Golf 4, 1.4, 75 к.с. впечатления и поддръжка?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 4, 1.4, 75 к.с. впечатления???

Мнениеот Barboukov » Вто 01 мар 2011 16:22

SANDO 1 написа:Най доброто предложение за човек с ограничени доходи,който не иска да плаща големи данъци и не е много притенциозен откъм вървеж е Голлф 4 1.6 101 к.с. с газов инжекцион.
Това ми се струва най-добрата оферта на фона на високите цени на горивата и безработицата в България :да:

Това е решението, ако искаш да си в малкия данък. Иначе 1.8 125 коня.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 01 мар 2011 17:24

Да имах в предвид възможно най-евтиния вариант.Гледам колегата се е спрял на 1.4 и за това май 1.6 е по добрия вариант от към вървеж и здравина от 1.4 :да:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 01 мар 2011 17:36

H2O написа:
driver написа:Бягай далече!

Защо да бяга?Аз бих казал за твоята да бягаш далеч!1,4 ще има по малко неприятности от твоята!Нито знаеш къде и как ще кара и айде да бягаме.

Първо покарай и ремонтирай толкова коли колкото мен и тогавай ми говори. :wink:

Сигурен съм че знам доста повече, още повече че познавам Динко и знам къде и как ще се кара колата. :012:

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 01 мар 2011 17:40

1.4 на голф 3 е едно, а на Голф 4 е друго - супер куц, гори масло на поразия и не върви ама въобще заради тежкото купе на 4-ката.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 01 мар 2011 17:43

driver написа:1.4 на голф 3 е едно, а на Голф 4 е друго - супер куц, гори масло на поразия и не върви ама въобще заради тежкото купе на 4-ката.

Предлагам темата да се заключи защото това мнение е заключително за нея, + това е обсъждан въпроса м/у 567 и 100000 пъти...

Ако немаш кинти за нормално оборудване слез на 3ка примерно

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 01 мар 2011 17:54

Съветвам колегата, да търси мнение за този двигател, от колега които има такъв! А не от такива дето са карали! Шот всеки плюва предишната си кола, следкато я е продал!
Лично аз имам Г3 1,4! Немога да се хваля немога и да се оплаквам!
Закупих я защото нямах друг вариант или по-точно казано, нямах повече пари !
Та колко харчи, честно ще си кажа, не съм я засичал, но винаги слагам 5 лева бензин и си върша работа из града! И това за мен е достатъчно, нямам газова продари простата причина че ми обявиха яката тарифа и ме отказаха! Сега това дали ще намериш читава кола, е много относително, и не се знае, дали по-мощната ще е читава! А от тия моабети че по-мощните са по-здрави това са митове и легенди!
Щом даден автомобил е произведен, значи има защо! Но немога да отрека че мощната кола върви повече, а за това че харчи колкото 1,4 ще ти дам съвет, иди с някои колега сложи му 20 лева и да видиш че колата от този момент почва да харчи повече! :lol:
Та когато се взима кола, се вижда колко ти е обслужването на самата кола, еко таксата, застраховката и всичко останало, което се брои разход! Всяка кола си има минуси и плюсове! Едно обслужване на мощна кола, е 2-пъти по скъпо от една слаба кола, и за това аз избрах слабата! Не всички можем да караме силни и мощни коли!
Та колега, зарежи тия митове че 1,4 не върви, що не си състезател вземи си някои запазена и си караи, после ще разбереш че всичко е било моабети! Всички пишем "вземи си мощна кола, самоче всички дето казваме това караме малолитражки" Нищо лично към никои :да:

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 01 мар 2011 21:23

IceHeart написа:Съветвам колегата, да търси мнение за този двигател, от колега които има такъв! А не от такива дето са карали! Шот всеки плюва предишната си кола, следкато я е продал!
Лично аз имам Г3 1,4! Немога да се хваля немога и да се оплаквам!
Закупих я защото нямах друг вариант или по-точно казано, нямах повече пари !
Та колко харчи, честно ще си кажа, не съм я засичал, но винаги слагам 5 лева бензин и си върша работа из града! И това за мен е достатъчно, нямам газова продари простата причина че ми обявиха яката тарифа и ме отказаха! Сега това дали ще намериш читава кола, е много относително, и не се знае, дали по-мощната ще е читава! А от тия моабети че по-мощните са по-здрави това са митове и легенди!
Щом даден автомобил е произведен, значи има защо! Но немога да отрека че мощната кола върви повече, а за това че харчи колкото 1,4 ще ти дам съвет, иди с някои колега сложи му 20 лева и да видиш че колата от този момент почва да харчи повече! :lol:
Та когато се взима кола, се вижда колко ти е обслужването на самата кола, еко таксата, застраховката и всичко останало, което се брои разход! Всяка кола си има минуси и плюсове! Едно обслужване на мощна кола, е 2-пъти по скъпо от една слаба кола, и за това аз избрах слабата! Не всички можем да караме силни и мощни коли!
Та колега, зарежи тия митове че 1,4 не върви, що не си състезател вземи си някои запазена и си караи, после ще разбереш че всичко е било моабети! Всички пишем "вземи си мощна кола, самоче всички дето казваме това караме малолитражки" Нищо лично към никои :да:

Прочети ми по-горното мнение и пак давай съвети.

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Вто 01 мар 2011 21:27

driver написа:1.4 на голф 3 е едно, а на Голф 4 е друго - супер куц, гори масло на поразия и не върви ама въобще заради тежкото купе на 4-ката.

Защо ли мойта не гори масло,данеби нещо да не е в ред. :screwy

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 01 мар 2011 21:31

ceko84 написа:

Късметлия си. :lol: Чукай на дърво! :mrgreen:

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Вто 01 мар 2011 21:35

driver написа:
ceko84 написа:

Късметлия си. :lol: Чукай на дърво! :mrgreen:

Ще чукам,дано я опази. mhihi :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 01 мар 2011 21:39

Колега, да съм цитиръл някъде твое мнение, та споделяш моето! Просто казвам това което съм изпитъл на мои гръб! Не хваля 1,4 нито го плювам! От там където ям не плюя! Всеки си има мнение! Кои на каква кола е попаднал, има хора дето нямат късмет , като мен има други дето попадат на нови коли и това не значи да слагаме всички в общ знаменател!
Всяка кола си има добра и лоша страна! Никои неможе да каже коя е по-хубава и коя не!

Потребителски аватар
bakalovag
Автомобил: Skoda Oktavia
Двигател: 1.9 TDI AHL

Мнениеот bakalovag » Вто 01 мар 2011 22:30

Колеги от доста време наблюдавам едно мерене на достойнства, а не споделяне на опит.Колегата иска да разбере от нашите мнения за как е 1.4 мотор.
Аз лично от 2 години карам 1.9TDI 110hp, доволен съм, имаше малко грижи с мотора но те са разбираеми т.е консумативи. Преди това карах Толедо 1.6 75hp и на 60 000к.м започна да гори масълце. Много киломери навъртях на газ но ако сега трябваше да избирам ще е отново дизел. Както колеги споделиха малкия мотор не е гарант за малък разход. Ако искаш малък разход и добра динамика 1.9TDI 90hp ALH, или 110hp AHF, AFN-но с по висок данък, но все пак го плащаш веднъж в годината.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 02 мар 2011 13:15

Кола на ВАГ се взима от 1.8 нагоре, освен полото. Разходът на всичките е горе-долу идентичен при нормално каране. Примерно един приятел има 4-ка 1.6 101 коня и разходът му е АБСОЛЮТНО същия като на моето ГТИ 3 115.(Да подчертая, еч и двете коли са в добро техническо състояние и производствен аразлика от 2 години - т.е. мноооооого карани в чужбина). При тези коли всичко е стил на каране. По-големите мотори са конструктивно по-здрави, и при яката експлоатация в чужбина просто малкият се уморява много бързо. Ест, по-добре запазена 1.4 отколкото изхабено ГТИ, но те всичкит еса изхабени много, така че ако нямаш вариант да намериш наистина читаво 1.4 (което е безсорно предимство), те съветвам да се насочиш към по-голям мотор.
Ако аз си избирах Г4 бих избрал 1.8 не турбинирания или 2.0 115 - харесва ми факта, че не са турбинирани, и се очаква да са по-надеждни.
!!! Давам мение с мисълта, че назапад колите се изхабяват докрай, и тогава идват тук, ако се намери истински запазена кола, то моторът няма значение какъв е, но при изтормозените италианки, основни на бг пазара, хубаво е човек да се насочи към големия мотор.

DiddoVWFAN
Автомобил: Corrado
Двигател: KR-1991

Мнениеот DiddoVWFAN » Сря 02 мар 2011 19:43

Днес мой познат ми се оплака точно от този двигател, изхвърлила му е 2л. масло заради затегната магистрала, както каза колегата Prodriver. Колата я взе преди няма и половин година и от тогава все нещо е недоволен. Вече ти си знаеш.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 02 мар 2011 20:51

dinko_bonev написа:Здравейте!
Моля за мнения от преки наблюдения и впечатления от този мотор.
Интересува ме разход градско и извънградско. Динамика (не съм състезател - извън града 110 - 130...). Първоначално обслужване (приблизително лева). Газифициране - става ли с обикновена газова?!
Ами мисля това е...
Благодаря предварително!!!

Вече над година джъткам градско онли с Г4 1.4,нямал съм проблеми,гори 9 някъде,извън града лятото бях засекъл до морето но не помня точно,в някоя тема бях писал точно колко отива на 100,лично мен за града ме устройва и не смятам да я сменям,лично моята е доста запазена,масло не гори,но всичко е въпрос на избор,а и щом се предлагат 1.4,1.6,1.8 и тн значи има пазар,между другото гледам мобила е залят с 1.4,има доста повече от преди година.Успех с избора
ПП забравих,че и аз мислех за ГИ,даже и тема бях пуснал,но нямам сметка,лично мой си изчисления според км на година...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”