BMW 320 или 318 за пръв автомобил?
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Re: BMW 320 или 318 за пръв автомобил?
Моята жена примерно мрази малки коли... преди 6-7 години трябваше да търсим комби, което да върши работа и като кола за село... жената хареса Е36 320 комби - караме го и до днес, газ не е помирисвало (пак по настояване на жената). Та тя си се чувства добре в него и не си го дава (2009 година претърпя тежка катастрофа с малка кола - заспал водач ги удари челно). Та схващането, че за жена трябва малка и слаба кола е не съвсем обосновано. Ако си уважаваме и обичаме жените не трябва да им даваме малки коли (освен ако изрично не са го поискали), понеже е опасно.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Между другото, Поршето беше добра идея ... за Карерата става въпрос 

- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
dmt_alpha написа: Логиката ми е за BMW понеже, ако колата оцелее, в София има страшно много келеши, които дават мило и драго да карат баварец. Тоест ще е относително лесно да го продам с минимална загуба.
Струва ли ви се реалистична тази логика?
Късно се включвам в темата, но все пак да си кажа :)
Аз съм баща на един така наречен от тебе келеш :)
Почти от 20 години карам пасати, но преди две години, се наложи да му взема първа кола, след дълги "разправии" взех двувратна Е36-ца, та ако ти успееш да намериш BMW за парите който си написал, бъди сигурен, че ще e "сдухано" и ще се наложи само да го правиш.
Колегите са ти написали, за задно задвижване и други проблеми... няма да коментирам.
По-добре се насочи към друг автомобил.
P.S. Не трябва да го пиша тук :) но BMW-то, макар и "дърто" ме грабна, понякога, като ми го "даде" го карам и най важното всичко при него е мислено и направено да е лесно за поддръжка... както споменах съм сменил пет пасата :)
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Lupender написа:..схващането, че за жена трябва малка и слаба кола е не съвсем обосновано. Ако си уважаваме и обичаме жените не трябва да им даваме малки коли (освен ако изрично не са го поискали), понеже е опасно.
През половината си шофьорски стаж съм карал въшки - Фиести, Клио и подобни. В голяма кола не бях се качвал, докато не ми се наложи да карам служебно комби на една работа преди години. Че и бусче карах.

Малките коли от рода на Фиеста 1.3 бензин са абсурдно евтини за поддръжка. И са с малък разход на гориво.
Малките коли са по-добре за града - по-лесни са за паркиране, маневриране, а и жените честно казано доста често им трябва малко повече стаж, за да карат нормално.

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Swift с G13BA , 68 коня, 1.3, дори да скъса ремъка не чупи клапани, 8 клапаново е, моноинжекция, хидравлични повдигачи. А и като кола е доста здраво а има и автомати... Разход около 7. 

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
И моята жена беше в такава ситуация.
Един ден се прекръстих,купих си по-нов пасат и стария го оставих на нея.
Как се е оправяла, как се е учила до паркира незнам, ама се оправяше сама в Пловдив.
Само и казах, че вече има кола и всички разходи по ремонт, и потдръжка ще се пишат на нейния гъз.
До последно я пазеше като очите си и я водеше на автомивка,плащаше си всички разходи редовно,неща с които аз не мога да се похваля.
Демек знаеше че е нейно и се научи да цени и стопанисва.
Така че си купи нещо ново,поне голфа си му знаеш магариите и кво си правил понего за да си спокоен за жена си.
Един ден се прекръстих,купих си по-нов пасат и стария го оставих на нея.
Как се е оправяла, как се е учила до паркира незнам, ама се оправяше сама в Пловдив.
Само и казах, че вече има кола и всички разходи по ремонт, и потдръжка ще се пишат на нейния гъз.
До последно я пазеше като очите си и я водеше на автомивка,плащаше си всички разходи редовно,неща с които аз не мога да се похваля.
Демек знаеше че е нейно и се научи да цени и стопанисва.
Така че си купи нещо ново,поне голфа си му знаеш магариите и кво си правил понего за да си спокоен за жена си.
- dmt_alpha
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1996
- Контакти:
Накрая и а стигнах до този извод. Този понеделник почти купих един от последните непродадени Fluence (оферта беше брутално добра, 7 хил. надолу от цената) , но 2-3 часа преди да мина през Рено на работа станаха едни магарии. Та семейният съвет реши да поизчакаме няколко месеца, за да не се окажем едновременно с лизингов автомобил и една заплата в по-малко.
Утре ни е първото сериозно извънградско шофиране. Стискайте палци.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Утре ни е първото сериозно извънградско шофиране. Стискайте палци.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”