Покупка на нова кола?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
RO$$KO
Автомобил: VW MK6 GTI
Двигател: TSI EA888 2009

Re: Покупка на нова кола?

Мнениеот RO$$KO » Пет 23 сеп 2011 21:02

колега ха колко е сина ти? за какво ползва колата?и според мен сирокото за млад човек макар и непрактично е уникална кола

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Нед 25 сеп 2011 19:14

Абе за мен и трите автомобила са еднакво добри,като има и изключения за мен,ама това е друга тема.
Аз също като повечето колеги бих си избрал аудито,ама не там е въпроса...
Широкото също е добро, като кола и като двигател си е перфектна,но е малко нисичка,което си има оправдание...
За това после погледнахме и джипките,насочихме се към нещо по-малко и то е х1,та така...

drmilendd написа:Един отишъл на лекар и казал:
- докторе, оная ми работа е 35 см!
- и? Какви са ви оплакванията?
- не се оплаквам, хваля се!
На мен на това ми прилича тая тема. Три напълно различни автомобила. Към автора - какво да си купя - ми нали всеки ще си сподели собствената мечта до момента, но това дали ще е от полза - не знам, едва ли някой е правил обссоен тест драйв и на трите. Най добри разровете автобилдите, там поне има повече инфо.

Тази тема колега,не я направих за да си покажа оная работа с извинение,ами да ви попитам за реалните плюсове и минуси.

А доколкото до сина той е на 17(след 5-6 месеца става на 18) та за това не бързам да си търгам нещо у задните части, а да проуча.
Btw,колата мисля да я взимам от германия.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 25 сеп 2011 19:53

Според мен като за първа кола му вземи нещо по-старо докато се изгради като шофьор.Не се кефя много да виждам начинаещи шофьори, на които мама и тати им купили S-класа или БМВ M-пауър 2011 година... и ходят и гледат все едно държат Господ за шлифера.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 25 сеп 2011 20:12

По- добре му вземи един голф 5 1.4 от българия за тия пари. До германия само разходите са най малко 1000 евро. Хубавото е че мотора е малък пък е 80к.с и не гори много , малък данък. И на всичко отгоре е чисто нов.

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Пон 26 сеп 2011 8:43

Аз също съм на мнение, че няма нужда от скъпа кола в началото.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 26 сеп 2011 8:54

Velko написа:Според мен като за първа кола му вземи нещо по-старо докато се изгради като шофьор.Не се кефя много да виждам начинаещи шофьори, на които мама и тати им купили S-класа или БМВ M-пауър 2011 година... и ходят и гледат все едно държат Господ за шлифера.
и аз подкрепям колега

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пон 26 сеп 2011 12:04

Купи му едно старо широко да свикне с карането, а догодина може да му купиш новото и така хем кефа ще е по-голям, хем е по-разумен вариант.

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Пон 26 сеп 2011 12:11

колега купи му по стара кола да свикне да кара а пак вече след година две му вземи нещо по хубаво,тогава ще се е поочупил да кара а с реакциите щее по добре,дано сам бил полезен, :beer

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 26 сеп 2011 12:58

И аз ще подкрепя колегите, варианта със втора употреба докато свикне.

Купувате нещо запазено за 5-6 хил. лв. , да не е много мощно, да е икономично и да има малък данък. Мисля едно голф-4 1.9 ТДИ 90 конски е екстра, дори е мощно за нов шофьор.

Пази си детето! Това на първо място, приятелски съвет! Нормално е да ти се разсърди и т.н. , НО един ден ще те разбере!

Поздрави! Каквото и да решиш , мисли мъдро. Помисли как ще спиш ако знаеш че синът ти има от 2 дни книжка, кара кола с 200+ конски под капака и е на купон с приятели... аз лично трудно ще заспя , колкото и да е кротко детето, тези около него може да не са!

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 26 сеп 2011 13:57

Аз ще спазя традицията и ще се изцепя полу напротив на колегите.
Новата кола (чисто нова, както се казва) си е нова. Самочувствие от една страна, сигурност(и като безопасност и като техническо състояние) от друга.

Колега, ти познаваш момчето си най-добре, ако имаш съмнения, че е "бърз и яростен" - малко моторче (не че не може да се плесне в камион със 100, не дай си Боже, на никого да не му се случва).
Ако смяташ, че е спокоен и т.н. може да се вземе нещо по-така (примерно дизелово Широко, хем евтинийка, хем гъзарийка(все пак е млад, нали трябва и мацки да сваля, не че му трябват такива,дето се заглеждат само по коли... абе разбра ме).

Та мисълта ми беше, че ако момчето си има акъл и 200 коня и 80 коня ще си ги кроти, ако си няма ...
Колата, която му хареса и така.

Лично аз наистина бих взел 5ца 1.4, 1.6, пък по-натам повече (ама и аз съм баба в карането, та затова по-добре бъдещият шофьор да си я избере).
Да е жив и здрав и много километри.
От мен + за А3-ката.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 26 сеп 2011 14:12

Колегата тръгнал да купува нова кола,вие майна на стара го пращате,понеже гълтала малко и данъкът и бил нисък :screwy

БМВ Х1 и да радва,вътре има 10 бега,АБС-и,ЕПС-и,тракшъни и там още други щуротии от НАСА :beer

Ако е разумно момчето колата е без значение,на глупака и еднолитровка да му дадеш пак ще изпере себе си и още 3-ма пешеходци :talk:

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 26 сеп 2011 18:31

Уникална дилема! :D Разбира се,помислил съм за тия коне.На мен също ми идват в повечко.
Младеж е.Естествено,че може да направи някоя друга глупост,но не е такъв "спортист"...
Иначе за карането-кара по-добре от мен(почти :D) и му имам доверие,ама май наистина за първа кола не е много добра идея бензин и много коне.
Ама идейката за голф 5 макар и бенз си ме устройва.Нещо като 1.6?
Ще се поразровя във нета,ама първо да го уточним със сина,ама мисля,че ще се навие! :)
Благодаря на колегите искрено! :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 26 сеп 2011 19:03

Благородно ти завиждам, че имаш финансовата възможност и желанието да купиш на новоизлюпен шофьор нова кола. Всъщност не зная на кое повече ти завиждам, май на желанието по-скоро. Както и да е, ти си познаваш най-добре детето. Но колкото и добре да кара това е човек на 18 години - сега му се живее, сега му се вдигат високи скорости, сега има адреналин в кръвта. Колегите много правилно те насочиха към МК5 с някой по-скромен мотор. Аз бих те посъветвал същото. Дори и 1.9 ТДИ 105к.с. да му вземеш - пак няма да сбъркаш, но ти си знаеш най-добре, ние тук само даваме мнения. Моето е, че колкото е по-мощна и бърза колата, толкоз повече те увлича по високите скорости, а за млад и неопитен (макар и добре каращ) човек това не е най-добрият подарък, по-скоро може да се получи обратен ефект. :beer

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 26 сеп 2011 19:20

Pacho B написа:Уникална дилема! :D Разбира се,помислил съм за тия коне.На мен също ми идват в повечко.
Младеж е.Естествено,че може да направи някоя друга глупост,но не е такъв "спортист"...
Иначе за карането-кара по-добре от мен(почти :D) и му имам доверие,ама май наистина за първа кола не е много добра идея бензин и много коне.
Ще се поразровя във нета,ама първо да го уточним със сина,ама мисля,че ще се навие! :)

Евала уцели от първия път, много надежден двигател, верига, и икономичен. Има си и 115кс ако му притрябват. Средно 7.5 и е в матрицата. Яхвай смело!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 27 сеп 2011 16:59

Pacho B написа:Уникална дилема! :D Разбира се,помислил съм за тия коне.На мен също ми идват в повечко.

Разумен избор, но все пак да внимава сина ти! :да: :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”