Поразводниха се нещата

.
Хора, никой не спори, че кеш покупките са винаги по-добрата опция. Въпроса е, че изключително рядко имаме такава. Проста сметка 'ше покаже, че ако реша да спестявам 6к. във времето са ми необходими около 2г., 'аре да кажеме че ще бъда спестовник - година и половина. През тоя период нуждите си остават, а същевременно водиш аскетнически живот - не 'щото те кефи, а 'щото трябва. Всичко 'тва да не вкараш некой лев отгоре. Много добре ми е ясна народопсихологията ни откъм парите, 'ма е крайно време да разбереме, че това е капитализма към драпаме

. И вариантите ни мечта от 90-те години - да спечелиме максимално много, като вложиме минимално малко за минимален период и по възможност да изклатиме некой - вече са силно редуцирани.
И за 'кво амортизираме говорим, като взимам кола на 11г.

. След посочения период - изплащаш кредита /евентуално може и преждевременно, ако изпаднат "инцидентни приходи"/, след което мога спокойно да я продам и да се оглеждам за нова. А мога и да я покарам още некоя годинка при вярна служба.
Варианта който аз избирам - отделям ежемесечно цифра, която няма да ми спъва толкова осезаемо стандарта в рамките на 4г., в резултата на което проблема ми е решен. Ест. давам "някой лев отгоре", като остава да ме топли мисълта, че съм сравнително малко преебан с оглед минималните лихвени проценти, които ми предлага кредитната институция - 'щото съм мокрия сън на банкера и в моя услуга прави компромис като слага страпон-а "asian size"

.
Оценявам добрите намерения. Поздрави.