Кой дизел е подходящ за VW Тауран
Re: Vw Touran 2.0TDi 136 к.с
Понеделни ще се презкоча до сервиза на фолксваген да се консултирам за таурана и за мотор , подръжка,резервни части .
Re: Кой дизел е подходящ за VW Тауран
Трябва да се кача на 1.9 - 105 коня за да я усетя как върви....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Най-добрият начин да избереш автомобил по критерий динамика е като го покараш. Тук до утре да ти пишат какви ракети са им колите, друго си е ръка да пипне 

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Определено 140 си казват думата и колата ще е доста по-пъргава и ще ти хареса много. 105 са малко за това купе!
Моята е 1.9/105 и съм доволен защото за 6 години не съм имал НИКАКВИ проблеми с двигателя. С DSG кутия съм и разхода ми е като на колегите по-горе 7-8 градско и 6 извънградско при 130км/ч Иначе насоката ти е много правилна към Туран. Перфектната семейна кола, едва ли ще намериш по практична и луксозна от този клас.
Моята е 1.9/105 и съм доволен защото за 6 години не съм имал НИКАКВИ проблеми с двигателя. С DSG кутия съм и разхода ми е като на колегите по-горе 7-8 градско и 6 извънградско при 130км/ч Иначе насоката ти е много правилна към Туран. Перфектната семейна кола, едва ли ще намериш по практична и луксозна от този клас.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
при 2.0 tdi гледай номера на главата нова излиза скъпо към 5000 лв в тази тема съм написал номерата на дефектните http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=416065&p=4109024#p4109024 официално доколкото знам сменят в сервизна акция само дюзи при проблем с главата нищо че е дефектна си е за ваша сметка
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Точно 136 коня е първия от серията и не е проблемен. Дискутирано е в шкода форума като ставаше въпрос за пасат 5,5. Мотора е с глава като на 1.9 и механични дюзи и няма проблеми освен обичайните ако е на много км.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
този който е в пасат б 5.5 не може да е в турана защото е надлъжен той се слага в шкода супърб и някой аудита ако не се лъжа кода му е BGW той е 136 кс но е 8v с глава като на 1.9
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
tdi fen написа:този който е в пасат б 5.5 не може да е в турана защото е надлъжен той се слага в шкода супърб и някой аудита ако не се лъжа кода му е BGW той е 136 кс но е 8v с глава като на 1.9
Еми това не го съобразих но първите 2.0 тди в пасат 5,5 дет се слагат са много добри според клубния майстор в шкода. Аз не мога да инсталирам Аутодата, че съм с 8 цата но който има може да провери дали кодовете на моторите са същите.
http://www.mobile.bg/11390754603245258
Утре ще покарам тази ... и ще споделя впечатления
Съгласен съм с колегата че трябва да се кара и да се прецени кой мотор ще ми допадне .
Днес разговарях с един колега които кара 1.9 101 коня и каза нормално се движи и за 5 годинни не е имал серозни проблеми но спомена за маховика е слабото им място.
Утре ще покарам тази ... и ще споделя впечатления
Съгласен съм с колегата че трябва да се кара и да се прецени кой мотор ще ми допадне .
Днес разговарях с един колега които кара 1.9 101 коня и каза нормално се движи и за 5 годинни не е имал серозни проблеми но спомена за маховика е слабото им място.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Различни са им кодовете. Както каза колегата по-горе - вероятно щото едните са надлъжни, другите - напречни мотори.
Пак ти казвам - покарай два различни мотора, ако имаш възможност. Щото аз карам кола 70 коня и ми е достатъчна (да се претрепя например), но ако питаш някой, който има 150 коня кола, ще ти каже, че карам костенурка и... ще е прав
Такова нещо като "подходящ" мотор няма. Инженерите са преценили, че са подходящи няколко мотора, с които той излиза от завода. Вече кой е по-подходящ за теб е съвсем отделна работа.
Пак ти казвам - покарай два различни мотора, ако имаш възможност. Щото аз карам кола 70 коня и ми е достатъчна (да се претрепя например), но ако питаш някой, който има 150 коня кола, ще ти каже, че карам костенурка и... ще е прав

Такова нещо като "подходящ" мотор няма. Инженерите са преценили, че са подходящи няколко мотора, с които той излиза от завода. Вече кой е по-подходящ за теб е съвсем отделна работа.

Абсолютно си прав .Докато не опитам няма да разбера . Изборът те първа предстои.
Днес покарах този Туаран http://www.mobile.bg/11390754603245258 ,Добре върви стегнато вози , имаше доста забележки по външният ви ,като обелена боя отпред и отзад на бронята и отзад на имаше леко смачкана броня , летите джанти бяха много надрани почти нямаше гуми ,тавана отвън също беше нарушена боята ... Вътре отвсякаде беше надрана особено по таблото.. При мотора виеше нещо дали ролка не знам ,но не ми хареса .
Днес също така разговарях с човек от сервиза на фолксваген и той ми препоръча да не гледам 2ката мотора а да търся 1.9 105 коня много по-сполучлив и по малко се чупи . Смятам да го послушам..
И така вече тъся 1.9 TDI 105 коня.
И така вече тъся 1.9 TDI 105 коня.
Паралелно с това и следя още Toyota Corolla Verso 1.8 vvti 135 коня..
Ето тази днес ще погледна http://www.cars.bg/c356624
Ето тази днес ще погледна http://www.cars.bg/c356624
Много прилична Тойотата на първо четене ,утре ще коментираме и цената и ако се разберем ,ще я покарам малко и я вземам...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”