Съвет при покупка на Golf 4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Ivo_98
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет при покупка на Golf 4

Мнениеот Ivo_98 » Нед 10 яну 2021 15:05

Ivo_98 написа:Голф 4 2.0 за 3400лв.
Какво ще кажете ? И тази ли е развалина ?

https://www.cars.bg/view.php?id=5fede87 ... 24554bab42

Тъкмо се върнахме с баща ми от Шумен.Колата на външен вид е перфектна особено отвътре.Пръскана е леко на 2 места, но трябва с лупа да гледаш, че да го забележиш.Човекът излезе доста свестен и разреши да я покараме макар и нелегално извънградско.Съединителя отделя много добре, а скоростите са перфектни...влизат както на учебния Голф 5ца на който се учих.Обаче след няколко включвания/изключвания светна лампичката “check engine” като човека успя да я свърже с телефона си и изписваше нещо за въздух в двигателя и проблем със свещите.Не знам до колко е сериозно това и тепърва ще разбера.Колата е със сервизна книжка като най-вероятно е купена от първи собственик.Климатроникът работи както и ел.стъклата и огледалата.С оригиналното радио си е, но иска някакъв код който ще трябва да издиря от някъде иначе не се включва изобщо.Накратко плюсовете са много и реших да рискувам и да я вземем.Стиснахме си ръцете на 3100 заедно с преоза до Варна.Дано да имам късмет и да нямам сериозни проблеми занапред.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 10 яну 2021 15:25

Честито! Аз все още пазя първата кола, която си купих преди близо 20 години - Golf 2 1.8 mono и до ден днешен смятам, че Голф е много практичен избор, особено за млади шофьори. Карах и Audi А3 над 15 години и това се оказа една също толкова лесна за поддръжка и работа кола.

След като приключи с търсенето - пусни тема в този раздел: https://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=83

Потребителски аватар
geleznia1
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.6 SR 98

Мнениеот geleznia1 » Нед 10 яну 2021 15:29

Честито.Като я вземеш пусни някоя снимка тук.

Потребителски аватар
BeNjI14
Автомобил: Vw Polo mk4 Facelift
Двигател: AWY BMD 2006

Мнениеот BeNjI14 » Нед 10 яну 2021 15:30

Честито добре дошъл във семеиството на ВАГ.

Ivo_98
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo_98 » Нед 10 яну 2021 17:31

Благодаря !
:love.vwclub

imter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imter » Нед 10 яну 2021 17:57

Честито и много безаварийни километри!

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Нед 10 яну 2021 18:11

Честито. По ужасните и смалени снимки от обявата, голфа ми хареса. Проблема не изглежда да е сериозен, стига колата да не е забила в авариен режим като и е светнал чека.
Аз бях питал тук за 1.6 бензин, но следващото поколение, и коментарите, че е като стария 1.6, ме поотказаха :smile

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Нед 10 яну 2021 18:23

Честито колега, много безаварийни километри да имаш. При проблема с радиото, ако случайно са ти дали комплекта с оригинални документи /което силно ме съмнява/, там в началото има написан кода за радиото. Направете една ревизия на двг. VAG колите общо взето могат да изкарват check engine за щяло и нещяло, дано е нещо дребно :) Може да е бил missfire. Отново честито и добре дошъл !

Потребителски аватар
jack99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jack99 » Нед 10 яну 2021 18:45

Само дето, голф 2, няма нищо общо с тия, от 4 нагоре... :mhihi И това не е само в повечето екстри и финфлюшки /което е логично, предвид развитието на технологиите/, а просто последните са в зоната на здрача, наречена - "планирано остаряване"...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 10 яну 2021 19:01

jack99 написа:Само дето, голф 2, няма нищо общо с тия, от 4 нагоре... :mhihi И това не е само в повечето екстри и финфлюшки /което е логично, предвид развитието на технологиите/, а просто последните са в зоната на здрача, наречена - "планирано остаряване"...

Истината думаш, колега. Но хубавите двойки вече са над цените на масовите четворки (не визирам разни R-изпълнения и разни по-интересни моторизации). :wink

Ivo_98
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo_98 » Нед 10 яну 2021 19:04

thanis написа:Честито колега, много безаварийни километри да имаш. При проблема с радиото, ако случайно са ти дали комплекта с оригинални документи /което силно ме съмнява/, там в началото има написан кода за радиото. Направете една ревизия на двг. VAG колите общо взето могат да изкарват check engine за щяло и нещяло, дано е нещо дребно :) Може да е бил missfire. Отново честито и добре дошъл !

Благодаря !
В жабката има цяла книга с ръководство и сервизна история , така че може и да изскочи кода отнякъде.
Иначе колата ще ми я докарат във вторник и ще си я регистрирам сам в КАТ.След това ще се ходи на сервиз да кажат кое как е. Ако има някой от Варна да препоръча сервиз ще съм благодарен.Мислех си за сервиза на Фолксваген, но не съм запознат.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 10 яну 2021 19:06

По принцип сервизът е преди покупката, колега.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Нед 10 яну 2021 19:18

Ivo_98 написа:
thanis написа:Честито колега, много безаварийни километри да имаш. При проблема с радиото, ако случайно са ти дали комплекта с оригинални документи /което силно ме съмнява/, там в началото има написан кода за радиото. Направете една ревизия на двг. VAG колите общо взето могат да изкарват check engine за щяло и нещяло, дано е нещо дребно :) Може да е бил missfire. Отново честито и добре дошъл !

Благодаря !
В жабката има цяла книга с ръководство и сервизна история , така че може и да изскочи кода отнякъде.
Иначе колата ще ми я докарат във вторник и ще си я регистрирам сам в КАТ.След това ще се ходи на сервиз да кажат кое как е. Ако има някой от Варна да препоръча сервиз ще съм благодарен.Мислех си за сервиза на Фолксваген, но не съм запознат.

Колега - общо взето нямаш работа в сервиза на VW във Варна. Колегите от там, могат да те насочат при кого да се ходи. Кода за радиото принципно има опция и чрез серийния номер на радиото да се декодира, но това е малко шано и не е сигурно. Пиши какво е състоянието след сервиза и отново добре дошъл :)

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Нед 10 яну 2021 19:42

Пиши в Гугъл "Гюнтер сервиз Варна", ще ти излезе повечко инфо от форуми за Шкода, но правят всичко от VAG.
Може и тук - viewtopic.php?t=125832 (но май е повече по дизели той).
Въобще, имаш майстори около теб.

imter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imter » Съб 16 яну 2021 9:52

Колега пусни снимки ,какво стана с голфчето излезе ли читаво? Пиши и други подробности и най-вече влезе ли в бюджета ?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”