VW Bora или A4 B5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
bobbby11
Автомобил: Seat Toledo GT
Двигател: 2.0 2E 1994

Re: VW Bora или A4 B5

Мнениеот bobbby11 » Чет 08 яну 2015 23:36

steli написа:Polo6R,моите кола, хладилник, пералня, фризер, телевизор, телефоните и лаптопите на децата ми са взети с кредити и сега нещо да ми се повреди ще го взема на кредит.Не мога примерно да събирам всеки месец в продължение на година някаква сума за хладилник или друг уред а през това време да го нямам.

Стели, моите кола, хладилник, пералня, фризер, телевизор, телефоните и лаптопите на децата ми са взети с пара кеш и сега нещо да ми се повреди ще го взема с парА кеш.
Не мога примерно да ПЛАЩАМ всеки месец в продължение на година някаква сума за хладилник или друг уред, а през това време той вече да се е счупил или амортизирал или морално остарял.
:mhihi

Потребителски аватар
de4o07
Автомобил: VW Golf 5 GTI
Двигател: BWA 2006

Мнениеот de4o07 » Пет 09 яну 2015 0:48

Само акъллии

heckatorn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот heckatorn » Пет 09 яну 2015 7:31

Поразводниха се нещата :smile .
Хора, никой не спори, че кеш покупките са винаги по-добрата опция. Въпроса е, че изключително рядко имаме такава. Проста сметка 'ше покаже, че ако реша да спестявам 6к. във времето са ми необходими около 2г., 'аре да кажеме че ще бъда спестовник - година и половина. През тоя период нуждите си остават, а същевременно водиш аскетнически живот - не 'щото те кефи, а 'щото трябва. Всичко 'тва да не вкараш некой лев отгоре. Много добре ми е ясна народопсихологията ни откъм парите, 'ма е крайно време да разбереме, че това е капитализма към драпаме :smile . И вариантите ни мечта от 90-те години - да спечелиме максимално много, като вложиме минимално малко за минимален период и по възможност да изклатиме некой - вече са силно редуцирани.
И за 'кво амортизираме говорим, като взимам кола на 11г. :smile. След посочения период - изплащаш кредита /евентуално може и преждевременно, ако изпаднат "инцидентни приходи"/, след което мога спокойно да я продам и да се оглеждам за нова. А мога и да я покарам още некоя годинка при вярна служба.
Варианта който аз избирам - отделям ежемесечно цифра, която няма да ми спъва толкова осезаемо стандарта в рамките на 4г., в резултата на което проблема ми е решен. Ест. давам "някой лев отгоре", като остава да ме топли мисълта, че съм сравнително малко преебан с оглед минималните лихвени проценти, които ми предлага кредитната институция - 'щото съм мокрия сън на банкера и в моя услуга прави компромис като слага страпон-а "asian size" :smile .
Оценявам добрите намерения. Поздрави.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 09 яну 2015 8:09

Айде бе колега, не я ли купи тая Тойота да се похвалиш, да ти слагаме по-една честитка и да приключва тая одисея :biggrin

п.п. разпростирайте се според чергата си, и няма да имате никакви проблеми, пари се изкарват, харчат се, теглят се, връщат се, от човек се иска само да си знае мярката и възможностите :smile

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 09 яну 2015 11:16

hooligan_sk написа:
ALESYZ написа:Колега heckatorn. Постъпи както искаш, ако мислиш, че моят пост не е по темата. Но не казвай, че това е моят случай, защото това не е вярно. Ако беше моят случай, да махнеш с ръка и нямаше да си правя труда въобще да пиша. ЧСИ-тата направиха пари от нещастието и глупостта на хората. Аз имам две деца и нямах автомобил доста дълго време и зависех също от мама и тати и други хора. И също като теб това ми омръзна и реших да действам. "Задействах" се с две кредитни карти и мечтания Golf 3, паркира на паркинга. Сега още го изплащам. Прав си, кучето си лае, керванът си върви.

Чакай чакай... ти не караше ли някакво доста луксозно Е39 525 или 530Д от последните години?

По въпроса за кредитите, икономическа полза за тях може да има и за потребителя. При налични пари, ако доходността от тях е по-висока от оскъпяването на съответния кредит/лизинг, разумно е да се купува с кредит.

Карам го и в момента. Преди имах Golf 3, който струваше 6000 лв. Това през април 2007 г. Купих го с две кредитни карти, още не мога да ги напълня и да ги закрия. BMW-то е в мен от 12.2008. Няма смисъл да си разказвам личните дела, просо исках да кажа на колегата, че има достатъчно красноречива статистика, която може да послужи като основателен аргумент да не си слага главата в тази торба, но кой какви решения взема, си е негова лична работа. Сега ако имаш лев, можеш да си вземеш доста хубава кола, върната от някой лизинг или продавана от ЧСИ, даже НАП.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 10 яну 2015 18:04

Чета,че коментирате кредити,банки и т.н.
Има смисъл да теглиш заем за автомобил ако ще работиш с него и ще ти носи доходи,превишаващи вноската за заема.
Ако ще я караш само градско,да обикаляш кафетата.... :no :no :no
Между другото случайно разбрах за една банка,която според мен в момента има не лоши условия за потребителски кредит.
5000лв за 5 години,връщаш 5800.
5000лв за 8 години,връщаш 6050.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”