвал. По това може да се разбере фабрична ли е или не. Т.е. вместо да ти е 200лв бутилката може да е 400-500 и нагоре. Защото няма да има типово одобрение за стандартната бутилка и реално колата е нередовна.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 19 юли 2021 20:27

Я ми посочи бутилка за 500лв.
Ти си виждал АГУ само на снимка лаесе...

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 19 юли 2021 23:27

Колега
Zdravko Zankov написа:Я ми посочи бутилка за 500лв.
Ти си виждал АГУ само на снимка лаесе...
, вместо да говориш наизуст, запознай се с SSP 427, както и с UNECE R67.

На длъж и на шир се предлагат бутилки (тороидални) с вътрешни и външни гърловини(най-често долу), както и такива за външен монтаж. Оригиналната фабрична е с гърловината в горната част изнесена.
lpg.png
Такава бутилка няма кой да ти продаде. Нито от Колос, нито от ТВ Газ, нито от МСМ Газ, турски абсурд. Има типово одобрение, което определя какво може и какво не може. Това, че половината сервизи не го спазват, а има и хора си слагат сами АГУ-тата не означава:
1. Че са "реално" легални.
2. Че са с правилен монтаж
3. Че са безопасни
lpg2.png
lpg2.png (23.82 KиБ) Видяна 2025 пъти
Упоменато е да се направи водна проба на 10г и след това да се преценя, дали да се заменя.

Ето ти цени на немски сервиз за монтаж на АГУ - https://barmalgas.de/auto/umrusten-auf-autogas/ Нали не мислиш, че разликата в цената за монтаж е само за труда там. Цени започващи от 1800 Евро за нормален 4 цил MPI двг, стигащи до 3500 как ти звучи ??? В Белите държави институциите си вършат работата и общо взето своеволия трудно има.

Очевидно оригинална бутилка освен от дилъра не виждам от къде може да си намери. При положение, че базова класическа тороидална е 150 лв грубо казано в неговия литраж, като нищо да му искат толкова, ако е с цялата карантия.

Следващия път не с хейт, а с градивна критика ! Поздрави и хубава вечер.

jti56
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jti56 » Вто 27 юли 2021 19:59

Колеги, благодарности за мненията. Дадохте ми достатъчно съвети и информация да се убедя, че при моите км на година, 99% градско на много къси разстояния бензина си е правилното решение, а каране на бензин с АГУ в колата ми звучи нелогично. Миналата седмица намерих това, което търся, чудесен Голф 6, 1.6 бензин (никога не е била монтирана АГУ), колата е супер, много ме кефи. За сега Голф-а печели по всички точки пред моята Бора, която си е Голф 4. Честно казано, не очаквах такава очевидна разлика в комфорта, мотора на празен ход не се чува в купето (буквално) а при ускорение приятно мърка, а и ускорението е несравнимо по-добро от Бората макар, тя е 105к.с. а Голфа 102к.с. Не съм гледал въртящия момент, но явно технологията върви напред. Сори за лиричното отклонение, но съм още под емоцията :smile

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 27 юли 2021 20:55

Не го гледай. Няма да има разлика. Просто при старата някои коне са поизмрели с годините. Емоция от покупката. И аз бях така миналия месец, като си купих Фокусчето. После разбрах, че върви, колкото всяка кола 95к.с. Но това не ме бърка да си изпреварвам като пич с него :mhihi Хубавото на по-новата кола е, че жената почва да мрънка и да зяпа спидометъра чак след 160 кмч :11
Честита придобивка!!!
Та, ще ти мине, не бой се. Особено, ако някое изрядно голфче двойка 1.8 моно те начеше на някой светофар :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 27 юли 2021 21:32

Чудесен автомобил за слагане на газ.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 28 юли 2021 10:55

Взе ми думите от под пръстите.
:mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”