Дилема - 1995 VW Passat 1Z или Голф 4 110 кс дизел
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Дилема :)
Ако ще сменяш Пасата заради Голф 4ка- не си струва. 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
sam_boha написа:Сам казваш, че трябва да се сменят няколко работи по пасата ти, за да стане "както трябва". Въпреки това ще остане 17 годишна кола. Просто напролет ще идат амортизациите, после едното прагче, гърненце... и накрая ще го хвърлиш. Един път правих номера с "моята поне я знам на какъв хал е" и после я продадох с по-голяма загуба, защото бях кърпил, оправял токове и т.н.
От друга страна да вземеш Голф 98' не си заслужава за 3 години. Ако ще сменяш поне с 5, а и повече години по-нова да бъде.
Дали ще е по-комфортно и рентабилно да караш 4-ка само ти може да си отговориш.
КАско и т.н. обслужвания също са фактор.
Лично аз за в София бих имал възможно най-ненабиващата се на очи кола. В случая пасата е по-малко "оперативно интересен" от 4-ка.
Аз искам да ги сменя тези неща просто, защото искам да се дърпа малко повече, не че му има нещо напротив за сега е здрав да чукна на дърво, за колегата който каза, че това е безполезна тема.. напротив доста се разубедих откъм 4ката и то най-вече защото разлика няма да има голяма, а като разбрах колко са апетитни 4ките още повече се отказвам, не че пасата няма вероятност да го джамбазят ама в София ще гледам да спирам до голф 4

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stefan4o написа:Ако пасатът ти има необходимите екстри аз лично не бих го заменил с Голф Мк4. Единственият недостатък при твоята кола, ако може да се нарече такъв, е че е малко по-стара като генерация автомобил.
Стар ама здрав , нов ама кекав и капризен.Каско задължително, че вечер имат навик да изчезват. По скъпо обслужване. Смятай си разходите по поддръжка и каско и ГО . За дръпки и високи скорости не си и помисляй. както е тръгнало макс. скорост скоро извън града ше стане 40-50 км /ч макс от безкрайните ями , трапове, язовири т.н.То и в градовете не е цвете с улиците.
Re: Дилема - 1995 VW Passat 1Z или Голф 4 110 кс дизел
Правилно решение от страна на автора. Не се знае на какъв кенеф после може да налетиш. Няма да излезе стока няма да излизаш от сервизите. Тогава Кеф, че се кара Г4 няма просто.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Freakylol написа:Колата ще я ползвам да си върша работата най-вече било то да ида на кафе, или да ида до друг град, или до университета все тая..
Ако за това ще ползваш колата си заслужава да си вземеш Г4 Да ме извиняват колегите с пасати ,но ако се абстрахираме от по-големите разходи по четворката и многото място в пасата от там нататък няма какво да сравняваме двете коли въпреки малката разлика в годините,особено щом говорим за студент ! Едното си е шлеп за хора дето им трябва точно шлеп а голфа си е кола за фън откъдето и да го погледнеш !
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”