Икономична градска кола

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Икономична градска кола

Мнениеот black` » Сря 05 окт 2011 20:36

Yaris не толкова зле за по няколко километра на ден. Набарах един японец нов такъв. 1.0 бензин. Като изключим това, че извънградско с над 90-100 вдига разхода прогресивно. На 140, 150 харчи 12, 13 бензин. Което е страшно много за такъв двигател. :shock Иначе градско каране като "баба" ми дава 4,5-5 по компютър. Което е нищо в сравнение с VW и разни други дизели. Пежаци, ситроени и фиатове. Никой дизел не може да докара такъв разход. Ако ще да се сцепи. Пък не е като да не съм ги карал повечето. Пак нови със найлоните още от магазина. Единия ситроен преди време даже гаснеше като пуснеш климатика. А беше голям двигател 2.0 HDI почти нов на 20000 км. От тогава не ползвам климатици в дизели. :lol: 8) Що искаш точно малък дизел не знам. Пък и с климатик. Гледай да не гасне само и да му избегат половината коне като го включиш тоя климатик... :lol: mhihi

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 05 окт 2011 21:25

black` написа:... Иначе градско каране като "баба" ми дава 4,5-5 по компютър. Което е нищо в сравнение с VW и разни други дизели. Пежаци, ситроени и фиатове. Никой дизел не може да докара такъв разход. Ако ще да се сцепи....

Това не е вярно - моята дава такъв разход, на шефката ситроена C3 пак с 1.4 тди дава също 4.5-5 градско.Да не говорим за 1.2 тди на VAG който дава още по-малък разход :bishop

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 05 окт 2011 21:33

Така е грешката е моя. Писал съм за големите дизели от 1.4 нагоре. Щото гледам тука такива спрягате. От 1.6 и нагоре дето му препоръчвате не могат да дадът такъв малък разход градско това имах предвид. А и по-малки не съм карал за съжаление. :? Проблемите с климатика пак си остават на HDI-то обаче. Доста е неприятно. Иначе без климатик е добре. Може пък вече да са я оправили тая недомислица. :lol:
Другото е поддръжката която, въпреки че я плащаха от службата, ми се стори доста скъпа за такива нови коли. И останах с лоши впечатления от дизелите като цяло. Никак не ми се сториха надеждни двигатели. Демпферни шайби и други подобни простотии, които при бензина отсъстват. А подмяната никак не беше евтина. maikomila
Разбирам надеждна кола като я вземеш да караш поне 100000 и да сменяш само масла. Без други допълнителни ремонти. А то още на 30-40000 тропаниците на тия шайби почват и разни други приятни изненади при дизелите. :banghead: Чудно защо толкова им надуват и цените на тия нафтови трошки. Сигурно щото уж харчат по-малко. Ама не баш като си платиш и частите излиза друго. :?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 06 окт 2011 8:42

black` написа:Разбирам надеждна кола като я вземеш да караш поне 100000 и да сменяш само масла. Без други допълнителни ремонти. А то още на 30-40000 тропаниците на тия шайби почват и разни други приятни изненади при дизелите. :banghead: Чудно защо толкова им надуват и цените на тия нафтови трошки. Сигурно щото уж харчат по-малко. Ама не баш като си платиш и частите излиза друго. :?

Ами ела да те повозя на тойотата /1.4 D-4D/ на 85 000км е и засега точно само масло се сменя /и накладки ама това е консуматив/ нищо не и тропа а пускането на климатика се отразява само в мааалко по-голямата турбо дупка а не като на едно BMW 320D 2007г на който двигателя почва да вибрира на тласъци точно като на моя Г4 дето не си знае километрите :) И средния разход си е зиме-лято все 5/100 :applause: Всичко това обаче не важи толкова за 2.0 дизела на същата кола който е доста по-проблемен и с по-висок разход ,така че някой дизели си изплащат доста бързо разликата в цената :012:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 08 окт 2011 21:34

Защо ли не попаднах и аз на такива ами всичките ми служебни дизели бяха трошки. И то още от завода. Първото каране с найлоните още, на повечето дизели, обикновено го правех аз. Най-много след втория или третия шофьор, съм се качвал след това на други дизели пак и се почва веднага с проблемите, още на 30-40000, на 70000. А не съм цербер да ги цедим както обикновено се прави на служебни. Как да караш дизел втори път. Може и да има читави де. :x

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Пон 10 окт 2011 18:52

Колега щом търсиш ефтино и градско на мен скоро ми препоръчаха това, колкото и странно да изглежда.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Заводски Метан.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 10 окт 2011 18:55

VesMil написа:Колега щом търсиш ефтино и градско на мен скоро ми препоръчаха това, колкото и странно да изглежда.
Заводски Метан.

maikomila death scare scare :WC :049: нз .... а, ти се шегуваш нали?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 10 окт 2011 18:57

защо бе какво му е на фиата? :evil:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 10 окт 2011 20:21

VesMil написа:Колега щом търсиш ефтино и градско на мен скоро ми препоръчаха това, колкото и странно да изглежда.
Заводски Метан.

Човек ти сериозно ли...мен това ще ме е срам да го извадя от гаража. Пък и колегата мисля, че беше написал че иска да е дизел.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 10 окт 2011 20:27

Dead man написа:За Астра H кой двигател е по-препоръчителен 1.7 или 1.9 ?

И двата са 101 коня,но втория е с 6 скорости...

1.9 как е като разход ?

Обслужването на двата мотора колко горе-долу ще е ? :012:

Саше преди месец взехме такава Астра 1.9 CDTI GTC 150коня 2005г колата е уникална като вървене обслужване 700лв цената на която я взехме 12000лв.Разхода е приемлив при зверско каране на магистралата 6,5 Обади ми се и ще ти дам повече инфо.Изпадне ли ти не се чуди :да:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 17 ное 2012 17:40

Финалът на търсенето беше Хюндай Соната.

viewtopic.php?f=59&t=317763&hilit=145

След близо половин година доста каране,се разбраха някой неща :

ДОбре съм направил че не си взех малка кола.

На газ е МНОГО ПО-ЕВТИНО от колкото на дизел.

Бензиновата кола е в пъти по-евтина за поддръжка от дизеловата.

Много от частите на малка кола са в пъти по-скъпи от тези на голямата.

Гумите на голямата са доста по-скъпи,но по-лесно се намират читави втора ръка.

Частите за Корейските автомобили почти нямат ментета и са винаги топ качество.

Добре че си взех колата,която не се забелязва от крадците... Пука ми къде я паркирам...

Мога още доста неща да добавя... :012:

Ако някой си мисли че малка кола значи малък разход и малко пари по нея-мога да го оборя с факти и цени.

Ако някой има питания кое колко и защо-готов съм да отговарям на драго сърце. :talk:

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Съб 17 ное 2012 17:54

А това, че/ще возиш семейството ти в потенциална бомба ? Особено зимата газта е МНОГО ПО-ЕВТИНА определено .. :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 17 ное 2012 18:03

Dead man написа:Ф

:talk:

Колега, само червените неща ще ти цитирам!
Не се заяждам ама никак даже, да си знаеш!
Просто твоето виждане е такова, защото никога, предполагам не си карал кола с евтина подръжка!
Ако за тебе 2-ра ръка гуми са качествени, просто не ми се говори, колко много рискуваш със живота си!
Жив и здрав, и много безавариини километри, много ми е ясно, че всеки си хвали неговото.
До сега няма човек, който да е сменил колата, си да не я хвали ама 100 пъти повече от необходимото! :012:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 17 ное 2012 18:14

Веднага ти отговарям :

Имал съм две Пежа 106,има и сега Лада 2105.

По евтино от Ладата няма..Може,ако имах колело... mhihi

За читави гуми втора ръка имам предвид следното :

Гуми с Дот макс 9 месеца,грайфер поне 7 мм и да са маркови... :012:

Сега карам с Ѝокохама v902 ДОТ 5111 и 8 мм грайфер. Купени за 500 лева втора ръка. :012: :deal :deal

Размерът им е 215 60 16. рядко срещан и много скъп,ако гумата е нова.

Размерът на Пежото беше 175 на 60 на 14-само 5 производителя я правеха в цял свят.

И се намираше само нова.

Една гума беше около 140-150 лева.

И какво излиза : за Голямата кола давам по 125 лева за 16ка,а за малката по 140 лева за 14ка.

Това за мен е :screwy А и не малка разлика в цената.

Това имах предвит.

Карам по МНОГО на ден и като цяло на година. Затова мога да дам мнение кое колко пари и колко е здраво... :012:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 17 ное 2012 18:20

Колата си е супер,не слушай тия с киселото грозде!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”