Бърз преглед на немското мобиле показва, че няма разлика дали е ръчка или DSG за пасат комби от 2015 до 2018 само по показател ръчка срещу DSG. Което от своя страна означава, че ръчката е по-оферта за последваща продажба. Защото е по-евтина от DSG, ама държи същите цени грубо казано.
Друг въпрос е дали има смисъл човек да взема това решение при закупуването на автомобил. DSG-то е приятно за каране ама не е за всеки. Ръчката си има предимства също.
Сега друг е въпроса за аргумента, аз си вземам автоматик заради задръстванията (да не ми се схваща левия крак), а реално това да не е никак идеална среда за DSG.
Нов автомобил до 55 хил. лева
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Re: Нов автомобил до 55 хил. лева
МDSG-то си има и ръчка. Има и пера. Последните ги ползвам понякога. Така че носталгията по ръчките е неоправдана при VAG.
MSDG изобщо не може да се слага при нормалните ръчки, поради простата причина, че нямаш пълен контрол. Мехатроника си решава дали да изпълни командите, които му подаваш.
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Разбира се, че няма да дава пълен контрол. И двамата знаем какви идиоти сядат зад волана. Половината от тях се борят с автомобилите си. Досега мехатроникът ми не ми е отказвал команда.
Здравейте на всички. Понеже е коректно една тема да има начало, но и край, искам да кажа, че благодарение и на мненията тук, в крайна сметка купувам Golf Style Hatch, 1.5 бензин с DCC, IQ lights, Winter package, AreaView и затъмнени задни. Мерси отново за мненията и дискусията.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Честито, от колите между които се чудеше, лично за мен Голф-а е най-добрият избор, автомат е предполагам?
bezolov написа:в крайна сметка купувам Golf Style Hatch, 1.5 бензин с DCC, IQ lights, Winter package, AreaView и затъмнени задни
Честито и дано само филтри и бензин наливаш. Можеш да си създадеш тема в Моят Volkswagen ако искаш след това, да го видим красавеца.
Винаги най-важното е на ТЕБ да ти харесва колата.
- fur1ous
- Автомобил:
fur1ous написа:Честито, от колите между които се чудеше, лично за мен Голф-а е най-добрият избор, автомат е предполагам?
Автора се изгуби нещо, ама мен се пак ми е интересно и още един въпрос имам 1.5 TSI с независимо задно окачване ли е?
Голфа има и торсион. Ако е малкия 1.5ТСИ може да е без независимо отзад. Малкия дизел е греда. Oктавия също се предлага с независимо задно. Въпрос на конфигурация е за двата модела.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Това е така. И Октавия и Голф 8 с 1.5 ТСИ са на греда отзад, лично съм гледал и двете. Голф с 150 к.с. дизел репликира Пасатово независимо окачване с по-малки спирачки обаче.
- fur1ous
- Автомобил:
Да, общо взето много минуси за 1.5 TSI срещу 2.0 TSI. Пък разликата в цената е малка.
1.5 TSI :
- по малки спирачки отпред и отзад
- окачване на мост отзад
- DQ200
- Алуминиев блок
2.0 TSI за малко пари отгоре получаваш много:
- +40 к.с.
- по добри спирачки
- независимо окачване отзад
- DQ381
- Чугунен блок
И Това доколото виждам е при всички VAG, защото и при Seat Leon 1.5 TSI са същите неща, на мост е отзад и тн.
Естествено тия неща не ги пише в брошурата, колко удобно.
1.5 TSI :
- по малки спирачки отпред и отзад
- окачване на мост отзад

- DQ200

- Алуминиев блок

2.0 TSI за малко пари отгоре получаваш много:
- +40 к.с.
- по добри спирачки
- независимо окачване отзад
- DQ381
- Чугунен блок
И Това доколото виждам е при всички VAG, защото и при Seat Leon 1.5 TSI са същите неща, на мост е отзад и тн.
Естествено тия неща не ги пише в брошурата, колко удобно.

При голф 1.4/1.5 тси с 150к.с. на 7 и 7,5 , голфа си беше на носачи отзад . Тези дни ще погледна как е при голф 8 , защото не ми се вярва отзад да е греда.
А това , че 2.0тси е по-добър е ясно , но разликата не е толкова малка финансово , а и разлика в разхода също може да е фактор.
А това , че 2.0тси е по-добър е ясно , но разликата не е толкова малка финансово , а и разлика в разхода също може да е фактор.
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
1.5 TSI /150 кс при Голф 8 (както и при 7) НЕ Е на греда отзад. Мога да го снимам :)
Разбира се, че 2.0 TSI е по-добре, но конкретно в голф не се предлага (освен GTI и R), така, че трябва да се отиде в Сеат.
Разбира се, че 2.0 TSI е по-добре, но конкретно в голф не се предлага (освен GTI и R), така, че трябва да се отиде в Сеат.
- fur1ous
- Автомобил:
hvp800 написа:При голф 1.4/1.5 тси с 150к.с. на 7 и 7,5 , голфа си беше на носачи отзад . Тези дни ще погледна как е при голф 8 , защото не ми се вярва отзад да е греда.
Разликата при леоните, ако гледаме редовни цени между 1.5 TSI и 2.0 TSI беше под 6000 лв.
За тия 6000 лв получаваш много ако питаш мен.
казвам беше защото вече няма възможност да се купят тези коли, реално вече дойде фейслифта където е пълно с хибриди и меки хибриди, единствения бензин е VZ 300 коня за скромната цена от малко под 90 000 лв в брошурата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”