Избор на семеен автомобил - комби (за предпочитане) или ван

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Избор на семеен автомобил - комби (за предпочитане) или

Мнениеот tdi fen » Съб 19 сеп 2015 13:47

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 19 сеп 2015 14:24

dido_19_84 написа:1.6 SR мотора на VW става ли за евтина газ или не. За дизели специално по-малко гледам че в немското мобиле 2001г коли са на над 300 до 400 хил. км пробег а в БГ коли 97г са на реални 140 хил.км много ги карат на запад, в Англия си бях харесал астра Х и беше на 300000мили и се отказах че пътя не е малко до бг.

На Поло комби 74-киловатовия мотор е АФТ, многоточков инжекцион с метални колектори. Понася обикновена газова, трябва ключ газ-бензин със симулатори за дюзите и за ламбдата. Газифицирал съм няколко такива мотора, колата събира 42-литрова бутилка на мястото на резервната гума.
Астра 1.8 16V също е с метални колектори и няма проблем с обикновената газова. За мен е по-добър вариант.

dido_19_84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_19_84 » Съб 19 сеп 2015 14:48

Първо благодаря на всички. Под евтина газ имах точно предвид обикновенна газова уредба , а не ГИ. Приятел нямам който вкарва коли а и от дизелите малко бягам по-скъпа подръжка на мотора, а и незнайно на колко хил. км е реално не колко пише на километража. Започвам да си мисля че съм за астра Г 75к.с. или поло/голф 101к.с мотора, за астра Г 1.8 екотек незнаех че става за обикновенна газова трябва да се поинтересувам.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 20 сеп 2015 12:43

Колега, погледни и тази обява -> http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11442745038396689
Ако е читава си струва. Ама само това, че е с газова от Италия, ме притеснява. Може да е уморена от каране!

п.п http://www.cars.bg/c1315985?ref=203 <--- Това също става :a045

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Нед 20 сеп 2015 13:48

anonym0us написа:Колега, погледни и тази обява -> http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11442745038396689
Ако е читава си струва. Ама само това, че е с газова от Италия, ме притеснява. Може да е уморена от каране!

п.п http://www.cars.bg/c1315985?ref=203 <--- Това също става :a045

Тази втората е със стария мотор идеален избор ! Само внимавай , че 99% от вноса на колите в Нови Пазар са от Австрия ,а там ръждата не им прощава ! :mrgreen

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 20 сеп 2015 13:56

Къде го пращате човека при тези асматици за семейна кола :horror Колега в бюджета ти се вмества и Тойота Авенсис 2000-2001г дизел icon_idea

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Нед 20 сеп 2015 14:21

Той човека сам си казва, че иска малък мотор. Тия Астри по-горе само на снимките като ги видя колко са изтормозени, на живо даже не ми се и мисли... И 1.6 75к.с. със сигурност не е "стария" мотор. За тези пари вместо да се набутваш с някой дизел на милион километри, можеш да си намериш запазен Б5 с 1.6, той търпи обикновена газова. 2 пъти по-удобен и широк е от Астра Г, а и не само :th_up

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 20 сеп 2015 15:46

Черната астра си е точно моноинжекция и с обикновена уредба става муцка.
Притеснява ме факта,че е комби и като се накачорат повечко хора и багаж и няма да отлепи.
Карал съм няколко такива и са си муднички.Старата астра,като че ли върви по-добре с тоя мотор или може би е по-лека. :gruebel

dido_19_84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_19_84 » Нед 20 сеп 2015 16:23

Благодаря за съветите на всички! Дизелите по принцип ги отбягвам точно заради това че на запад ги купуват за да ги карат минимум 30хил.км. на година а тук в БГ на 15г. коли им пишат 150хил.км реални. Астрата с газта не ми е оферта защото 1.4 с газ от Италия значи много км на малкия ресурс на този мотор и е автомат даже. В Нови Пазар от опит знам за колите незнам има и от Германия но ходих за Астра Ф от Германия на ход дошла уж добър вид , човека ме навива и отидох тя че беше яко ръждясала беше, имаше и проблем с кутията целия лост играеше и доста трудно влизаха някои скорости и за капак лягам гледам катализатора го няма а заварката прясна. Викам колега какво сте правили тука, а той е ти сега по празниците кой мислиш ще се занимава с катализатора тя от там така е дошла. Благодарих му че ме разкара и си тръгнах. Колата беше обявена на 2400 и ми смъкна на 2100 аз му викам излагаш се при цялото състояние на колата, както и да е след 2 мес някъде колата беше за продан на части в ОЛХ. Пасата с кой мотор става за обикновена газова? Инжекцион не ми се слага че 900-1000лв с по 7-9000км годишно имам да го избивам доста време.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 сеп 2015 16:33

Хубаво му препръчвате на човека Б5,ама що никой не казва колко е ремонта на предницата?Гледам,че автора е ''градски'' и уточнявам за другите колеги -Да караш кола в Шумен си е истински тест за окачването.В момента града е ''разкопка'',заради европроекти,отделно че преобладават много стръмни наклони,а снегопочистването е почти нулево.Като се образуват теа коловози зимата и замръзнат ,да ти ''жива и здрава''предницата.Отделно като се образуват дупки дори по централните булеварди се оставят хубаво да ''отлежат''.Януари на най-центр. булевард в дъжда срязях нова зимна ''Бриджстоун'',в дупка ''датираща'' от много време.Въобще ''лунен пейзаж''И както слушам фирмите -изпълнители,тея разкопки скоро няма да приключат.
Въобще в момента в Шумен ''ремонт и реглаж на предницата''добре храни къща.
Колега ,вземай Опел,поне им е кораво окачването. :th_up

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 20 сеп 2015 17:12

Колко струва ремонта на предницата? Аз сложих монро и ми струваше 450, на BESA са по-евтини и колегите са доволни от тях. Вече @IRRITATING ще каже колко точно струват, но ремонта на предницата на пасата отдавна не е толкова скъп колкото всички говорят.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 сеп 2015 17:37

Traytor написа:Аз сложих монро и ми струваше 450,

Какво значи това 450 лв. за амортисори или за ремонт на цялата предница с реглаж и т.н.?
Колко носача,шарнири тампони и др. има Б5,колко е в пари подмяната им и каква е степента на трудност ? А и регулирането не е ала-бала.
Може и да бъркам някаде,поправете ме.
Лично аз за 6 мес. 3 пъти ходя на ''предница''-2 шарнира,биалетки,тампон и 3 реглажа.Оня ден последно установихме че трябва скоро да подменям тампони на ''реактивна'' щанга.А дето пред гаража на моя майстор ''паркираха''една ''Бора'' със скъсан шенкел в дупка няма да коментирам.
Просто от Шумен до Варна през Нови Пазар си е приключение.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 20 сеп 2015 17:42

под цяла предница за 450лв колегата може би има в предвид всички носачи и накрайниците на рейката
амортисьорите са си отделно
ако обаче сравняваш возията на Б5 с октавия или голф 4 примерно е като да сравняваш кон с магаре
като искаш да ти е хубаво ще плащаш

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 сеп 2015 17:49

parno написа:под цяла предница за 450лв колегата може би има в предвид всички носачи и накрайниците на рейката
амортисьорите са си отделно

:screwy Незнам,не съм много убеден...
А за возията на Б5 и А4(там май носачите бяха 8)дума няма ,на черното бяло не мога да кажа :th_up
п.с. Хубавото си е хубаво,обаче автора е с ограничен бюджет,тъй че да не го ''хвърляме на черешата''

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 20 сеп 2015 18:13

Имах в предвид комплекта носачи, те са което се различава от голфа... Страшно труден ремонт, отне ми цял следобед с един приятел със почивки за бира и цигари, при условие че не съм го правил преди. Реглажа така или иначе се прави на всички коли. Не говорете неща на изуст, предницата на пасата не е толкова страшна колкото едно време. А за амортисьорите, естествено че не ги включвам в цената. Дори и най-простата кола от към поддръжка има амортисьори. Че пасатите са извън ценовия диапазон на автора, съм съгласен.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”