BMW 320 или 318 за пръв автомобил?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Re: BMW 320 или 318 за пръв автомобил?

Мнениеот Lupender » Вто 27 сеп 2016 13:09

Моята жена примерно мрази малки коли... преди 6-7 години трябваше да търсим комби, което да върши работа и като кола за село... жената хареса Е36 320 комби - караме го и до днес, газ не е помирисвало (пак по настояване на жената). Та тя си се чувства добре в него и не си го дава (2009 година претърпя тежка катастрофа с малка кола - заспал водач ги удари челно). Та схващането, че за жена трябва малка и слаба кола е не съвсем обосновано. Ако си уважаваме и обичаме жените не трябва да им даваме малки коли (освен ако изрично не са го поискали), понеже е опасно.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 27 сеп 2016 13:22

Между другото, Поршето беше добра идея ... за Карерата става въпрос :biggrin

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 27 сеп 2016 16:32

dmt_alpha написа: Логиката ми е за BMW понеже, ако колата оцелее, в София има страшно много келеши, които дават мило и драго да карат баварец. Тоест ще е относително лесно да го продам с минимална загуба.

Струва ли ви се реалистична тази логика?

Късно се включвам в темата, но все пак да си кажа :)
Аз съм баща на един така наречен от тебе келеш :)
Почти от 20 години карам пасати, но преди две години, се наложи да му взема първа кола, след дълги "разправии" взех двувратна Е36-ца, та ако ти успееш да намериш BMW за парите който си написал, бъди сигурен, че ще e "сдухано" и ще се наложи само да го правиш.
Колегите са ти написали, за задно задвижване и други проблеми... няма да коментирам.
По-добре се насочи към друг автомобил.

P.S. Не трябва да го пиша тук :) но BMW-то, макар и "дърто" ме грабна, понякога, като ми го "даде" го карам и най важното всичко при него е мислено и направено да е лесно за поддръжка... както споменах съм сменил пет пасата :)

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 27 сеп 2016 19:54

Lupender написа:..схващането, че за жена трябва малка и слаба кола е не съвсем обосновано. Ако си уважаваме и обичаме жените не трябва да им даваме малки коли (освен ако изрично не са го поискали), понеже е опасно.

През половината си шофьорски стаж съм карал въшки - Фиести, Клио и подобни. В голяма кола не бях се качвал, докато не ми се наложи да карам служебно комби на една работа преди години. Че и бусче карах. :screwy Още съм жив и не съм жена. Кола се кара такава, каквито възможности имаш да поддържаш и ти е угодна.
Малките коли от рода на Фиеста 1.3 бензин са абсурдно евтини за поддръжка. И са с малък разход на гориво.
Малките коли са по-добре за града - по-лесни са за паркиране, маневриране, а и жените честно казано доста често им трябва малко повече стаж, за да карат нормално. :no Ся като карам Пасат, да не мислиш че лесно се кара в града? И без хидравлика все едно маневрирам със ЗИЛ. :gruebel Обаче аз карам предимно извънградско и не се бутам всеки ден в градският трафик по цял ден, за да ми пука толкова.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 27 сеп 2016 22:39

Swift с G13BA , 68 коня, 1.3, дори да скъса ремъка не чупи клапани, 8 клапаново е, моноинжекция, хидравлични повдигачи. А и като кола е доста здраво а има и автомати... Разход около 7. :th_up

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 28 сеп 2016 6:10

И моята жена беше в такава ситуация.
Един ден се прекръстих,купих си по-нов пасат и стария го оставих на нея.
Как се е оправяла, как се е учила до паркира незнам, ама се оправяше сама в Пловдив.
Само и казах, че вече има кола и всички разходи по ремонт, и потдръжка ще се пишат на нейния гъз.
До последно я пазеше като очите си и я водеше на автомивка,плащаше си всички разходи редовно,неща с които аз не мога да се похваля.
Демек знаеше че е нейно и се научи да цени и стопанисва.
Така че си купи нещо ново,поне голфа си му знаеш магариите и кво си правил понего за да си спокоен за жена си.

Потребителски аватар
dmt_alpha
Автомобил: bmw
Двигател: 1996
Контакти:

Мнениеот dmt_alpha » Пет 14 окт 2016 23:04

Накрая и а стигнах до този извод. Този понеделник почти купих един от последните непродадени Fluence (оферта беше брутално добра, 7 хил. надолу от цената) , но 2-3 часа преди да мина през Рено на работа станаха едни магарии. Та семейният съвет реши да поизчакаме няколко месеца, за да не се окажем едновременно с лизингов автомобил и една заплата в по-малко.

Утре ни е първото сериозно извънградско шофиране. Стискайте палци.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”