Ауди А6 втора ръка или нова кола

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Ауди А6 втора ръка или нова кола

Мнениеот hooligan_sk » Нед 30 юли 2017 20:00

Кола втора ръка за такива пари, само от дилърствата! Останалите са масово отписани коли на запад, възстановени тук. Много често това е бизнес модел в провинцията ни, където цената за труд е символична. Купуват се доста нови и доста луксозни блъснати коли по 20-25К, ремонторат се с до 10к и се продават по 40К и нагоре.

В дилърствата обаче, мита за това как всяка кола губи поливината си стойност още щом напусне шоурума, се изпарява. Например тестова Мазда 3, средно ниво на оборудване с евтин бензинов мотор(120кс) и автомат, на 8000км - 42 000лв. Обезценката на такава кола спрямо официалния Price tag e добра, около 8000лв. Но кой си купува нова кола по официалния Price tag? Всички дилъри започват от вратата с 5 до 10% отстъпка под някаква форма. И какво излиза, че си купуваш тестов автомобил, който е блъскан по дупките и мачкан на студен мотор от който когато му падне в продължение на 8000км, за да спестиш 3000лв... ае няма нужда. :th_up

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Нед 30 юли 2017 20:31

опаковка на Крайслер, механика на Мазерати и надпис Ланча... определено ми хареса и определено ме остави в размисъл... сега проучвам подробности за какво всъщност става въпрос.

На тва кое му е от Мазерати по-точно? Това си е на платформата на Мерцедес w210, т.е. кола модел 95г.

Супърба нищо общо няма като платформа с А6. Каквото и да се говори, колкото и да е добър Супърба, няма база за сравнение като материали и изработка с А6. Цените на нов Супърб с по-мощен двигател и повечко екстри, стават много неприятни.

Новата Инсигния е уникална, ако е и на изгодна цена, е много добър вариант според мен. Също Ситроен Ц5 ако се намери някой останал на склад с добра отстъпка и някой от по-големите дизели, не е лош вариант.

big_dane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот big_dane » Пон 31 юли 2017 7:15

Споменал си Мазда. Предполагам става въпрос за 6ца. Баща ми кара 6ца 2014 година 2.2 дизел 175 коня автоматик. В момента е на около 150 хиляди(3-4 от тях съм ги направил аз) и до сега не е имал проблеми. Като комфорт на возене е много добре, до 200 скоростта не се усеща, след това шума от вятъра започва да се усеща. Разхода се върти около 7-7.5, но голяма част от карането е на къси разстояния за по 3-4 минути(Но това е в Шумен, така че не е много показателно). На дълги разстояния пада малко, но незначително. Като оборудване е най-високото ниво и има всичко, което може да поискаш. Има 1-2 косура, но не са фатални. Първият, че пасажерската седалка не се регулира по височина, вторият е мястото на задната седалка, ако си по-висок ти опира главата в тавана, но както предната седалка това е проблем ако си на 1.90.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 31 юли 2017 14:44

Маздата отпада засега, защото и ревюта и потребители казват, че комфорта на е на нивото на останалите в класа.
За да дообъркам нещата вкарваме и Пежо 508. Не съм се побъркал, спокойно. Днес говорих с един пич с новия супърб. Много е доволен, но...предното му Пежо 407 е по тихо и по комфортно на дълъг път.
Карал съм ситроен втора ръка и не мога да кажа че се е чупил повече от другите коли.
Та така...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 31 юли 2017 17:49

Служебният Пассат Б8 на братовчед ми беше на 10000 км., като го купиха от DasWeltAuto, преди 2 години. Бил е служебен на шефа на сервиза 1 г. Няма никакви проблеми, а цената му беше понесла първоначалния спад.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пон 31 юли 2017 22:43

За мен толкова много пари за Ауди втора употреба без гаранция е лудост. Всеки по-сериозен проблем по тази кола започва с 4 цифрена сума. Така че да караш стара кола, която струва една торба с пари и да плащаш като луд за технически проблеми си е безрасъдно освен, ако бюджета на собственика е със сериозни резерви от една страна и от друга притежанието на въпросната кола е нещо като мечта. Въобще да не споменавам колко се крадат тези коли и колко плащат застраховетелите.

Относно А6, колата е много комфортна, двигателя има уникална тяга и звук. Дори при 200 км/ч комфорта в купето е много добър. Обаче..... е много тясна, или по-скоро бих казал много по-тясна от Пасат и Супърб. А както е добре известно Супърба е даже по-просторен от Пасата. Не знам къде планираш да караш преобладаващо със 150-160, доколкото ми е известно в БГ ограничението е 140, което е рядко изключение за Европа. Но както и да е, много хора си налагат по-високи стандарти за да са сигурни, че по-ниските ще са покрити със сигурност.

От коментираните още, Маздата е много красива кола. В стандартния пакет има такива екстри за които от Ауди или ФВ ще те съблекат в шоурума. Но аз не стигнах дори до тест драйв. За мен колата беше тясна. Даже шофьорското място е някак ограничено, въобще да не споменавам мястото на задната седалка, където дажи при комби версията по-високите пасажери докосват тавана.

За мен Шкода Супърб е един прекрасен автомобил. Консервативен дизайн, но изключително просторна и функционална кола. За мен си има разлика в качеството на материалите в купето. Някак по-тънки и вибриращи ми се струват тези в Супърба. Може и да субективно усещане, нямач опита с продължително шофиране или возене в Супърба за да го преценя. Пасата няма да го коментирам, тъй като разбирам че при него е налице предварително елимиращ критерии, но за мен той е фаворита, дизайн, системи за асистиране и сигурност, комфорт и простор.

Аз бих погледнал какво се предлага от Дас Велт Ауто и в другите страни. Например в Германия и Австрия (но най-вече Германия) където цените на т.нар. демо автомобили са доста по сериозно редуцирани в сравнение с БГ. Например за кола на 1 година е възможно да се дадат 5 години гаранция, нещо от което си мисля че всеки купуващ нов автомобил се интересува. Ако ли не, която и да НОВА кола по предпочитание и чувство за хармония, като критерия условия, покритие и продължителност на гаранцията са с много високо тегло при крайната оценка.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 01 авг 2017 10:17

Ivo_ написа:Аз бих погледнал какво се предлага от Дас Велт Ауто и в другите страни. Например в Германия и Австрия (но най-вече Германия) където цените на т.нар. демо автомобили са доста по сериозно редуцирани в сравнение с БГ..

Това и аз си го мислех,въпреки че колите в тези страни са по-скъпи като нови,при малко употребяваните цената е по-ниска отколкото в БГ /и то с мнооого повече от 1000лв колкото е транспорта до тук/ ,имам чувството че и уж сериозните фирми ,тук работят на принципа на моргаджийте ,които се опитват да ти продадат част на 10 години за повече пари отколкото струва нова в магазина :thumb_down

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 14 авг 2017 23:59

Тъй!
Днес тествахме супърб, 2,0 дизел 170 коня, 4х4, DSG. Интериори не е лош, но е същото ниво като на опела, т.е. няма премиум материали и усещане - това е вече на живо, не по снимка. На снимки е суууупер. Веднага ми направи впечатление че решетката на духалката към предното стъкло (на таблото) се беше разлепила в единия край. Дребно нещо, но дразни, хеле пък йко човек извади 52000 за чисто нова кола. Със 120-130 се движи прилично тихо, но не по тихо от Вектрата. Според жена ми, която се вози отзад, е дори по шумно. Съобщава за специфичен шум от прозорците на задните врати или може би от хечбека. Скоростната кутия работи мазно, като тролейбус. Този двигател е изненадващо шумен. Според мен е и слабичък за това купе. Ако ще се водят пари, най вероятно ще е за бензина 1,8 180 коня. Но въобще не се почуствах запленен та да плесна парите на масата и да пускам поръчка. А пари носихме...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 15 авг 2017 6:20

Супърб 3 със 170кс?
Да не бъркаш нещо...

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 15 авг 2017 6:47

190 к.с., грешката е моя

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 16 авг 2017 11:49

Колегите са писали по-горе - няма (почти) нищо общо между Супърб и Ауди А6. (То Супърба и с Пасат няма много общо, ама ... ) Да, концернът е един и същ, но материалите и начина на изработка са други, поне според мен. Вярно е, че А6 е по-тясно от Супърб, че дори и от Пасат. Като комплексен вариант цена - качество Пасат за мен е най-добрия, но естествено зависи какви изисквания има купуващия. Ако автомобилът пък се взема на лизинг, дори 10 000 лева нямат кой знае какво съществено значение. И естествено, трябва да се следят редовно офертите за употребявани, защото по някой път излизат доста изгодни оферти. Разбира се, това зависи от много неща и от гледната точка, но например при по-скъпите автомобили съм намирал дори оферти с над 40 % под цената като нов, при това за автомобил на около две години. Което мисля си заслужава.
Един съвет - ВИНАГИ проверявайте за лизингови условия на външен на фирмата доставчик на автомобила лизинг. В момента лично аз съм доста доволен от Уникредит Лизинг. Освен ако не променят нещо кой знае какво в условията или в обслужването, за следващия ми автомобил сигурно отново пак тях ще ползвам (освен ако не е оперативен лизинг, там е малко по-друга бира).

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Сря 16 авг 2017 14:13

Мисля че бензиновия 180 кс е само на предно, и отделно ДСГ-то е със сухи съединители, от тази кутия има доста оплаквания. Ако дизела със 190 кс е маломощен, тествай бензиновия вариант с 280 кс, ДСГ и 4*4. Разликата в цената спрямо тази която сте тествали е по-малко от 4 хил. лв, но разликата във вървежа би трябвало да е Огромна. Този двигател също е по-тих от дизела, което би трябвало да се отрази на комфорта при пътуване.

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 17 авг 2017 8:46

Интересно сравнение за новите модели

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 21 авг 2017 22:43

Да ви кажа накъде избиват нещата напоследък, на принципа на де го чукаш, де се пука...
Харесахме един самолет, Фаетон 6,0 w12, черен, за екстрите ясно...На реални 135000, от Велтауто бургас, купуван и поддържан само при тях. Служебен на Лукойл подизпълнител. Като нов.
Та преди да ме обявите за луд и неуравновесен човек, или мутра, дето борави с лесни пари, нека ви представя тази "лудост" като най-разумен и прагматичен избор.
И така, малко сметки - за 5 години и 100 000 км.
Фаетон
цена - 24900 + /23900 + 1000 прехвърляне/
каско - 7700 /1900 през първата година и намалява/
обслужване - 2500 /5*500 - масла, филтри, труд /имам достъп до части и консумативи на доставни цени/
гуми - 3800 лв / два комплекта летни 2000 и едни зимни 1800, с които колата идва/
накладки и дискове - 1700 /2 комплекта накладки 500 + комплект предни и задни дискове 700/в момента колата е с нови/.
окачване ремонт - 2000 /евентуално, 1000 лв. с труда по данни на човек от форума/.
гориво - 34000 бензин /при среден разход 17/100, който се получава при 50/50 градско/извънградско, точно както карам в момента.
данък - 3800
акумулатори 2 бр - 600
ТОТАЛ - 81000
остатъчна стойност /продажна цена / - 16000 лв. /толкова струват разни дараци без история на 12 години в момента/
цена на притежаване - 65000

Супърб
цена - 56800 /23800 първоначална вноска + 60 *539 лв = 32374 + 300 такса лизинг + табели мабели, комплект кат и т.н./
каско - 10000 /2400 първата година и намалява/.
обслужване - 1500 /5*300 лв. масла филтри труд в шкода/
гуми и джанти - 2600 /1 комплект летни 600 и 1 комплект зимни 2000 с джанти /
накладки и дискове - 1000 /2 комплекта накладки 600 + комплект предни и задни дискове 400/ това по цени в същия сайт като за фаетона, едва ли в шкода ще са толкова скромни, но айде/
окачване, акумулатор - в гаранция
гориво - 18000 бензин /смесен около 9/100/
данък - 2800
ТОТАЛ - 92700
остатъчна стойност - 20 000
цена на притежаване - 72700

Ако имам късмет /неголям, все пак колата е неоспорима като качество на изработка/ нищо да не се чупи през следващите 5 години и 100000 км. фаетона ми излиза с 7700 по-евтино от супърба. Това са голите сметки. При Фаетона, основния разход /над половината/ е за гориво. Това за мен означава - имаш паре, караш. Немаш паре - караш трамвая. Шегувам се де, смятам да си запазя и сегашната количка /Опел вектра на газ/ и да си я юркам градско, пък файтона само за далечни села и чужбини. Това означава и по малко км, по малко разход. Разходите при новата шкода основно са от цената и към нея застраховка - т.е. караш, не караш - плащаш.
А сега да Ви думам за готините работи - значи, ако се съмнявате случайно, да ви кажа - няма ниииииищо общо между чисто нов супърб и фаетона. С въздушното окачване, с което се носи над неравностите, с двигател, така тих, че не се чува, докато не го настъпиш, а като го настъпиш - дърпа като самоует при излитане. С масажи и обдухване на предни седалки, дълга база с толкова място между предните и задните седлаки, че има място за детска кошара, с комфрот в салона при 160, все едно си със 60, с щорички, с вакуум, с ел. багажник, с...
Мисля, че ми схванахте мисълта. Кола за баш началници. И тъй като аз не съм началник, а стар циган и взема я откарам за една газова уредбичка за 3 бона /проверено по телефона, става/ тогава, пък каква сметка излиза...ама айде, давайте вашите мнения, че нощ не остана, а утре хората чакат парите.
П.С. Не вас, не вас, а себе си убеждавам.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 21 авг 2017 23:03

Файтона няма нищо общо като кола, това е пределно ясно. Но има няколко проблема в съжденията ти.

1. Супърб на 5г и 100 000км с пълна сервизна история от частно лице, струва 30 000лв отмах.
2. Този Файтон е съмнителна оферта. Ако е толкова истински защо струва 24000лв? Погледни мобиле.де, цената на такива коли е точно Х2, демек 24, но в евро. :gruebel
3. Файтона може да струва 24 000лв, но поддръжката му е като на кола за 200 000лв. Хич не разчитай че ще го караш без да се чупи, това е служебен автомобил на 130К и не е жален. Ще го караш до над 200 000км, твърде вероятно е да имаш ремонти. За такъв мотор аз лично си представям много жега, постоянно опечени гарнитури и течове. А там почнеш ли да чоплиш... :mhihi

ПС: Ако имаш възможност да посрещаш извънредните му разходи, подкрепям с 2 ръце Файтона, това е невероятна кола. :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”