2.0 тси си е стъпка нагоре, ако можеш да си го позволиш (дори и в Т - рок) не се замисляй. За Леон не намирам актуална хубава промоция - имаше такава през 2024 за модели преди фл. Там от MY25 вече няма 2.0 тси, уви.
Форментор ми е на сърцето и на мен :)
bayernfan написа:Здравейте,
Имах абсолютно същите въпроси. Смятам темата е доста полезна. Да дозадам някои неща:
1. Предвид, че кутията е със сухите съединители, която в миналото беше доста проблемна, пооправена ли е в новото поколение? Това ме кара да се насоча към Т-Рок 2.0 ТСИ или дизел.
2. Батерията на мекия хибрид горе долу какъв живот и дават и колко струва подмяната ако някой се е интересувал? Чух "не била скъпа", но това не казва много.
Гледам 1.5 еТСИ на около 120-150х км са поевтинели доста, което ме кара да бъда подозрителен. Да кажем, че с изцяло дигиталния кокпит и липсата на копчета ще се свикне. Дизела е по-опростен технологично и с по-добра кутия, но е рядък и скъп в това поколение. Добра алтернатива е Т-Рока тъй като е все още с копчета и не е хибриден, но като материали в купето има какво да се желае. Сеат има хубава промоция на Леони, вероятно последните под марка Сеат, но не ми трябва чисто нова кола, а и по-скоро бих взел Форментор втора ръка за тия пари.