Дилема - 1995 VW Passat 1Z или Голф 4 110 кс дизел

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Дилема :)

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 28 май 2012 16:03

Ако ще сменяш Пасата заради Голф 4ка- не си струва. :да:

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 28 май 2012 18:47

sam_boha написа:Сам казваш, че трябва да се сменят няколко работи по пасата ти, за да стане "както трябва". Въпреки това ще остане 17 годишна кола. Просто напролет ще идат амортизациите, после едното прагче, гърненце... и накрая ще го хвърлиш. Един път правих номера с "моята поне я знам на какъв хал е" и после я продадох с по-голяма загуба, защото бях кърпил, оправял токове и т.н.
От друга страна да вземеш Голф 98' не си заслужава за 3 години. Ако ще сменяш поне с 5, а и повече години по-нова да бъде.
Дали ще е по-комфортно и рентабилно да караш 4-ка само ти може да си отговориш.
КАско и т.н. обслужвания също са фактор.
Лично аз за в София бих имал възможно най-ненабиващата се на очи кола. В случая пасата е по-малко "оперативно интересен" от 4-ка.

Аз искам да ги сменя тези неща просто, защото искам да се дърпа малко повече, не че му има нещо напротив за сега е здрав да чукна на дърво, за колегата който каза, че това е безполезна тема.. напротив доста се разубедих откъм 4ката и то най-вече защото разлика няма да има голяма, а като разбрах колко са апетитни 4ките още повече се отказвам, не че пасата няма вероятност да го джамбазят ама в София ще гледам да спирам до голф 4 :D ( в кръга на шегата естествено) все още не съм взел окончателно решение, но ще говоря и с бащата за тая работа.. лека вечер на всички и без лоши чувства :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 28 май 2012 19:33

stefan4o написа:Ако пасатът ти има необходимите екстри аз лично не бих го заменил с Голф Мк4. Единственият недостатък при твоята кола, ако може да се нарече такъв, е че е малко по-стара като генерация автомобил.

Стар ама здрав , нов ама кекав и капризен.Каско задължително, че вечер имат навик да изчезват. По скъпо обслужване. Смятай си разходите по поддръжка и каско и ГО . За дръпки и високи скорости не си и помисляй. както е тръгнало макс. скорост скоро извън града ше стане 40-50 км /ч макс от безкрайните ями , трапове, язовири т.н.То и в градовете не е цвете с улиците.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Дилема - 1995 VW Passat 1Z или Голф 4 110 кс дизел

Мнениеот velinsl » Пон 28 май 2012 20:03

Правилно решение от страна на автора. Не се знае на какъв кенеф после може да налетиш. Няма да излезе стока няма да излизаш от сервизите. Тогава Кеф, че се кара Г4 няма просто.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 май 2012 20:52

Freakylol написа:Колата ще я ползвам да си върша работата най-вече било то да ида на кафе, или да ида до друг град, или до университета все тая..

Ако за това ще ползваш колата си заслужава да си вземеш Г4 Да ме извиняват колегите с пасати ,но ако се абстрахираме от по-големите разходи по четворката и многото място в пасата от там нататък няма какво да сравняваме двете коли въпреки малката разлика в годините,особено щом говорим за студент ! Едното си е шлеп за хора дето им трябва точно шлеп а голфа си е кола за фън откъдето и да го погледнеш !

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”