Седан до 10 000 лв

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Re: Седан до 10 000 лв

Мнениеот Mario951 » Вто 14 юли 2015 20:32

Нещо ме сърби езика и ще взема да го почеша и аз още малко. Беше достаъчно просто да кажеш, че ти е грозно комбито и не искаш, а не да развиваш някакви теории за различни габарити и по-ниска маневреност, защото преди бях сред малцинството хора с Passat B3 седан, и не веджъж съм спирал до комбита и като габарити са 1 към 1 до да не кажа до сантиметъра :a045 Като честно казано аз плюс на седана пред комбито реално не виждам по никакъв начин освен чисто естетически. Просто с колегите искаме да ти кажем, че страшно много се залъгваш, че седана е по-някакъв начин по-маневрен от седана, или пък се побира по-лесно в тесните варненски улички, пък знам как е там на неплатените улички около центъра в работен ден, обикаляш и са молиш с каквато и да си кола... :mhihi

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 14 юли 2015 20:33

Сега значи и драгаджийка ли се вписва в един от критериите ти? И какво ако си паркирам седана за 4-5 бона няма да го пазя така както ако паркирам комби ли? Чак аз се оплетох вече.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 14 юли 2015 20:38

Твоята кола е Лада Нива :mhihi Тичай към пазара

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Вто 14 юли 2015 20:43

Mario951 написа:Нещо ме сърби езика и ще взема да го почеша и аз още малко. Беше достаъчно просто да кажеш, че ти е грозно комбито и не искаш, а не да развиваш някакви теории за различни габарити и по-ниска маневреност, защото преди бях сред малцинството хора с Passat B3 седан, и не веджъж съм спирал до комбита и като габарити са 1 към 1 до да не кажа до сантиметъра :a045 Като честно казано аз плюс на седана пред комбито реално не виждам по никакъв начин освен чисто естетически. Просто с колегите искаме да ти кажем, че страшно много се залъгваш, че седана е по-някакъв начин по-маневрен от седана, или пък се побира по-лесно в тесните варненски улички, пък знам как е там на неплатените улички около центъра в работен ден, обикаляш и са молиш с каквато и да си кола... :mhihi

Така е, но не съм карал комби, както казах не ми харесва визуално и не искам комби.

Mishonti написа:Сега значи и драгаджийка ли се вписва в един от критериите ти? И какво ако си паркирам седана за 4-5 бона няма да го пазя така както ако паркирам комби ли? Чак аз се оплетох вече.
Така е, но не съм карал комби, както казах не ми харесва визуално и не искам комби.

Колега, чети де - написал съм че има разлика в ускорението, доускорението, а от там и върху динамиката на колата ако е комби в сравнение със седан. Аз по драг състезания няма да ходя.
Pirogov, твоето мнение е важно за нас, ама точно това - не.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Вто 14 юли 2015 20:48

Колега Паркет, фактори като къде ще я паркираш и дали ще има място изчезват когато наистина те грабне някое возило. Сам си дал по-горе пример че не можеш за тези пари да вземеш S500, е представи си че изпадне все пак такава на 50К км на немския дядо бастуна още в багажника, нея къде ще я паркираш? :beer :love.vwclub

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 14 юли 2015 20:48

Защо си мислиш, че с един 150-200 коня мотор ще усетиш разлика дали караш комби или седан? Или с моя мотор - в комби или в седан той все ще си е спрял.

Последна промяна от Mishonti на Вто 14 юли 2015 20:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 юли 2015 20:50

Кажи си че не ти харесва комбито и спри щото верно почна да пишеш много глупости.
Вземи си една бензинова шкода суперб 2002-2008 покрива ти всички критерии.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 14 юли 2015 20:50

qm_parket написа:Виждам, че сте "професионални шофьори" от голеееееееми градове като Враца и Стара Загора. Искате ли да дойдете до Варна в тесните улички около центъра

4 години във Варна карам Passat комби(първо B5, после B5.5) и не съм имал никакви проблеми да паркирам. Това че във Варна очевидно на много хора книжките се дават срещу прасета(съжалявам че ще засегна колегите от Варна, сигурен съм че има доста добри шофьори) не прави комбитата виновни. Не прави такива изказвания, че правилника в тоя град май никой не го спазва, има цяла група във фейсбук която може да засвидетелства с снимков материал за културата на шофьорите във Варна(а белезите по колата ми от кадърни комшии също могат да го покажат). Имам 3 ПТП-та за 8 години като шофьор и 3-те са във Варна.
И преди го казах, излез от форума и ходи на огледи. Кола по каталог се взема нова.

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Вто 14 юли 2015 21:16

Чакам да натрупам мнения докато ми дойде време за отпуска и ще ходя по огледи на запад. Само дето темата здраво се разводни и единствено трупам хейт от знайни и незнайни звезди.

VWGT написа:Кажи си че не ти харесва комбито и спри щото верно почна да пишеш много глупости.
Вземи си една бензинова шкода суперб 2002-2008 покрива ти всички критерии.

Аз все пак очаквам да ми напишете кое е глупост или само ще си приказвате, че говоря глупости без аргументи. Аз изкарах аргументи и смея да твърдя, че не съм си ги изсмукал от пръстите. Размера на колите, теглата им, ускорението от 0 до 100 и габаритите им може да ги вземете от интернет. Има и достатъчно теми седан срещу комби, така че просто прочетете и се аргументирайте. Търпя критика, когато е градивна. Останалото са празни приказки и трупане на мнения.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 14 юли 2015 21:35

Комби се паркира по-лесно от седан. Много си смешен с приказките "Аз съм от големия град" също.

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Вто 14 юли 2015 21:46

Не съм казал, че съм от големия град. И не съм. Но съм живял 7 години в Русе и се от около 3 съм във Варна. И шофирам в тези градове. И разликата в паркирането между двата града е огромна - в Русе никога не съм имал проблем с паркирането, където и да е в града - просто всичко е доста по-наблизо и дори да паркираш не точно там, където отиваш, имаш 2 минути ходене пеша. Във Варна обаче е ад, особено лятото и особено през работно време. Тогава даже трудно съм си намирал къде да паркирам, когато ходя в Кауфланд. Друг е въпроса, че трябва да се пазиш при паркиране от ченгета, паяци и най-вече нещастници. До сега (да чукам на дърво) ПТП не съм имал, имал съм обаче следи по колата от разни индианци. Така, че не визирам големия град, 'щото видиш ли съм от голямото добро утро, а го визирам понеже във Варна, а и в София и Бургас, колкото по-голяма кола имав, толкова по-трудно си НАМИРАШ място.

Последна промяна от gr_kanev на Сря 15 юли 2015 15:29, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 14 юли 2015 22:25

qm_parket написа:... Та ... искам да си закупя автомобил до 10 000 лв. Искам да е седан, защото ще се ползва предимно за извънградско каране и съответно трябва да е комфортен за дълъг път. ...

Аз пък като прочетох първоначалните постове, разбрах че не търсиш градска кола, а кола предимно за дълъг път . Сега обаче се търси и да се паркира лесно в град като Варна . Обърках се.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 14 юли 2015 22:28

http://www.cars.bg/c1228599 Даже има подгряване на седалките. :deal Недосатъка е десния волан. :Mr Green Fun

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 14 юли 2015 22:34

Вземи си БМВ Изета,е дърто е,но може да го качваш У хола.
За 10 бона има читави,нов внос,на малко километри.
Знаеме ви У Варна-та,на циментирано куче лЕб не моа дадете.
Оп,ти бил влах,шЪ прощаваш.

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Сря 15 юли 2015 2:36

samo_pechka написа:
qm_parket написа:... Та ... искам да си закупя автомобил до 10 000 лв. Искам да е седан, защото ще се ползва предимно за извънградско каране и съответно трябва да е комфортен за дълъг път. ...

Аз пък като прочетох първоначалните постове, разбрах че не търсиш градска кола, а кола предимно за дълъг път . Сега обаче се търси и да се паркира лесно в град като Варна . Обърках се.

Така е, кола за дълъг път. Пък ако трябва ще разчиствам другите с фадрома, че да паркирам. ;)

Zdravko Zankov написа:Вземи си БМВ Изета,е дърто е,но може да го качваш У хола.
За 10 бона има читави,нов внос,на малко километри.
Знаеме ви У Варна-та,на циментирано куче лЕб не моа дадете.
Оп,ти бил влах,шЪ прощаваш.

ММмммМММмМмМ не, не позна, и влах не съм. Аз съм от Панагюрище. А дали съм кадърен шофьор или не, ще оставя 10 годишния ми активен опит, нито едно ПТП (да чукам на дърво) и златния ми талон сами да говорят. ;) И не, мерси, кола със задно нещъ!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”