Покупка на нова кола?
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
Re: Покупка на нова кола?
колега ха колко е сина ти? за какво ползва колата?и според мен сирокото за млад човек макар и непрактично е уникална кола
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Абе за мен и трите автомобила са еднакво добри,като има и изключения за мен,ама това е друга тема.
Аз също като повечето колеги бих си избрал аудито,ама не там е въпроса...
Широкото също е добро, като кола и като двигател си е перфектна,но е малко нисичка,което си има оправдание...
За това после погледнахме и джипките,насочихме се към нещо по-малко и то е х1,та така...
Тази тема колега,не я направих за да си покажа оная работа с извинение,ами да ви попитам за реалните плюсове и минуси.
А доколкото до сина той е на 17(след 5-6 месеца става на 18) та за това не бързам да си търгам нещо у задните части, а да проуча.
Btw,колата мисля да я взимам от германия.
Аз също като повечето колеги бих си избрал аудито,ама не там е въпроса...
Широкото също е добро, като кола и като двигател си е перфектна,но е малко нисичка,което си има оправдание...
За това после погледнахме и джипките,насочихме се към нещо по-малко и то е х1,та така...
drmilendd написа:Един отишъл на лекар и казал:
- докторе, оная ми работа е 35 см!
- и? Какви са ви оплакванията?
- не се оплаквам, хваля се!
На мен на това ми прилича тая тема. Три напълно различни автомобила. Към автора - какво да си купя - ми нали всеки ще си сподели собствената мечта до момента, но това дали ще е от полза - не знам, едва ли някой е правил обссоен тест драйв и на трите. Най добри разровете автобилдите, там поне има повече инфо.
Тази тема колега,не я направих за да си покажа оная работа с извинение,ами да ви попитам за реалните плюсове и минуси.
А доколкото до сина той е на 17(след 5-6 месеца става на 18) та за това не бързам да си търгам нещо у задните части, а да проуча.
Btw,колата мисля да я взимам от германия.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен като за първа кола му вземи нещо по-старо докато се изгради като шофьор.Не се кефя много да виждам начинаещи шофьори, на които мама и тати им купили S-класа или БМВ M-пауър 2011 година... и ходят и гледат все едно държат Господ за шлифера.
По- добре му вземи един голф 5 1.4 от българия за тия пари. До германия само разходите са най малко 1000 евро. Хубавото е че мотора е малък пък е 80к.с и не гори много , малък данък. И на всичко отгоре е чисто нов.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
и аз подкрепям колегаVelko написа:Според мен като за първа кола му вземи нещо по-старо докато се изгради като шофьор.Не се кефя много да виждам начинаещи шофьори, на които мама и тати им купили S-класа или БМВ M-пауър 2011 година... и ходят и гледат все едно държат Господ за шлифера.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Купи му едно старо широко да свикне с карането, а догодина може да му купиш новото и така хем кефа ще е по-голям, хем е по-разумен вариант.
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
колега купи му по стара кола да свикне да кара а пак вече след година две му вземи нещо по хубаво,тогава ще се е поочупил да кара а с реакциите щее по добре,дано сам бил полезен, 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
И аз ще подкрепя колегите, варианта със втора употреба докато свикне.
Купувате нещо запазено за 5-6 хил. лв. , да не е много мощно, да е икономично и да има малък данък. Мисля едно голф-4 1.9 ТДИ 90 конски е екстра, дори е мощно за нов шофьор.
Пази си детето! Това на първо място, приятелски съвет! Нормално е да ти се разсърди и т.н. , НО един ден ще те разбере!
Поздрави! Каквото и да решиш , мисли мъдро. Помисли как ще спиш ако знаеш че синът ти има от 2 дни книжка, кара кола с 200+ конски под капака и е на купон с приятели... аз лично трудно ще заспя , колкото и да е кротко детето, тези около него може да не са!
Купувате нещо запазено за 5-6 хил. лв. , да не е много мощно, да е икономично и да има малък данък. Мисля едно голф-4 1.9 ТДИ 90 конски е екстра, дори е мощно за нов шофьор.
Пази си детето! Това на първо място, приятелски съвет! Нормално е да ти се разсърди и т.н. , НО един ден ще те разбере!
Поздрави! Каквото и да решиш , мисли мъдро. Помисли как ще спиш ако знаеш че синът ти има от 2 дни книжка, кара кола с 200+ конски под капака и е на купон с приятели... аз лично трудно ще заспя , колкото и да е кротко детето, тези около него може да не са!
Аз ще спазя традицията и ще се изцепя полу напротив на колегите.
Новата кола (чисто нова, както се казва) си е нова. Самочувствие от една страна, сигурност(и като безопасност и като техническо състояние) от друга.
Колега, ти познаваш момчето си най-добре, ако имаш съмнения, че е "бърз и яростен" - малко моторче (не че не може да се плесне в камион със 100, не дай си Боже, на никого да не му се случва).
Ако смяташ, че е спокоен и т.н. може да се вземе нещо по-така (примерно дизелово Широко, хем евтинийка, хем гъзарийка(все пак е млад, нали трябва и мацки да сваля, не че му трябват такива,дето се заглеждат само по коли... абе разбра ме).
Та мисълта ми беше, че ако момчето си има акъл и 200 коня и 80 коня ще си ги кроти, ако си няма ...
Колата, която му хареса и така.
Лично аз наистина бих взел 5ца 1.4, 1.6, пък по-натам повече (ама и аз съм баба в карането, та затова по-добре бъдещият шофьор да си я избере).
Да е жив и здрав и много километри.
От мен + за А3-ката.
Новата кола (чисто нова, както се казва) си е нова. Самочувствие от една страна, сигурност(и като безопасност и като техническо състояние) от друга.
Колега, ти познаваш момчето си най-добре, ако имаш съмнения, че е "бърз и яростен" - малко моторче (не че не може да се плесне в камион със 100, не дай си Боже, на никого да не му се случва).
Ако смяташ, че е спокоен и т.н. може да се вземе нещо по-така (примерно дизелово Широко, хем евтинийка, хем гъзарийка(все пак е млад, нали трябва и мацки да сваля, не че му трябват такива,дето се заглеждат само по коли... абе разбра ме).
Та мисълта ми беше, че ако момчето си има акъл и 200 коня и 80 коня ще си ги кроти, ако си няма ...
Колата, която му хареса и така.
Лично аз наистина бих взел 5ца 1.4, 1.6, пък по-натам повече (ама и аз съм баба в карането, та затова по-добре бъдещият шофьор да си я избере).
Да е жив и здрав и много километри.
От мен + за А3-ката.
Колегата тръгнал да купува нова кола,вие майна на стара го пращате,понеже гълтала малко и данъкът и бил нисък
БМВ Х1 и да радва,вътре има 10 бега,АБС-и,ЕПС-и,тракшъни и там още други щуротии от НАСА
Ако е разумно момчето колата е без значение,на глупака и еднолитровка да му дадеш пак ще изпере себе си и още 3-ма пешеходци

БМВ Х1 и да радва,вътре има 10 бега,АБС-и,ЕПС-и,тракшъни и там още други щуротии от НАСА

Ако е разумно момчето колата е без значение,на глупака и еднолитровка да му дадеш пак ще изпере себе си и още 3-ма пешеходци

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Уникална дилема!
Разбира се,помислил съм за тия коне.На мен също ми идват в повечко.
Младеж е.Естествено,че може да направи някоя друга глупост,но не е такъв "спортист"...
Иначе за карането-кара по-добре от мен(почти
) и му имам доверие,ама май наистина за първа кола не е много добра идея бензин и много коне.
Ама идейката за голф 5 макар и бенз си ме устройва.Нещо като 1.6?
Ще се поразровя във нета,ама първо да го уточним със сина,ама мисля,че ще се навие!
Благодаря на колегите искрено!

Младеж е.Естествено,че може да направи някоя друга глупост,но не е такъв "спортист"...
Иначе за карането-кара по-добре от мен(почти

Ще се поразровя във нета,ама първо да го уточним със сина,ама мисля,че ще се навие!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Благородно ти завиждам, че имаш финансовата възможност и желанието да купиш на новоизлюпен шофьор нова кола. Всъщност не зная на кое повече ти завиждам, май на желанието по-скоро. Както и да е, ти си познаваш най-добре детето. Но колкото и добре да кара това е човек на 18 години - сега му се живее, сега му се вдигат високи скорости, сега има адреналин в кръвта. Колегите много правилно те насочиха към МК5 с някой по-скромен мотор. Аз бих те посъветвал същото. Дори и 1.9 ТДИ 105к.с. да му вземеш - пак няма да сбъркаш, но ти си знаеш най-добре, ние тук само даваме мнения. Моето е, че колкото е по-мощна и бърза колата, толкоз повече те увлича по високите скорости, а за млад и неопитен (макар и добре каращ) човек това не е най-добрият подарък, по-скоро може да се получи обратен ефект. 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Pacho B написа:Уникална дилема!Разбира се,помислил съм за тия коне.На мен също ми идват в повечко.
Иначе за карането-кара по-добре от мен(почти) и му имам доверие,ама май наистина за първа кола не е много добра идея бензин и много коне.
Евала уцели от първия път, много надежден двигател, верига, и икономичен. Има си и 115кс ако му притрябват. Средно 7.5 и е в матрицата. Яхвай смело!
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Pacho B написа:Уникална дилема!Разбира се,помислил съм за тия коне.На мен също ми идват в повечко.
Иначе за карането-кара по-добре от мен(почти) и му имам доверие,ама май наистина за първа кола не е много добра идея бензин и много коне.
Разумен избор, но все пак да внимава сина ти!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”