Съвет за евтин във всяко отношение автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Re: Съвет за евтин в всяко отношение автомобил

Мнениеот Rat Fink » Сря 22 апр 2015 8:21

Благодаря за мненията.
Като ги прегледах обявите за пунтота, корси, астри - не ми харесват нещо, освен многото външни забележки, ръжди, хралупки и кратери, под капака също е само ръжда и добре измито, не мерси. И аз се позамислям да си го оставя, поне знам какво му е( т.е. все още не знам, ама май няма някакъв генерален проблем с компресия или подобно). Ясно е че може би ще стигна до смяна на карбуратор, обаче проблема е, че няма карбуратори. Кейхин и в ибей няма, а просто няма кога и как да обикалям всяка морга от страната за да търся умрели голфове - със запазени и работещи карбове. Тука е проблема. За парите - ами ще ги прежаля до определена граница, обаче ако съм сигурен, че няма да ходя през седмица за "донастройки". Обаче пък майсторите казват - еми колата е на 30 години, амортизирана, какво искаш, вземи си нова. Тук е тънкия момент, който не може да се прецени точно. :confused

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 22 апр 2015 9:54

Е, хайде сега, нямало части. :stumm Толкова двойки има и в София, и в Перник. :mhihi
А моргите са под път и над път. Или търсиш части по Интернет.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 11:50

stefannankov написа:Иначе и аз бих дал един глас за фиеста с верига 1,3 двигател...

Значи 5 години Фиеста с верига карах със свещите, които ми я дадоха, 3 години изкарах със съединителя. Каре, маншон, носач - ок. Но тия неща са по 5-30лв за тая кола. Хидравлика - няма. Нищо няма. Няма какво да им се счупи.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 апр 2015 11:53

90hp. Казах ти смени майсторите и се довери на клубните- те части имат :mhihi
Ииии имаше един лаф до скоро се въртеше в нета:
Бате купих си кола за 800лева, ама не върви....
Е брато, то и аз си купих хладилник за 800лева, и той не върви :mhihi

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Сря 29 апр 2015 21:35

Аз на твое място щях да бия шут на Голфа и да си взема една доказано здрава стара кола - Ауди 80 Б3. Единствения минус и е малкия багажник. От старите коли, тия Аудита са едни от най-многобройните по родните пътища. И са масово около 1000-1500 лв.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 29 апр 2015 22:01

От личен опит - Колата с главно К до 1200 лева айде 1500 макс е Ауди Б4 90 коня моно бензин на газ.Части евтини и под път и над път.Перфектна за София, добра за дълъг път, ненормално обезшумен автомобил, който поглъща всички неравности по пътя, много тих. Яко и здраво купе, частите по окачването са по-евтини от Пежо 306 например.На газ тази кола излиза буквално без пари. Прост двигател, на който единствения минус е, че е тромав при изпреварване, набере ли обаче няма спиране. С 4 човека и багаж си поддържа 130-140 без проблем, все пак е 2000 кубика. Багажника му е по-голям от на Ауди Б3, изглежда по съвременно, возията е стегната.
Малко фенски се изказвам, но от навъртени лично от мен 260к. км, като преди това никой не знаеше на колко е, за мен няма по-добър аналог на тая кола..................или Карина бензин ако няма изгнило обаче, което е много малко вероятно.
P.S. Това Ауди пред препоръките на колегите по-горе с Фиести, Корси, Астри и т.н е като ес класа сравнено до тях ....... ако може да се сравни въобще защото е и друг клас автоНобил.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 01 май 2015 19:58

Какъв ще е този автомобил да се побереш във 1200лв със прехвърляне и обслужване. :gruebel :gruebel
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11429122692653739&slink=9imug1

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 01 май 2015 20:17

видях голфа в другата тема изглежда добре,според мен си заслужава да го ремонтираш или замениш двигателя с друг,голфа е здрава и евтина за поддръжка кола,ако мислиш ако че за парите,които може да отделиш ще вземеш 20+ годишна кола,която ще е в перфектно състояние и само ще я караш се лъжеш според мен за парите с който ще си оправиш голфа би могъл да си купиш купчина старо желязо

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 01 май 2015 20:24

tdi fen написа:голфа е здрава и евтина за поддръжка кола

...Някои хора просто не случват на автомобил. И аз това мислех за VW, но ако ми видиш броя на темите в тоя форум. :mhihi
Тия 486 мнения според теб как са натрупани. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 01 май 2015 20:28

Голфа е здрава машина, докато не започне да се чупи :icon_lol

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 01 май 2015 20:30

vanesto написа:Голфа е здрава машина, докато не започне да се чупи :icon_lol

Мен ме анатемосаха защо си купих немска кола. И че всички немски коли след 15-тата година са като още една жена. :no Да съм си купил японка. Хем имам познат с японка 1.9(2 години по-нова) и има повече коне от моята 2.0i и ги прави с 2 секунди по-бързо 0/100.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пет 01 май 2015 20:36

А то пък като си купиш японка мислиш, че си ударил джакпота ли? Същата работа, и аз имам познати с японски коли, и те се чупят, само че там набутвацията е доста по-голяма. Да не говорим, че няма и някои части. Един познат няма от къде една чистачка да си купи за Митсубиши Спейсвагон, да не ти казвам за амортисьори и лагери колко пари даде. Най ме е страх от ръждата при японките, няма спасение от нея.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 01 май 2015 20:43

vanesto написа: да не ти казвам за амортисьори и лагери колко пари даде.

Японката е хонда и казва, че има части. И нямало ръжда. Аз най-много харесвам хамериканският мускул, така де - Форд. :mhihi :Mr Green Fun

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 02 май 2015 20:09

vanesto написа:А то пък като си купиш японка мислиш, че си ударил джакпота ли? Същата работа, и аз имам познати с японски коли, и те се чупят, само че там набутвацията е доста по-голяма. Да не говорим, че няма и някои части. Един познат няма от къде една чистачка да си купи за Митсубиши Спейсвагон, да не ти казвам за амортисьори и лагери колко пари даде. Най ме е страх от ръждата при японките, няма спасение от нея.

:beer :aploud4 Вече сме 2015год и има абсолютно всичко на пазара...Не говори наизуст...

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Съб 02 май 2015 20:31

Ок, намери ми чистачки за Спейс вагон, на които захвата им да става, след като има всичко на пазара. Една позната с Митсубиши Паджеро Пинин си счупи бронята и трябваше да чака две седмици за доставка от Япония на ОМ броня. Аз не говоря на изуст, просто на теб не ти се е налагало да търсиш части. За Хонда съм съгласен, че има афтър маркет части, но те са по-масови в сравнение с Митсубиши.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”